İçeriğe atla

Barnacle Arama Motoru Optimizasyonu

Barnacle, bir web sitesi arama motoru optimizasyonu stratejisidir.[1] Barnacle stratejisi çoğunlukla istenen anahtar kelime için sıralamada yükselmenin zor olduğu durumlarda kullanılır ve websitesi, arama motorlarında daha fazla görünür olmak için başka bir sitenin sıralamasını kullanır.[2][3] Arama motoru sonuçları tanınmış ve daha büyük siteler tarafından domine edildiğinde, birçok SEO uzmanı bu stratejiyi kullanmaktadır.[4]

Kaynakça

  1. ^ "Barnacle SEO - Search Engine Optimization for the Sam's Club Crowd". Search Influence. 30 Ocak 2011. 6 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2020. 
  2. ^ "Barnacle SEO: More Effective and Less Gross Than It Sounds". Business 2 Community. 4 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2020. 
  3. ^ "Why "Barnacle SEO" Is Making A Big Comeback In Local". Search Engine Land. 26 Mart 2014. 26 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2020. 
  4. ^ "Four SEO Strategies Every Digital Marketer Needs to Understand | Bernadette Coleman". Search Engine Journal (İngilizce). 16 Aralık 2015. 19 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2020. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Google</span> Amerikan çok uluslu teknoloji şirketi

Google, internet araması, çevrimiçi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan şirketidir. Şirket İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştirmektedir. Kârının büyük bir kısmını Google Ads hizmeti üzerinden elde etmektedir. Şirket, Larry Page ve Sergey Brin tarafından, Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencisi oldukları dönemde kurulmuştur. İkili, "Google Guys" olarak anılmaktadır. Google, ilk olarak, 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket olarak kuruldu ve 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Halka arzın gerçekleştiği dönemde, Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt, takip eden yirmi yıl boyunca, yani 2024 yılına kadar Google'da birlikte çalışmak üzere anlaştılar. Kuruluşundan bu yana misyonu "dünyadaki bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmektir. Gayri resmî sloganı ise, Google mühendisi Amit Patel tarafından bulunan ve Paul Buchheit tarafından desteklenen "Don't be evil" dır. Şirket merkezi 2006 yılında, hâlâ aktif olan Mountain View, Kaliforniya'ya taşınmıştır. Şirketin merkezine, Googleplex adı verilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Arama motoru</span>

Web arama motoru veya internet arama motoru, web'de sistematik bir şekilde internet kullanıcılarının istedikleri bilgilere anında erişebilmek için sıkça kullandıkları bir yazılım türüdür. Birincil işlevi internette veya internetin bir kısmında bulunmuş olan verileri bir araya getirmek ve raporlamaktır. Arama sonuçları genellikle satırlara ayrılmış sonuç sayfaları şeklinde sunulur. Bulunan bilgiler arasında web sayfası bağlantıları, görseller, videolar, infografikler, yazılar, akademik makaleler ve diğer dosya türleri yer alabilir. Arama motoru, çıktı olarak elde edilmiş kayıtlar ve bilgilerin hepsini birbiriyle karşılaştırarak sorgulayan, bir sorgunun kabul edilebilmesi için gerekli faaliyetleri gerçekleştiren, elde edilen verilerin performanslarının en yüksek olmasını amaçlayan bir sorgulama ve bulma mekanizmasıdır. Bazı arama motorları, veri tabanlarında ve kamuya açık dizinlerde bulunan bilgileri de indeksler. Bu noktada toplanan veriler, web sitesi URL’sini, web sitesinin içeriğini açıklayan bazı anahtar kelimeleri veya anahtar kelime gruplarını, web sayfasını oluşturan kod yapısını ve web sitesinde verilen bağlantıları içerir. Arama motorları, insanlar tarafından derlenen web dizinlerinin aksine, "örümcek" denilen botlar tarafından toplanan bilgileri belirli bir algoritma yardımıyla gerçek zamanlı olarak yansıtabilirler. Ve de günümüzde World Wide Web ile çok iyi bir hale gelen arama motorları, giderek profesyonelleşmeye devam etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Crytek</span> video oyunu ve yazılım şirketi

