
Dere otu, maydanozgiller (Apiaceae) familyasından anavatanı Asya olan tek yıllık bir bitki türüdür. Bitkinin botanikteki adı ise Anethum Graveolens'tir ve bu cinsteki tek türdür. Anavatanı Avrupa'nın güneyi ve Asya'nın batısıdır. Türkiye'de de yabani olarak bulunduğu gibi, kültür bitkisi olarak bahçelerde de yetiştirilir. Dereotu, yaprakları ve tohumlarının yemeklere tat vermek için ot veya baharat olarak kullanıldığı Avrasya'da yaygın olarak yetiştirilmektedir.

Yeşilbaş, Ördekgiller familyasından bir yüzücü ördek türüdür.

Rubus idaeus veya Ahududu ya da Frambuaz, Rubus cinsine bağlı, Avrupa ve Asya'nın kuzeyine özgü meyve veren bir bitki türüdür.

Banksia, Proteaceae bitki ailesindeki 170 civarında türün familyasıdır. Bu Avustralya kır çiçekleri ve halka özgü bahçe bitkileri özgün çiçek başakları ve meyve "kozakları" ve uç kısımlarıyla kolaylıkla tanınırlar. Boyuta ulaşırken, banksialar yere serilmiş odunsu makiden 30 metre yüksekliğindeki ağaçlara kadar erişir. Orman, (bazen) yağmur ormanı, çalı arazisi, biraz daha fazlası ve manzaralar; Avustralya'nın çöllerinde olmadığı halde, genellikle çok çeşitli görünümlerde bulunurlar.

Banksia grandis, Proteaceae familyasından bir ağaç türü. Batı Avustralya'nın güneybatısında yaygın olarak bulunur. Ortalama olarak 5 ila 10 m boyunda olan ağaç 15 metre yüksekliğe ulaşabilir.

Sıçangiller (Muridae), Kemiriciler takımında yer alan ve doğal olarak Avrasya, Afrika ile Avustralya'da bulunan 700'den fazla türü ile memelilerin en büyük familyasıdır. Doğal olarak bulundukları yerlerin dışına da çıkarak tüm Dünya üzerine yayılmışlardır.

Agamia agami balıkçılgiller familyasında yer alan bir kuş türüdür. Agamia cinsinin tek üyesidir. Orta Amerika'nın güneyinden Peru'ya ve Brezilya'ya kadar olan bölgede yaşar. Doğal yaşam alanı ormanlık bataklıklardır.

Louisiana balıkçıl balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türü. ABD'nin güneydoğusu ve Meksika'nın kuzeyinden Orta Amerika ve Karayipler üzerinden Brezilya'nın ortası ve Peru'ya kadar olan bölgede yaşar.

Guasanas, yeşil nohut, su ve tuzdan oluşan bir Meksika yemeğidir. Nohutlar buharda pişirilir ve servis edilmeden önce kabukları açılır.

Banksia dentata veya tropikal Banksia, Banksia cinsinde bir ağaç türüdür. Kuzey Avustralya, Güney Yeni Gine ve Aru Adaları'nda görülür. 7 m (23 ft) yüksekliğe kadar boğumlu bir ağaç olarak büyüyen, dentat (dişli) kenarları olan 22 cm uzunluğa kadar büyük yeşil yapraklara sahiptir. 13 cm yüksekliğe kadar silindirik sarı çiçek salkımları, soğuk aylarda ortaya çıkar ve çeşitli türler, güneş kuşları, şeker planörleri ve çeşitli böcekleri çeker. Çiçekler, her biri en fazla iki canlı tohum içeren folikülleri şişiren ve geliştiren yaşlanma sivri uçlarından düşer.

Genel olarak kuzey Banksia ve jingana olarak bilinen Banksia aquilonia, Proteaceae familyasından bir ağaçtır ve Avustralya'nın kuzeydoğu kıyı şeridinde Kuzey Queensland'e özgüdür. Ortalama 8 m (26 fit) yüksekliğiyle, çiçek salkımı olarak bilinen, 20 cm uzunluğa kadar dar parlak yeşil yapraklara ve 6 ila 10 cm yüksek soluk sarı çiçek sivri uçlarına sahiptir. Sonbaharda sivri uçlar yaşlandıkça çiçekleri dökülür ve her biri iki tohum içeren 50'ye kadar folikül geliştirir.

Banksia integrifolia, Avustralya'nın doğu kıyılarında büyüyen bir ağaç türüdür. En yaygın Banksia türlerinden biri olan Victoria ve Orta Queensland arasında, kıyı kumullarından dağlara kadar geniş bir habitat yelpazesinde bulunur. Form olarak oldukça değişkendir, ancak en çok 25 metre (82 ft) yüksekliğe kadar bir ağaç olarak karşılaşılır. Yapraklarının üst yüzeyleri koyu yeşil ve alt kısımları beyazdır.

