
İtalya, resmî adıyla İtalyan Cumhuriyeti, Güney Avrupa'da, büyük ölçüde İtalya Yarımadası üzerinde yer alan bir ülke. Akdeniz'in en büyük iki adası Sicilya ve Sardinya da İtalyan topraklarıdır. Yüzölçümü 301.340 km2 olan ülkenin kuzeyde Alpler bölgesinde Fransa, İsviçre, Avusturya ve Slovenya'yla kara sınırı vardır. Bağımsız iki Avrupa ülkesi olan Vatikan ve San Marino da İtalya'nın yarımadadaki toprakları içine sıkışmış anklav ülkelerdir. İtalya'nın ayrıca biri İsviçre (Campione), diğeriyse Tunus (Lampedusa) tarafından kara ve deniz sınırlarıyla kuşatılmış iki eksklavı bulunur. Nüfusu 58 milyon olan İtalya, Avrupa Birliği'nin en kalabalık üçüncü ülkesidir. Başkenti ve en büyük şehri Roma, yüzyıllar boyunca Batı uygarlığının merkezi olmuş, mimaride barok üslûbunun doğuşuna tanıklık etmiş ve eskiden beri Katolik Kilisesi'nin merkezi olmuştur.

Sicilya, Akdeniz'in en büyük adası ve İtalya'nın 20 bölgesinden birisidir. İtalya'nın beş özerk bölgesinden biri olan Sicilya'nın nüfusu yaklaşık 5 milyondur.

Palermo, İtalya'nın güneyinde tarihi bir şehir olup otonom bölge olan Sicilya ve Palermo ilinin başşehridir. Şehir, onun 2700 yıllık sürecinde zengin tarihi, kültür, mimari ve gastronomi ile oynadığı önemli rolleriyle tanınır. Palermo Sicilya adasının kuzeybatı kısmında konumlanır ve Tiren Denizi'ndeki Palermo Körfezi'ne göre sağdadır.

Sardinya, Akdeniz'de, İtalya'ya ait bir ada. Akdeniz'in Sicilya'dan sonra ikinci en büyük adasıdır. Yüzölçümü 24.090 km² olup, ada nüfusu 1.656.960'tır. İtalya'nın batısında, Korsika'nın güneyindedir.

Andrea Pirlo, FIFA Dünya Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi kazanmış İtalyan eski futbolcu ve teknik direktör. Son olarak Juventus'tan ayrılıp New York City ile anlaşmıştır ve futbolu bu takımda bırakmıştır.

İnsan vücudu bir insanın tüm yapısıdır. Birlikte dokular ve ardından organları ve sonra organ sistemlerini oluşturan birçok farklı hücre türünden oluşur. Bunlar insan vücudunun homeostazisini ve canlılığını sağlar.

Sicilyaca, özellikle Sicilya ve etrafındaki adalarda konuşulan, yaklaşık 5 milyon konuşura sahip bir Latin dilidir. Sicilya Adası'nın yanı sıra dil, Orta ve Güney Calabria, Lecce ve Salerno'da da konuşulmakta olmasına rağmen bu bölgelerde konuşulan diller ile Sicilyaca, bazen daha geniş bir "Uç Güney İtalyan" dil grubunun parçası olarak görülmektedir.

Siraküza veya Sırakuza, İtalya'nın Sicilya Özerk Bölgesi'de Antik Yunan çağında bir koloni devlet olarak kurulmuş, günümüzde Siraküza ilinin merkezi olan kent.

Giorgio Chiellini, Stoper olarak oynamış eski İtalyan millî futbolcu. Kendi jenerasyonunun en iyi defans oyuncularından biri olarak kabul edilen Chiellini, gücü, agresifliği ve adam markajının yanı sıra üçlü ya da dörtlü defansta oynayabilmesiyle tanınmaktadır. Kariyerinin başlarında sol bek olarak da oynamıştır.

Ricotta, bir tür İtalyan yapımı peynirdir. Özellikle Kuzey İtalya ve çevresinde tüketilmektedir. Ricotta peyniri, özellikle yemek aralarında tüketilmektedir.

Yoğurt, besin değeri yüksek, laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren fermente bir süt ürünüdür. Lactobacillus bulgaricus ve streptococcus thermophilus sütten yoğurt yapmak için kullanılan birkaç bakteri türünden biridir. Ek olarak, diğer lactobacillus ve bifidobakteriler bazen yoğurdun kültürü sırasında veya sonrasında eklenir. Yoğurt katı veya sıvı (içme) kıvamında, şekerli, ekşi tatlarında, meyveli, sebzeli, çikolatalı, vanilyalı ve başka tatlarda mevcuttur. Bunun dışında da yoğurdun çeşitleri bulunmaktadır. Örneğin; süzme yoğurt yaygın olarak meze yapımında kullanılmaktadır. Yoğurt ile yapılan pek çok yemek ve içecek türü vardır, ayran, cacık ve keş bunlardan bazılarıdır.