Crytek, 1999'da üç Türk kardeş olan Cevat, Avni ve Faruk Yerli tarafından Almanya'nın Coburg şehrinde kurulmuş olan bir video oyun şirketidir. Crytek'in ana merkezi Frankfurt'ta bulunmaktadır. Ayrıca Kiev, İstanbul olmak üzere 2 farklı yerde stüdyosu vardır. En çok bilinen oyunları olan Far Cry 'da CryEngine ve daha çok bilinen Crysis'de de CryEngine 2 kullanılmıştır. CryEngine 3 ise Crysis 2 ile kullanılmaya başlanmıştır. Crytek Electronic Arts, Ubisoft, NVIDIA, Intel, AMD, FMOD, Scaleform ve Xoreax Software şirketleri ile iş birliği halindedir.

Arama motoru optimizasyonu (SEO), bir internet sitesine veya bir web sayfasına arama motorlarından gelen web trafiğinin kalitesini ve sayısını artırma sürecidir. SEO, doğrudan trafik veya ücretli trafik yerine ücretsiz trafik (genellikle "doğal" veya "organik" sonuçlar olarak bilinir) hedefler. Ücretsiz trafik, resim aramaları, video aramaları, akademik aramalar, haber aramaları ve sektöre özgü dikey arama motorları da dahil olmak üzere farklı türdeki aramalardan kaynaklanabilir.

Arama Motoru Pazarlama, internet sitelerinin, arama motoru sonuç sayfalarındaki (SERP) görülebilirliklerini arttırarak tanıtım yapan internet pazarlama yöntemleridir. Arama Motoru Pazarlama Profesyonellerine göre, SEM yöntemleri şunlardan oluşur: arama motoru optimizasyonu (SEO), ücretli yerleşim ve ücretli katılım.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Bing</span> Microsoft tarafından kullanıma sunulan bir arama motorudur

Microsoft Bing, Microsoft tarafından kullanıma sunulan bir arama motorudur.

Yandex 1997 yılında kurulan Rusya merkezli çok uluslu bir firmadır. Yandex başta internet tabanlı ürünler ve hizmetleri kapsamak üzere ulaşım, e-ticaret, navigasyon, mobil uygulama ve reklamcılık gibi birçok alanda hizmet veren yetmişten fazla servise sahiptir. Yandex'in ana pazarı Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu'dur. Rusya'nın en büyük teknoloji şirketidir ve %60,09 pazar payıyla arama motoru pazarının lideridir. Yandex dünya çapında 17 ülkede 30 ofise sahiptir, ancak şirketin kurucuları ve çalışanlarının çoğu Rusya'da bulunur. Google ve Baidu'nun ardından dünyanın en büyük 3. arama motorudur.

<span class="mw-page-title-main">Google (fiil)</span>

Geçişli bir fiil olan Google, googlelamak veya gugıllamak internette bilgi elde etmek için Google arama motorunu kullanmayı ifade eder. Ancak aynı zamanda sadece Google'la değil, herhangi bir arama motoruyla interneti aramak için genel bir terim olarak da kullanılabilir. Adını aldığı arama motorunun popülerliği ve egemenliğinden doğan yeni sözcük, Amerikan Bölgesel Dil Derneği tarafından "2002'nin en faydalı kelimesi" seçilmiştir. 15 Haziran 2006 tarihinde resmi olarak Oxford İngilizce Sözlüğü'ne ve Haziran 2006'da Merriam-Webster Üniversite Sözlüğü'nün on birinci baskısına dahil edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">DuckDuckGo</span> Arama motoru

DuckDuckGo kişisel gizliliğe önem veren açık kaynaklı bir web arama motoru ve mobil web tarayıcısıdır. Şirketin adı "duck, duck, goose" adlı çocuk oyununa bir göndermedir. Kullanıcıların IP adreslerini ve kişisel bilgilerini kaydetmemektedir. Arama motoru Gabriel Weinberg tarafından ABD'de kurulmuştur. DuckDuckGo Perl dilinde programlanmıştır ve FreeBSD üzerinde çalışmaktadır.

