İçeriğe atla

Balıkesir Altıeylül İlköğretim Okulu

Balıkesir Altıeylül İlköğretim Okulu
Kuruluş1931
ÜlkeTürkiye
ŞehirBalıkesir
Türüİlköğretim okulu
MüdürOrhan AYDIN
Eğitim diliTürkçe
Yabancı dil(ler)İngilizce
Resmî sitesi[1]

Balıkesir Altıeylül İlköğretim Okulu, Balıkesir merkezde bulunan bir ilköğretim okuludur.Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur ilköğretim eğitimini Balıkesir Altıeylül İlköğretim Okulu'nda görmüştür.

Tarihi

Okulun ilk kadrosu ve öğrencileri.

Osmanlı Devleti zamanında okulun bulunduğu sahada Sakizade ve Alaybey medreseleri vardır. Bu medreseler arka arkaya kurulmuşlardır. Medreselerin kaldırılmasından sonra bu binalar göçmenlere mesken vazifesi görmüştür. Ardından binalar askeri hizmetlere devredilmiştir.

1930 ve 1931 yılları arası okul inşa edilmiştir. Bina anaokulu olarak yapılmıştır. Ancak o senelerde anaokullarının kaldırılmasından dolayı ilkokul olarak kullanımına karar verilmiştir. Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluş günü 6 Eylül 1922 olduğundan okula Altıeylül adı verilmiştir. Okul 30.000 TL inşa edilmiştir.Tek katlı olarak inşa edilen okulun dört sınıfı, arka bahçede müzesi ve bir salonu vardır.

II. Dünya Savaşı yıllarında Balıkesir'deki okulların askeri ihtiyaçlara ayrılması ve Dumlupınar İlkokulu'nda Akşam Kız Sanat Okulu'nun açılması üzerine bir müddet bu okulda birlikte çifte öğrenim yapmış, 1943 yılında Dumlupınar İlkokulu'nun kendi binasına nakli dolayısıyla bu defa Mithat Paşa Okulu'nun Kız Enstitüsü'ne ayrılması üzerine 1953 yılına kadar bu okul ile birlikte çifte öğrenim yapmıştır. 1953 yılında okulun, Öğretmen Okulu'nun uygulama okulu haline getirilmesi üzerine Mithat Paşa Okulu, Ali Şuuri İlkokulu'na nakledilmiş ve okul, 5 sınıflı normal öğretimine başlamıştır.

1961-1962 yılında 14 sınıf ile faaliyete geçilmiştir.2003-2004 öğretim yılının ikinci döneminde ek bina hizmete girmiştir.

Yerleşke

Altıeylül İlköğretim Okulu iki kattan oluşmaktadır.Okul Altıeylül Mahallesi, Kızılay Caddesi'nde bulunmaktadır.Okulun yakınlarında Balıkesir Karesi İlköğretim Okulu vardır.

Web Sitesi

[2]

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Deniz Harp Okulu</span> Türk Deniz Kuvvetlerine muvazzaf subay yetiştiren lisans düzeyindeki okul, bahriye

Deniz Harp Okulu (DHO) ya da geleneksel adıyla Bahriye; 1773 yılında Cezayirli Gazi Hasan Paşa tarafından Kasımpaşa, İstanbul'da Tersane Hendesehanesi adıyla kurulmuş olan ve 1985'ten itibaren Tuzla, İstanbul'da bulunan Türk Deniz Kuvvetleri'ne muharip subay yetiştiren askeri eğitim kurumu. Mezuniyet törenleri her yıl 31 Ağustos'ta yapılan Deniz Harp Okulu'nda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı birliklerde görev yapmak üzere subay yetiştirilmektedir. Okulda endüstri, elektrik-elektronik, bilgisayar, makine ve gemi inşa mühendisliği bölümleri vardır. Ayrıca okulun Pusula adında bir de öğrenci dergisi mevcuttur. Okulun komutanlığını Tuğamiral Ramazan Özoğul yapmaktadır. Öğrencilere bahriyeli denmektedir.