İtalya cumhurbaşkanı veya resmî adıyla İtalya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, İtalya'nın Devlet Başkanıdır. Cumhurbaşkanı, ulusal birliği temsil etmekte olup İtalya siyasetinin anayasaya uymasını garanti eder ve aynı zamanda İtalya Silahlı Kuvvetlerinin başkomutanıdır. Cumhurbaşkanının dönem sınırı bulunmamakla birlikte 2013 yılına kadar hiçbir Cumhurbaşkanı ikinci dönem aday olmamıştır.
Baluçi koyunu güney doğu Pakistan, doğu İran və güney Afganistandan gelen yağlı kuyruklu bir koyun cinsidir. Baluçi koyunları coğunlukla yun üretimi için yetiştiriliyor.

Bagnolese İtalya'nın Campania bölgesinin Avellino illinde Bagnoli Irpino semtinden bir koyun cinsidir. Bagnolese koyunları İrpinia, Picentini dağı, Alburni dağı, Piana de Sele ve Vallo di Diano'da yetiştiriliyor. Muhtemelen Barbaresca koyunundan türetilmiştir, ve Comisana cinsinde bir katkısı olabilir. 2013 yılında bu cinsin sayısı 13538 dı.
Marrana İtalya'nın kuzey batısındaki Ligurya bölgesinin Cenova ilindeki Val d'Aveto vadisinde olan Rezzoaglio semtinden gelen bir koyun cinsidir. Bir zamanlar ortalama kilosu sadece 50 kilogram (110 lb). Artık fazla görülmeyen bir cins ama ortalama kilosu daha yuksek oluyor ve Bergamasca ve Biellese cinslerine benzerliklerinden dolayı melez cins olma ihtimali öne sürülmektedir. 2013 yılına bu cinsin sayısı rapor edilmedi ama son bilinen sayılar 17, 12, ve 7.
Leccese koyunu güney İtalya'nın Puglia bölgesindeki Salento yarımadasından gelen bir koyun cinsi. Adını ise yarımadanın ana şehri Lecce'den alır. Pinzirita ve Altamurana cinsleri gibi Zackel koyun grubuna ait. 1983 yılında tahmini 240,000 Leccese koyunu vardı ama 2013'te sadece 574 kayıtlıydı. Yün kalitesi şilte yapımı için uygundur.
Pinzirita koyunu Sicilya'dan gelen bir koyun cinsi. İsmini Sicilya dilinde çaffinç kuşu anlamına gelen pinzunidan alır. Sicilya'nın her kösesinde bulunan bir cins, ancak güney kıyısında Comisana cinsi ve Palermo, Agrigento ve Caltanissetta eyaletlerinde Barbaresca tercih edilmektedir. Leccese ve Altamurana gibi Zackel koyunu grubuna ait. Yünü halı ve şilte üretimine uygundur.
Lamon koyunu kuzey doğu İtalya'nın Belluno ilindeki Lamon ve Sovramonte semtlerinden gelen bir koyun cinsi. Bir zamanlar Veneto ve Trentino-Alto Adige/Südtirol'dan Lombardiya'nın Mantova ilinde çok yayginmış ama 1950'lerden itibaren sayısı azalmaya başlamış. Tahminlere göre 1960'larda 10,000 koyundan 2000 yılında sadece 177 kalmışdı. 2013'te toplam sayı 240 idi.
Altamurana İtalya'nın Bari ilinden gelen bir koyun ırkı. Genellikle Bari ve Foggia illerinde yetiştiriliyor. Bir zamanlar süt, yün ve et için yetiştiriliyordu ama bugünde coğunlukla süt üretimi için yetiştirilir.

Sakız koyunu, kökenleri belli olmayan bir yerli koyun türüdür. Yarı yağlı kuyruklu bir cins olarak sınıflandırılır. Sakız koyunu esas olarak süt üretimi için yetiştirilmektedir. Bu cinsin Kıvırcık ile Dağlıç cinslerinin çiftleşmesi sonucunda ortaya çıktığı yönünde iddialar olmasına rağmen, Yunanistan'ın Sakız adasında ortaya çıktığı yaygın olarak kabul edilmektedir. Türkiye'de çeşme koyunu olarak da anılır. Bu isim İzmir’in Çeşme ilçesinde koyunların yetiştirilmesinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği, Türkiye’de sakız koyunu yetiştiriciliğinin önemini vurgulayan temalardan biridir. Şenlikte veteriner ve yetiştiricilerden oluşan jüri üyeleri, ırkının özelliklerini en iyi taşıyan sakız koyunu, koçu, dişi toklu ve erkek toklu olmak üzere koyunları çeşitleri kategorilerde ayırarak koyunları ödüllendirmektedir.