İçeriğe atla

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Kuruluş1976
Eğitim dil(ler)iTürkçe, İngilizce
DekanProf.Dr.Cemal BÖLÜCEK[1]
Dekan yardımcılarıDoç. Dr. Ayhan İSTANBULLU ve Yrd. Doç. Dr. Atilla MUTLU[1]
KonumBalıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü
Web sitesihttp://www.balikesir.edu.tr/index.php/baun/birim/muhendislik_fakultesi

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi 1976 yılında 1418 sayılı kanunca Balıkesir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi olarak kurulmuştur. 1977 yılı şubatında İnşaat Mühendisliği ve Makina Mühendisliği bölümleri hizmete girmiştir. O tarihlerde özerk akademi unvanını taşıyan fakülte 1982-83 öğretim yılında Uludağ Üniversitesi'ne bağlanarak Balıkesir Mühendislik Fakültesi adını almıştır

3 Temmuz 1992 yılında Balıkesir Üniversitesinin kurulması ile Mühendislik Mimarlık Fakültesi adını almıştır. Fakülte, Bigadiç yolu 17. km'de bulunan Çağış Kampüsü'nde yer almaktadır.

1993-1994 yılında Mimarlık bölümü, 1994-1995 yılında Endüstri Mühendisliği bölümü, 2003-2004 yılında Jeoloji Mühendisliği bölümü 2006-2007 öğretim yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği bölümleri hizmete girmiştir.

Balıkesir Üniversitesi'nin bünyesinde bulunan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bakanlar Kurulu kararı ile 8 Mart 2016 tarihinde kapatılarak Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere iki ayrı fakülteye ayrılmıştır.[2]

Kaynakça

  1. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 8 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2016. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Yıldız Teknik Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu devlet üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul, Türkiye'de yer alan; 1911 yılında Kondüktör Mekteb-i Âlîsi adıyla kurulmuş devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Gaziantep Üniversitesi</span> Gaziantepte kurulu devlet üniversitesi

Gaziantep Üniversitesi, öğretime 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında üniversite olan devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Pamukkale Üniversitesi</span> Denizlide kurulu devlet üniversitesi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 1992 yılında Denizli'de kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. 2 Eylül 2021 itibarıyla 41.480 öğrencisi bulunmaktadır.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi ya da eski adıyla İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşanın mühendislik eğitimi veren fakültesidir. Üniversitenin, İstanbul'un Avcılar ilçesindeki, Küçükçekmece Gölü'nün güneybatı tarafında kurulu Avcılar Yerleşkesi'nde bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Georgia Teknoloji Enstitüsü</span>

Georgia Teknoloji Enstitüsü, Atlanta, Georgia ABD'de bulunan, daha çok mühendislik ve bilişim bilimleri konusunda adını duyurmuş bir üniversitedir. Günlük konuşmada GaTech, Georgia Tech veya Tech olarak anılmaktadır, kısaltma olarak ise genelde GT kullanılır. U.S. News tarafından yapılan sıralamalarda devlet üniversiteleri arasında ilk onlarda yer alır. Okul aynı zamanda Georgia Üniversite Sisteminin bir parçasıdır.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ni barındıran yerleşke. Eski Gölcük Yolu üzerindedir. Yaklaşık 7500 öğrenciyinin öğrenim gördüğü yerleşkede bilgisayar, elektrik, elektronik ve haberleşme, endüstri, inşaat, makine, kimya, jeodezi ve fotogrametri mühendisliği ile mimarlık bölümü bulunmaktadır. 1999 Marmara depreminden sonra buraya taşınmıştır ve o tarihten 2008 yılına kadar prefabrik yapılarda eğitim verilmektedir.

İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi, elektrik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği ve robotik ve otonom sistemler mühendisliği bölümlerini barındırmaktadır. Ayazağa yerleşkesinde bulunur. Fakülte programları ABET sürecinden geçmiştir ve 2005 yılında akreditasyon almıştır. Eğitim dili İngilizce ve Türkçedir. Elektrik-Elektronik Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla Arıba, Arıba2, ARIBA3(ITURA), ARIBA4, HydroBee gibi projeler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca İTÜRO robot olimpiyatları etkinliği de fakülte öğrencilerinin kurduğu İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından yapılmaktadır.

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Konya'da bulunan Konya Teknik Üniversitesi'ne bağlı olan ve 13 bölümü bulunan fakülte.