Seo veya SEO, aşağıdaki anlamlara gelebilir:

<span class="mw-page-title-main">Dijital pazarlama</span>

Dijital pazarlama, elektronik bir cihaz veya internet kullanan tüm pazarlama çabalarını kapsar. Ürün veya hizmetlerin elektronik ortamda çevrimiçi şekilde tanıtılmasını sağlar.

Ecosia, Almanya'nın Berlin kentinde kurulmuş olan ve elde ettiği kârın % 80'ini veya daha fazlasını ağaçlandırmaya odaklanan kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışlayan bir arama motorudur.

Yooz.ir İran merkezli arama motorudur. İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; arama motorunun bir milyar kadar Farsça web sitesini destekleyebildiğini ve şu anda 1 milyardan fazla web sayfasını dizine eklediğini iddia etmektedir. Yooz arama motoru günde 100.000 hit ve 60.000'den fazla araştırmacıya sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Academic Search</span> akademik arama motoru

Microsoft Academic, Microsoft Research tarafından 2016 yılında akademik araştırmaları taramak amacıyla geliştirilmiş ücretsiz bir arama motorudur. Araç, anlambilim (semantik) temellerine dayalı tamamen yeni bir veri yapısı ve arama motoruna sahiptir. Şu anda 234 milyondan fazla içerik indekslenmiştir. ''Akademik Bilgi Arayüzü'' (Academic knowladge API) ile ileri seviye veri tarama hizmeti sunmaktadır.

MatrixNet, Yandex'in geliştirmiş olduğu ve ürünlerinde kullandığı makine öğrenme temelli algoritmadır. Algoritma 2009 yılında kullanılmaya başlamıştır. CERN'de Büyük Hadron Çarpıştırıcısı kullanılarak üretilen devasa veri çıktılarını analiz etmek ve verilerde arama yapmak için MatrixNet algoritması kullanılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Pratt & Whitney PW1000G</span>

Pratt & Whitney PW1000G, Birleşik Devletler merkezli motor üreticisi Pratt & Whitney tarafından üretilen bir dişli turbofan motordur. Geleneksel turbofan motorunun aksine, PW1000G düşük basınçlı türbin ve fan arasında bir redüksiyon dişlisi ile donatılmıştır. İki modülün bu ayrışması, genişletilmiş fanın daha yavaş çalışmasını ve düşük basınçlı türbinin eskisinden daha hızlı çalışmasını sağlar. Bu şekilde, her iki modül de optimum performanslarını elde eder. Tüketim değerleri ve gürültü seviyeleri önemli ölçüde azalır.

Startpage, Hollanda merkezli, gizlilik odaklı bir arama motoru şirketidir. Web sitesi, kullanıcıların verilerinin depolanmadan ve izleyiciler tarafından takip edilmeden Google Arama sonuçlarına erişmesine olanak sağlar. Startpage.com ayrıca, kullanıcıların daha fazla anonimlik için proxy aracılığıyla arama sonuçlarını açmasına olanak tanıyan bir Anonim Görünüm tarama özelliği içerir. Şirketin merkezi Hollanda'da olduğundan, Hollanda ve Avrupa Birliği gizlilik yasaları tarafından korunmaktadır ve bu nedenle PRISM gibi Amerika Birleşik Devletleri gözetim programlarına tabi değildir.

<span class="mw-page-title-main">Falkon</span>

Falkon, ücretsiz ve açık kaynaklı bir web tarayıcısıdır. Chromium tarayıcı çekirdeği için bir sarıcı olan Qt WebEngine üzerine inşa edilmiştir.

Yerel arama motoru optimizasyonu, ulusal SEO ile benzerlik gösteren bir süreçtir ve bir web arama motorunun ücretsiz sonuçlarında sıkça "doğal", "organik" veya "kazanılmış" sonuçlar olarak adlandırılan sonuçları içerir.

Sosyal arama, genellikle Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram ve Flickr gibi sosyal medya platformlarında kullanıcılar tarafından oluşturulan içerikleri aramak için yapılan bir davranıştır. Bu, geleneksel web aramasının geliştirilmiş bir versiyonudur ve sadece sorgu ve sonuçlar arasındaki anlamsal uyumluluğa dayanarak değil, aynı zamanda arama sonuçları ile araştıran arasındaki sosyal ilişkileri de dikkate alır.