İçeriğe atla

Banyo (film)

Banyo
YönetmenMustafa Altıoklar
YapımcıŞahin Alparslan
Mehmet Altıoklar
Emine Altıoklar
SenaristMustafa Altıoklar
OyuncularSelçuk Yöntem
Burak Sergen
Seray Sever
Janset
Demet Evgar
Sermiyan Midyat
Arda Kural
MüzikGökhan Kırdar
Görüntü yönetmeniMirsad Herovic
Sanat yönetmeniYasemin Kalaba
CinsiSinema filmi
TürüDram
Komedi
Suç
Erotik
RenkRenkli
Yapım yılı2005, Türkiye
Çıkış tarih(ler)i2 Eylül 2005 (2005-09-02)  Türkiye
Süre1 saat, 30 dakika
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe

Banyo, yönetmenliğini ve senaristliğini Mustafa Altıoklar'ın yaptığı dram ve komedi filmidir. Filmin yapımcılığını Şahin Alparslan, Mehmet Alıtoklar ve Emine Altıoklar birlikte yapmışlardır. Ayrıca filmin öyküsünü Gül Abus Semerci yazmıştır.

Konusu

Film üç banyoda geçmektedir. Bu banyolar yan yana iki dairenin banyoları ile bunları tam karşıdan gören bir başka banyodur. Bu 3 mekanda, 3 ayrı çift ve 1 röntgenci gencin (aslında projesi için araştırma yapan bir sanat öğrencisi) iç içe geçen öyküleri anlatılmaktadır. Bu öykülerin özünde, kadın-erkek ilişkileri, evlilik ve ihanetin doğasına dair tespitler mevcut.

Oyuncular ve karakterler

Oyuncu Rol
Selçuk YöntemAdnan
Burak SergenNecmi
Seray SeverSüreya
JansetNesrin
Demet EvgarHülya
Sermiyan MidyatSinan
Arda KuralOğuz

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Quentin Tarantino</span> Amerikalı film yapımcısı ve yönetmeni; senarist

Quentin Jerome Tarantino, Amerikalı film yönetmeni, oyuncu ve iki Oscar ödüllü senarist.

<span class="mw-page-title-main">Film (fotoğrafçılık)</span> Analog kameralar tarafından kullanılan film

Film, fotoğrafçılık, sinema, röntgen ve radyografide görüntüyü tespit etmeye yarayan yarı saydam plastik şerit. Esasını bir plastik şerit üzerine emülsiyon halinde sürülüp kurutulmuş ince, ışığa duyarlı bir tabaka teşkil eder.

Şükrü Hulki Aktunç, Türk şair ve yazar.

<span class="mw-page-title-main">Yekta Kopan</span> Türk yazar, seslendirme sanatçısı ve televizyon sunucusu

Ethem Yekta Kopan, Türk yazar, seslendirme sanatçısı ve sunucudur.

<span class="mw-page-title-main">Senaryo</span> Tiyatro oyunu, piyes, film, dizi vb. eserlerin sahnelerini ve akışını gösteren yazılı metinler

Senaryo Tiyatro oyunu, piyes, dizi, film, video oyunu gibi eserlerin sahnelerini ve akışını gösteren yazılı metinlere verilen isimdir.

<span class="mw-page-title-main">Lütfi Ömer Akad</span> Türk yönetmen

Mehmet Lütfi Akad, Türk film yönetmeni, senarist, akademisyen.

<i>Ağır Roman</i> 1997 yapımı Türk filmi

Ağır Roman, 1997 yapımı bir Mustafa Altıoklar filmidir. Filmin senaryosu Metin Kaçan ve Mustafa Altıoklar'a aittir. Başrollerde Müjde Ar, Okan Bayülgen, Mustafa Uğurlu, Burak Sergen, Savaş Dinçel ve Küçük İskender oynamıştır. Film Metin Kaçan'ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır ve Türk sinemasının en ses getiren filmlerinden biridir. Eser adını ağır bir Roman oyun havasından alır.

<i>İstanbul Kanatlarımın Altında</i> 1996 yapımı film

İstanbul Kanatlarımın Altında, Mustafa Altıoklar'ın yazdığı ve yönettiği 1996 yapımı bir Türk filmidir. Başrollerinde Ege Aydan, Beatriz Rico, Okan Bayülgen, Savaş Ay, Haluk Bilginer ve Burak Sergen yer almaktadır. Filmde, 17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nun IV. Murad dönemindeki İstanbul ve Hezârfen Ahmed Çelebi ile Lâgarî Hasan Çelebi'nin uçma çabaları anlatılmaktadır. Tuluyhan Uğurlu tarafından yapılmış olan filmin müzikleri kaset ve CD olarak da yayınlanmıştır.

