Bilgisayar mühendisliği temel olarak yazılım, programlama ve algoritma ile ilgilenir. Bilgisayar ağları, veri tabanı yöneticiliği ve gömülü sistemler de diğer çalışma alanlarıdır.
Bilkent Üniversitesi ya da resmî adıyla İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Türkiye'nin başkenti Ankara'da yer alan vakıf üniversitesi. İhsan Doğramacı tarafından, İhsan Doğramacı Eğitim Vakfı, İhsan Doğramacı Sağlık Vakfı ve İhsan Doğramacı Bilim ve Araştırma Vakfı kararlarıyla 20 Ekim 1984'te, Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur. Bilkent Üniversitesi, kuruluş amacını "eğitim kalitesi, bilimsel araştırma ve yayınları ile kültür ve sanat faaliyetleri açısından dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer almak" olarak açıklamıştır. Bu amaç doğrultusunda üniversiteye "Bilim Kenti"nin kısaltılmışı olan Bilkent adı verilmiştir.
Boğaziçi Üniversitesi (BOÜN), İstanbul'da yer alan bir devlet üniversitesi.
Oxford Üniversitesi, Birleşik Krallık'ta, İngiltere'nin Oxford kentinde bulunan bir üniversitedir. Kurulduğu tarih bilinmemesine rağmen, 1096 tarihinde bu kentte eğitim olduğuna dair belgeler üniversiteyi İngilizce konuşulan dünyanın en eski üniversitesi, kuruluşundan itibaren var olmaya devam eden en eski ikinci üniversite yapmaktadır. Üniversite 1167 yılında II. Henry'nin, İngiliz öğrencilerin Paris Üniversitesinde okumasını yasaklamasıyla hızla büyümüştür. 1209 yılında Oxford halkıyla yaşanan anlaşmazlıklar sonucu bazı akademisyenler kuzeydoğudaki Cambridge kasabasına gitmiş ve burada Cambridge Üniversitesi’ni kurmuşlardır. Bugün bu iki eski üniversite Oxbridge adıyla anılır.
Atatürk Üniversitesi, 1957 yılında Erzurum'da kurulmuş üniversitedir.
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin bir iştiraki olan Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2003 yılında Ankara'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 1 Temmuz 2003 tarihli ve 25155 sayılı resmî gazetede yayınlanmıştır. TOBB ETÜ'yü Türkiye'deki diğer üniversitelerden ayıran en büyük farklılık Ortak Eğitim programıdır. Ortak eğitim programı sayesinde mezun olduğunda iş tecrübesi bulunan bireyler yetiştirmeyi öngören üniversite 2004–2005 eğitim-öğretim yılında Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi olmak üzere 3 fakültedeki, 7 bölüme alınan 270 öğrenciyle eğitim-öğretime başlamıştır. TOBB ETÜ, öğrenci almaya başladığı ilk dönemde öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ilk 5 üniversite arasına girmiştir.
Çankaya Üniversitesi, Sıtkı Alp Eğitim Vakfı tarafından 9 Temmuz 1997 tarih ve 4282 sayılı yasa ile kurulmuştur. İlk öğrencilerini aynı yıl 1997-1998 akademik yılı için kabul etmiştir. Balgat ve Eskişehir Yolu 29. km’de olmak üzere iki kampüsü bulunmaktadır. Üniversitenin Merkez kampüsünün alanı, 70.000 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda yaklaşık 440.000 metrekaredir. Dünya standartlarında kaliteli yükseköğretim hedefini esas alan Çankaya Üniversitesinde eğitim dili Hukuk Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü hariç İngilizcedir. Çankaya Üniversitesinde, 5 fakülte, 23 bölüm, 3 programlı 2 meslek yüksekokulu ile iki enstitüde lisans ve lisansüstü eğitim verilmektedir.
Georgetown Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington D.C.'nin Georgetown semtinde bulunan bulunan özel bir araştırma üniversitesidir. Piskopos John Carroll tarafından 1789 yılında Georgetown Koleji olarak kurulan üniversite; Uluslararası İlişkiler Okulu, İşletme Okulu, Kamu Politikaları Okulu ve Hukuk Merkezi ve Katar'da bir kampüs de dahil olmak üzere on bir lisans ve lisansüstü okuldan oluşacak şekilde büyümüştür. Potomac Nehri'nin üzerindeki bir tepede yer alan okulun ana kampüsü, Ulusal Tarihi Simge niteliğinde olan amiral gemisi Healy Hall ile tanınmaktadır. Okul, İsa Cemiyeti tarafından kurulmuştur ve bu cemiyete bağlıdır ve şu anda öğrencilerin çoğunluğu Katolik olmasa da, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en eski Katolik yüksek öğrenim kurumudur.
Binghamton Üniversitesi, tam ismiyle Binghamton'daki New York Eyalet Üniversitesi, New York Eyalet Üniversitesi (SUNY) sistemine bağlı, Binghamton şehrinde bulunan, bir kamu üniversitesidir. 1946'da kuruluşundan bu yana küçük bir beşeri bilimler fakültesinden doktora veren ve hâlihazırda 6 fakülte ve okuldan oluşan bir büyüklüğe ulaşmıştır.