Banksia oblongifolia, Banksia bitki cinsindeki bir türdür. Güneyde Wollongong, New South Wales'den kuzeyde Queensland'e kadar Avustralya'nın doğu kıyısında bulunur, genellikle fundalık, açık orman veya bataklık kenarlarında ve ıslak alanlarda kumlu topraklarda yetişir. 3 m (9.8 ft) yüksekliğe kadar çok gövdeli bir çalı, kösele tırtıklı yapraklara ve paslı renkli yeni büyümeye sahiptir. Çiçek salkımı olarak bilinen sarı çiçek sivri uçları en çok sonbahar ve kışın başlarında görülür.

Banksia conferta, doğu Avustralya'ya özgü bir çalı türüdür. Gövde üzerinde pürüzlü, kabuklu, turşular halinde dizilmiş eliptik ila yumurta biçimli yaprakları, silindirik bir başakta kalabalık sarı çiçekleri daha sonra nispeten çok sayıda folikül oluşturur.

Yaygın olarak dağ bankası olarak bilinen Banksia canei, güneydoğu Avustralya'ya özgü bir çalı türüdür. Genellikle 3 metre kadar büyüyen, dar yapraklı ve yaz sonundan kışın başlarına kadar sarı çiçek salkımları olan çok dallı bir çalı olarak karşımıza çıkar. Eski çiçekler sivri uçlardan düşer ve 150 kadar ince tüylü folikül gelişir ve bunlar bir orman yangınında yanana kadar kapalı kalır. Her folikül iki kanatlı tohum taşır. Yangına tepkinin, tohumla yeniden oluştuğu düşünülmesine rağmen, yeterince bilinmemektedir. Sarı püsküllü kuş tüyü ve çeşitli böcekler gibi kuşlar, çiçek sivri uçları arasında yiyecek ararlar. Yetiştirmede dona dayanıklıdır, ancak kuraklık veya nem ile daha az başa çıkmaktadır ve genellikle bahçelerde kısa ömürlüdür. Banksia 'Celia Rosser' adlı bir çeşit, 1978'de tescil edildi, ancak daha sonra ortadan kayboldu.

Banksia ericifolia, Avustralya'ya özgü, Proteaceae familyasına ait odunsu bir çalı türüdür. Great Dividing Range'in doğusunda, Orta ve Kuzey New South Wales'in iki ayrı bölgesinde yetişir. Yeşil ince yapraklı fundalık benzeri bitki örtüsü ile tezat oluşturan turuncu veya kırmızı sonbahar salkımıyla tanınan bu ağaç, 6 m (20 ft) yüksekliğe ve genişliğe ulaşabilen orta ila büyük bir çalıdır, ancak genellikle bu boyutun yarısı kadardır.

Banksia serrata, Banksia cinsinin odunsu bir çalı veya ağaç türüdür. Avustralya'nın doğu kıyısına özgü, Queensland'den Victoria'ya kadar, Tazmanya ve Flinders Adası'nda uzaktaki popülasyonlarla birlikte bulunur. Genellikle 16 m (50 ft) yüksekliğe kadar boğumlu bir ağaç olarak büyüyen bu ağaç, daha açık alanlarda çok daha küçük olabilir. Bu Banksia türü kırışık gri kabuğa, parlak koyu yeşil tırtıklı yapraklara ve yaz boyunca ortaya çıkan büyük sarı veya grimsi sarı çiçek sivri uçlarına sahiptir. Çiçek sivri uçları veya salkımları yaşlandıkça griye döner ve tozlaşan çiçekler, folikül adı verilen büyük, gri, odunsu tohum kabuklarına dönüşür.

Kızıl ateş dikeni veya bilimsel adıyla Pyracantha coccinea, Güney Avrupa, Kırım, Kafkasya, Türkiye ve Kuzeybatı İran'a endemik bir ateş dikeni türüdür. En az 16. yüzyıldan beri bahçelerde yetiştirildiği bilinmektedir. Ağacın küçük beyaz çiçekleri ve küçük parlak kırmızı meyveleri vardır. Yaprakları hafif dişlidir ve karşılıklı olarak büyür. Meyvesi acı ve ekşimtraktır, çiğ olarak yenmez. Meyveler jöle, reçel, sos ve marmelat yapmakta kullanılabilir. 18. yüzyıldan beri Kuzey Amerika'da süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.

Stachys coccinea, Stachys cinsine bağlı bir bitki türüdür.

Quercus coccinea, Quercus cinsine bağlı bir bitki türüdür.