<span class="mw-page-title-main">İlkokul</span> çocukların yaklaşık beş ila on iki yaşları arasında eğitim aldıkları okul

İlkokul, çocukların okul öncesi eğitiminden sonra başlayacağı ilk öğretimi ifade eder. Erken çocukluk eğitimi ve çocuk bakımı'nda önemli yer tutar.

<span class="mw-page-title-main">Vefa Lisesi</span> 1872 yılında kurulan eğitim kurumu

Vefa Lisesi ya da eski adıyla Vefa İdadisi, 1872 yılında İstanbul'da kurulan, günümüzde Anadolu lisesi statüsündeki ortaöğretim kurumu.

<span class="mw-page-title-main">TED Ankara Koleji</span> Ankarada kurulu vakıf okulu

Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji Ankara'da ilk, orta ve lise öğretim düzeyinde eğitim veren bir vakıf okuludur. 1930-1931 eğitim ve öğretim yılında anaokulu ile eğitim etkinliklerine başlamış, ardından 1931, 1933 ve 1936 yıllarında açılan ilkokul, ortaokul ve lise kısımlarıyla Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından biri haline gelmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Tevhîd-i Tedrîsât Kanunu</span> Ülkedeki bütün eğitim kurumlarının Maarif Vekaleti’ne bağlanmasını öngören yasa

Tevhîd-i Tedrîsât Kanunu , Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 3 Mart 1924 tarih ve 430 Kanun Numarası ile kabul edilmiş olan ve ülkedeki bütün eğitim kurumlarının Maarif Vekâleti'ne bağlanmasını öngören yasadır.

<span class="mw-page-title-main">Saint-Joseph Fransız Lisesi</span> Kadıköy, İstanbulda bir özel okul

Saint-Joseph Fransız Lisesi, Kadıköy'de bulunan Fransa menşeili özel bir lisedir. 1907'de Fenerbahçe SK bu lisenin öğrencileri tarafından kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Balıkesir Lisesi</span> Balıkesirde bir lise

Balıkesir Lisesi, resmî kayıtlara göre 1885'te eğitim öğretim hayatına başlayan Balıkesir'in ve yöresinin tarihi ve önemli okullarından biri.

Alişuuri İlköğretim Okulu, resmi kaynaklara göre 1906 yılında eğitime başlayan ve Balıkesir'in en eski ilköğretim okulu. Altıeylül İlköğretim Okulu ile birleştirilip şehirdışına taşınması gündemdedir.

Samsun 23 Nisan Ortaokulu, 1924 yılında Terzi Cemil adlı bir şahsın Yıldız Sinema binasının yanındaki evinde "Çocuklar Bahçesi İlk Mektebi" olarak açılmış ortaokul'dur. Okul daha sonra Şehir Kulübü'nün karşısındaki bodrum üzerindeki tek katlı binaya taşınmıştır. 1948-1949 Öğretim yılında Namık Kemal Lisesi'nin yanındaki binaya, 1960 yılında da şimdiki İl Halk Kütüphanesi'nin yerindeki binaya taşınmıştır. Bu binanın koleje verilmesiyle Namık Kemal Lisesi yanındaki binaya geri dönülmüştür. 1984 yılına kadar bu binada eğitim-öğretim verilmiş, aynı yıl yan yana bulunan dört okul birleştirilerek ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür. Bu dört okul şunlardır:

  1. 23 Nisan İlkokulu:
  2. Dumlupınar İlkokulu: Bu okul binası Ortodoks Kilisesi'ne bağlı bir eğitim kurumu olarak yaptırılmış, milli mücadeleden sonra askerî hastane olarak kullanılmış, 1927 yılında ilkokul olmuştur. Bu bina, günümüzde İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi olarak kullanılmaktadır.
  3. Cumhuriyet İlkokulu:Rum kulübü olarak kurulan bina 1928 yılında ilkokul olarak kullanılmaya başlanmıştır. 1984 yılında 23 Nisan İlköğretim Okulu'nun bünyesine katılmıştır.
  4. Merkez Ortaokulu: Ortodoks Kilisesi Külliyesi'ne ait bir binayken daha sonra sinema salonu olarak kullanılmıştır. 1948 yılında onarılan bina kolej olarak kullanılmıştır. 1971 yılında kolej taşınınca burası "Merkez Ortaokulu" yapılmış, 1984 yılında 23 Nisan İlköğretim Okulu bünyesine katılmıştır. 23 Nisan İlkokulu ve Merkez Ortaokulu binaları 1993 yılında yıktırılmış, onların yerine bugünkü modern bina yapılmıştır.Merkez ilçenin en büyük ilköğretim okullarından biridir.
<span class="mw-page-title-main">Rami İlköğretim Okulu</span>