Cambridge Üniversitesi, Birleşik Krallık'a bağlı Cambridge kentinde bulunan, devlete bağlı bir araştırma üniversitesi. 1209'da kurulan üniversite İngilizce konuşulan ülkelerde mevcudiyetini sürdüren ikinci, tüm dünyanın dördüncü en eski üniversitesidir. yerel halk ile aralarındaki anlaşmazlık sonucunda Oxford Üniversitesi'nden ayrılan akademisyenler tarafından kurulan üniversitenin Oxford ile arasında büyük benzerlikler bulunur ve her ikisini birden kastetmek için zaman zaman Oxbridge tabiri kullanılır.
Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli'de yer alan bir devlet üniversitesi. 5662 sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 29 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir.
Columbia Üniversitesi ABD'nin New York şehrinde bulunan özel bir Amerikan araştırma üniversitesidir. New York eyaletinin en eski, Amerika'nın ise beşinci eski üniversitesidir. Amerikan Devrimi'nden önce kurulan 9 üniversiteden biri ve Sarmaşık Ligi'ni oluşturan 8 üniversiteden biridir. Umman, Pekin, İstanbul, Paris, Mumbai, Santiago ve Nairobi'de bulunan, Columbia Küresel Merkezi adında 7 adet merkezi bulunmaktadır.
Pensilvanya Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Pensilvanya eyaletinin en büyük şehri olan Philadelphia'da bulunan ve ABD üniversitelerinin Sarmaşık Ligi üyesi olan özel bir araştırma üniversitesidir. Kendisini ABD'nin dördüncü en eski yüksek öğretim kurumu olarak görmekte ise de, aslında okul olarak Benjamin Franklin ve diğer Philadelphia önde gelenleri tarafından 1749'da kurulmuş olup, bu bakımdan ABD'nin beşinci en eski yüksek öğretim kurumu olmaktadır.
Altınbaş Üniversitesi, 2008 yılında İstanbul'da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir. Kuruluşunda Kemerburgaz Üniversitesi adıyla eğitim vermeye başlayan kurum, 1 Temmuz 2017 itibarıyla Altınbaş Üniversitesi adını almıştır. İlk öğrencilerini 2011 yılında almıştır, 2011-2012 öğretim döneminde eğitime başlamıştır.
Liverpool Hope Üniversitesi, Kuzey-Batı İngiltere'de Liverpool'da bulunan bir yükseköğretim üniversite kurumudur. Kamuya ait bir üniversitedir ama Hristiyan öğretmen eğitim okullarından geliştirilmiş olduğu için kurucu Hristiyan mezhepleri ile yakın bağlantıları bulunmaktadır. Bu üniversitenin kökünde bulunan değişik iki Hristiyan mezhebi tarafından kurulmuş iki yüksek öğretmen okulu 1844 ve 1856 eğitime başlamış ve üçüncüsünün eğitime başlaması ise 1960'lı yıllarda olmuştur. Böylece Avrupa'nın tek çok mezhepli ekümenik üniversitesi olduğu iddia edilmektedir. Üniversite iki büyük bir küçük kampüsten oluşmaktadır: Ana kampüsü Liverpool'un Childwall semtinde; "Yaratıcı Sanatlar" Kampüsü adı verilen kampüsü de Liverpool'un Everton semtinde ve Aigburth semtinde de kampüs bulunmaktadır.
Antalya Bilim Üniversitesi 21 Temmuz 2010 tarihli Resmî Gazete kararıyla Antalya'da kurulmuş olan ikinci üniversite ve ilk vakıf üniversitesidir. Antalya Bilim Üniversitesi, Gaye Eğitim Sağlık Spor ve Çevre Vakfı tarafından kurulmuştur. 2012-13 eğitim öğretim dönemine öğrenci alımına başlayan üniversitenin rektörü Prof. Dr. Semih Ekercin'dir.
Minnesota Üniversitesi, ABD'de, Ortabatı eyaletleri'nden Minnesota eyaletinde Minneapolis ve Saint Paul'da yerleşik olarak 1851'de kurulmuş olan kamuya bağlı bir araştırma üniversitesidir.
Cornell Üniversitesi; ABD'de New York Eyaleti'nin Ithaca şehrinde bulunan bir özel üniversitedir.
Leicester Üniversitesi Leicester, İngiltere'de kurulu bir araştırma üniversitesidir. Ana kampüsü Leicester şehrinin güneyinde bulunan "Victoria Parkı" yanındadır.
California Eyalet Üniversitesi, Fullerton, Fullerton, California'da bir devlet üniversitesidir. Toplam 41.000'den fazla kayıt öğrenci ile, 23 kampüsü olan California Eyalet Üniversitesi (CSU) sisteminin en büyük öğrenci grubuna sahiptir ve 5.000'den fazla lisansüstü öğrenci topluluğu, CSU'daki ve tüm Kaliforniya'daki en büyüklerden biridir. 2016 sonbaharı itibarıyla, okulun 2,083 fakültesi vardır.