<span class="mw-page-title-main">Munzur Üniversitesi</span> Tunceli"de kurulu devlet üniversitesi

Munzur Üniversitesi veya eski adıyla Tunceli Üniversitesi, 22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile Bakanlar Kurulunda Tunceli ilinde kurulması kararlaştırılmış olan üniversitedir. İlk kez Tunceli Meslek Yüksekokulu adıyla 1983-1984 Öğretim Yılında Fırat Üniversitesi bünyesinde Elazığ'da öğretime başlamış, ilk mezunlarını 1985 yılında Elazığ'da vermiştir. 1987-1988 Öğretim Yılında Tunceli'ye nakil edilmiştir. 6 Fakülte, 2 Meslek yüksekokulu, 1 Yüksek Okul, 2 Enstitüden ve 5 Araştırma Merkezinden oluşmaktadır. Türkiye'nin ilk ve tek Alevilik Araştırma ve Uygulama Merkezi 8 Temmuz 2009 tarihinde bu üniversitede kurulmuştur. Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlerde Milletvekili Aday Adayı olmak için rektörlük görevinden istifa etti. 3 Nisan 2015 tarihinde Prof. Dr. Ubeyde İpek atanmıştır. 6 Haziran 2023 tarihinde rektörlük görevine Prof. Dr. Kenan Peker atanmıştır. 20 Ağustos 2016'da torba kanun ile adı Munzur Üniversitesi olarak değiştirildi.

<span class="mw-page-title-main">Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi</span>

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Türkiye'nin en eski ve en köklü mühendislik fakültelerinden biridir. 1966 yılında Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi olarak eğitim vermeye başlayan okul, 1982 yılında Gazi Üniversitesi'ne bağlanmış ve adı Mühendislik-Mimarlık Fakültesi olarak değiştirilmiştir. 28 yıl Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olarak eğitim veren fakülte, 3 Ekim 2009 gün ve 27365 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2009/15438 karar ile birbirinden ayrılmış ve iki ayrı fakülte haline getirilmiştir.

Toros Üniversitesi, 2009 yılında Mersin'de Mersin Eğitim Vakfı tarafından kurulmuş olan bir Vakıf Üniversitesi'dir.

<span class="mw-page-title-main">Erzurum Teknik Üniversitesi</span> Erzurumda kurulu devlet üniversitesi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Türkiye Büyük Millet Meclisinin 2010 yılında çıkardığı bir yasayla Erzurum'da kurulmuştur. Kurucu rektörü Muammer Yaylalı'dir. 2012 yılında eğitim öğretime başladı.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Karabük Üniversitesi'nin 12 mühendislik bölümünü içermektedir. 2005 yılında kurulmuş ve 2007 yılında Karabük Üniversitesi'ne bağlanmıştır. Fakültede ilk açılan bölümler Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği bölümleridir.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, mühendislik alanlarında yüksek eğitim veren Kocaeli Üniversitesine bağlı bir fakültedir.

<span class="mw-page-title-main">Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi</span>

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, tüm idari ve akademik birimleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde bulunan mühendislik fakültesidir.

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1987 yılında İstanbul Anadolu yakasındaki en kapsamlı devlet üniversitesi yerleşkesi olan Göztepe Kampüsü'nde kurulmuştur. Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi (MÜMF) 1990-1991 eğitim-öğretim yılında Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği dallarında eğitim faaliyetlerine başlamıştır. Daha sonra sırasıyla 1997 yılında Makine Mühendisliği, 2000 yılında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, 2002 yılında Kimya Mühendisliği Bölümleri lisans eğitim faaliyetlerine başlamışlardır. Bu bölümlerin tümü MÜDEK akreditasyonuna sahiptir. Biyomühendislik ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümleri ise 2010 yılında öğrenci almaya başlamışlardır.

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1976 yılında 1418 sayılı kanunca Balıkesir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi olarak kurulmuştur. 1977 yılı şubatında İnşaat Mühendisliği ve Makina Mühendisliği bölümleri hizmete girmiştir. O tarihlerde özerk akademi unvanını taşıyan fakülte 1982-83 öğretim yılında Uludağ Üniversitesi'ne bağlanarak Balıkesir Mühendislik Fakültesi adını almıştır.

Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1976 yılında 1418 sayılı kanunca Balıkesir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi olarak kurulmuştur. 1977 yılı şubatında İnşaat Mühendisliği ve Makina Mühendisliği bölümleri hizmete girmiştir. O tarihlerde özerk akademi unvanını taşıyan fakülte 1982-83 öğretim yılında Uludağ Üniversitesi'ne bağlanarak Balıkesir Mühendislik Fakültesi adını almıştır.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin çekirdeğini Mühendislik Fakültesi oluşturur. Mühendislik Fakültesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi özdeşleşmiştir. Üniversite'nin Teknik unvanının temelinde Mühendislik Fakültesi vardır.

<span class="mw-page-title-main">Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi</span>

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tüm idari ve akademik birimleriyle Pamukkale Üniversitesi'nin Kınıklı Yerleşkesi'nde bulunan mühendislik fakültesidir.