Rami İlköğretim Okulu, İstanbul ili, Eyüpsultan ilçesi, Rami semtinde bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Türk Eğitim Derneği</span>

Türk Eğitim Derneği, yeni kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti'nde özel kişi ve kuruluşların eğitime katkı vermesi amacıyla 1928 yılında Ankara'da kurulmuş bir sivil toplum örgütü.

Çamlaraltı Koleji bir ilkler okulu olarak bilinmektedir.

Çapa İlkokulu, İstanbul'un Fatih semtinde bulunan bir okul.

İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı, kısaca İSTEK Vakfı olarak da bilinen, Bedrettin Dalan'ın kurucusu ve genel başkanı olduğu, eğitim alanında faaliyet gösteren bir vakıftır. Bünyesinde birçok anaokulu, ilköğretim okulu, lise ve 1996 yılında eğitime başlayan Yeditepe Üniversitesi vardır. İSTEK Vakfı'nın ilk inşa ettiği okul 1985 yılında inşa edilip 1985-1986 öğretim yılında eğitime başlayan Semiha Şakir Lisesi'dir ve Semiha Şakir'in kaba inşaat halindeki okula adının verilmesi ve tamamlanması şartı ile vakfa yaptığı bağışla hayata geçirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Şemsipaşa İlköğretim Okulu</span>

Şemsipaşa İlköğretim Okulu, 1758 yılında Üsküdar'da açılan, İstanbul'un en eski ilköğretim okuludur. Ayazma Camii'nin karşısındadır. Aziz Mahmud Hüdayi Mahallesi'nde bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Fikirtepe</span> Kadıköy, İstanbul, Türkiyede mahalle

Fikirtepe, İstanbul ilinin Anadolu Yakası'nda, Kadıköy ilçesi sınırları içinde bir semt. Fikirtepe mahallesinin yanı sıra, Eğitim ve Dumlupınar mahallerini de kapsayan bir bölgenin adıdır.

<span class="mw-page-title-main">Yıldız İrengün</span>

Yıldız İrengün, Klasik Türk müziği bestecisi, udi ve yorumcu. 16 Eylül 1938 tarihinde Ankara’da doğdu. Annesi Hatice Hanım, babası Muhittin Bey’dir.

<span class="mw-page-title-main">Tıp fakültesi</span> tıp alanında eğitim veren kurum

Tıp fakültesi, tıp biliminin öğretildiği ve bu bilim içindeki çeşitli dallarda araştırmalar yapılan fakülte. Mezunları, tıp doktoru unvanı almaktadır. Ayrıca mezuniyet sonrası uzmanlık eğitimi ile uzman doktor, operatör doktor gibi unvanlar verilir. Temel tıp bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora eğitimleri de verilmektedir. Türkiye’de tıp fakülteleri liseden sonra ülke genelinde yapılan bir merkezi sınavla öğrenci kabul etmektedir. Eğitim süresi 6 yıldır. Okullar farklı eğitim modellerini tercih etse de ülke genelindeki fakültelerde ilk 3 yıl teorik eğitim laboratuvar dersleriyle beraber verilir sonraki 2 yıl çeşitli bölümlerde stajlara devam edilirken öğrencilerin bilgileri sözlü sınavlarla da sınanmaya başlanır ve okulun son sınıfında Intörn (stajyer) adıyla hastanede gözetim altında çalışmaya başlar. Intörn (stajyer) maaşı, 2022 yılında asgari ücret olarak verilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Kadı Menteş Konağı</span>

Kadı Menteş Konağı, Kuzey Lefkoşa'nın Selimiye semtinde mahallesinde bir konaktır. Selimiye Meydanı ve İdadi Sokağı'nın kesiştiği noktada yer almaktadır ve günümüzde Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'nin merkezidir.