Tretman veya geliştirim senaryosu, genellikle film, televizyon programı ve radyo oyunu için tasarlanır. Sahne kartları ve senaryonun ilk aşaması arasındaki adımdır. Tretman genelde sinopsisten uzun, film öyküsünden kısa olur. İdeal bir tretmanın uzunluğunun ne kadar olduğuna dair bir fikir birliği yoktur. Tretman, bir sanat eserinden ziyade filmi, yapımcılara ve ajanslara pazarlama metnidir. Öykü geliştirilirken, çekilecek filmin akışı ve her görüntüsü bu evrede tasarlanır. Öyküdeki her çekim içeriği ve bunun ayrım içindeki yeri tam olarak belirlenerek tıpkı perdede görüntüleneceği biçimde yazılır. Lakin yeri tanımlayıcı görüntüler yazılmaz. Örneğin; 20 planda Eyfel Kulesi gösterilecekse bu ve bunun gibi şeyler tretmana yazılmaz.

<i>O Şimdi Asker</i> (film) 2002 yapımı Türk filmi

O Şimdi Asker 2002 yapımı bir Mustafa Altıoklar filmidir. Yapımcılığını Abdullah Oğuz'un yaptığı filmin, senaryosu Levent Kazak ve Mustafa Altıoklar'a aittir. Filmin başrollerinde Özcan Deniz, Ali Poyrazoğlu, Yavuz Bingöl, Mehmet Günsür, Gökhan Özoğuz ve Levent Kazak yer alıyor.

<span class="mw-page-title-main">Füruzan</span> Türk yazar (1932–2024)

Füruzan doğum adı ile Feruze Çerçi, Türk yazar, senarist ve yönetmen.

Mustafa Altıoklar, Türk yönetmen, senarist, yapımcı, oyuncu ve doktordur.

<i>Emret Komutanım Şah Mat</i>

Emret Komutanım Şah Mat, proje genel yönetmenliğini Mustafa Altıoklar'ın yaptığı ve Taner Akvardar'ın yönettiği komedi ve aksiyon filmidir. 19 Ocak 2007 tarihinde gösterime giren film, Emret Komutanım adlı dizinin devamı olarak nitelendirilmektedir. Filmin başrollerinde Mehmet Ali Erbil, Sarp Levendoğlu ve Seda Akman yer alıyor. Film'in öyküsü ise Levent Kazak'a ait'tir.

Osman Şahin Türk yazar.

Janset Paçal ya da bilinen adıyla Janset, Türk oyuncu ve sunucu.

<i>Denize Hançer Düştü</i>

Denize Hançer Düştü, Mustafa Altıoklar'ın 1992'de yönettiği ilk uzun metrajlı sinema filmidir. Altıoklar'ın senaristliğini ve yapımcılığını da üstlendiği filmin başrollerinde Yasemin Alkaya, Nur Sürer, Yaman Okay, Zühtü Erkan ve Meral Çetinkaya yer almaktadır.

<i>Yükseltin Tavan Kirişini, Ustalar ve Seymour: Bir Giriş</i>

Yükseltin Tavan Kirişini, Ustalar ve Seymour: Bir Giriş, 1963 tarihli Jerome David Salinger kitabıdır. Amerika'da 1963 yılında en çok satan 3. kitap olmuştur.

<i>Yağmurdan Önce</i>

Yağmurdan Önce 1994 Makedonya - İngiltere - Fransa ortak yapımı dramatik savaş filmdir. Özgün adı Pred Doždot olan film uluslararası festivallerde ve İngilizce konuşulan ülkelerde Before the Rain adı ile gösterime sunulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">KısaKes Film Festivali</span>

KısaKes, dünyanın dört bir yanındaki genç sanatçılar için yine genç sanatçı ve sanatseverler tarafından organize edilen; gençlerin problemlerini, zevklerini, umutlarını, hayallerini, geleceğe dair endişe ve planlarını; kısacası kendi dünyalarını sinemanın ortak diliyle anlatabildikleri ilk ve tek kısa film festivalidir.

Gül Abus Semerci, Türk yazar, senarist.