İçeriğe atla

Badri Kvaratshelia

Badri Kvaratshelia
Kişisel bilgileri
Doğum tarihi 15 Şubat 1965 (59 yaşında)
Doğum yeri Nakipu, Tsalenciha, Sovyetler Birliği
Boyu 1,72 m
Mevkii Forvet
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
1990-1992 Skuri 75 (47)
1992-1993Dinamo Tbilisi 18 (5)
1993-1994 Kakheti Telavi 12 (4)
1994-1995Metalurgi Rustavi 15 (1)
1995-1996 HSS Academy 10 (5)
1996-1997 Merani Tbilisi 34 (12)
1997-1998Kepez 22 (20)
1998-2005Şemkir FK 110 (51)
Toplam296(145)
Millî takım kariyeri
2000Azerbaycan Azerbaycan 3 (0)
Teknik direktörlük kariyeri
2004-2007Sioni (yardımcı)
2008-2009 Standard Sumgayit (yardımcı)
2009 Standard Sumgayit
2011-2012 Spartaki Tskhinvali (yardımcı)
2012-2013Gabala (yardımcı)
2014 Turan
2015 Guria Lanchkhuti
2015-2016 Merani Martvili
2018 Samtredia
2019 Rustavi
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.

Badri Kvaratshelia (Gürcüce: ბადრი კვარაცხელია; d. 15 Şubat 1965), Megrel kökenli Gürcü eski futbolcudur. Azerbaycan millî takımında oynamıştır.

Kişisel hayatı

Badri, Gürcü millî futbol takımı oyuncusu Hviça Kvaratshelia'nın babasıdır.[1]

Kaynakça

  1. ^ "Meet Khvicha Kvaratskhelia: Who is Rubin's dazzling tiny dancer?" (İngilizce). Russian Premier League. 24 Ekim 2020. 31 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Batum</span> Gürcistan, Acarada Karadeniz kıyısındaki bir liman kenti

Batum, Gürcistan'ın Özerk Cumhuriyeti Acara'nın başkenti olan Karadeniz kıyısındaki liman kenti. Nüfusu 169.100 olan Batum, önemli bir liman ve ticaret merkezi olarak hizmet vermektedir. Subtropikal bir bölgede yer almaktadır. Narenciye ve çay gibi tarımsal ürünler bakımından zengindir.

<span class="mw-page-title-main">Gürcistan</span> Kafkasyada bir ülke

Gürcistan, Karadeniz'in doğu kıyısında, Güney Kafkasya'da yer alan ülkedir. Eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Gürcistan'ın kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan ve güneybatısında Türkiye yer alır. Ülkenin batı sınırını Karadeniz belirler.

<span class="mw-page-title-main">Abhazya</span> Güney Kafkasyada kısmen tanınan devlet

Abhazya, Gürcistan'ın kuzeybatısında, Karadeniz'in doğusunda yer alan tarihsel bölgedir. Abhazya adı, tarihsel bölge dışında, de facto Abhazya Cumhuriyeti ile Gürcistan'a bağlı Abhazya Özerk Cumhuriyeti'ni de ifade etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Gürcüler</span> Gürcistana özgü Kafkas etnik grubu

Gürcüler veya Kartveliler, günümüzde büyük bölümü Gürcistan’da yaşamakta olan Kafkasya halkı. Gürcüler ayrıca Azerbaycan, İran, Rusya, Türkiye, ABD ve Avrupa’nın bazı ülkelerine de dağılmıştır. Tarihsel antropoloji açısından Gürcüler; Svanlar, Lazlar ve Megreller ile aynı kökenden gelen bir Kartveli halkı olarak kabul edilir. Halkın büyük çoğunluğu bir Kartveli dili olan Gürcüce konuşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Güney Osetya</span> kafkasların güneyinde ihtilaflı bölge ve kısmen tanınmış devlet

Güney Osetya veya Nisan 2017 tarihinde kabul edilen resmî adıyla Güney Osetya Cumhuriyeti - Alanya Devleti Kafkasların güneyinde ihtilaflı bölge ve kısmen tanınmış devlet. Sovyetler Birliği'ne bağlı Gürcistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bünyesinde kurulmuş Güney Osetya Otonom Oblastı topraklarında yer alır.

<span class="mw-page-title-main">Gürcü larisi</span> Gürcistanın para birimi

Lari, Gürcistan'ın millî para birimidir. Gürcistan'da Abhazya ve Güney Osetya dışındaki bölgelerde kullanılır. 2006 yılındaki verilere göre enflasyon oranı %9.2'dir. Gürcistan Merkez Bankası (NBG) tarafından 25 Aralık 1995'te tedavüle çıkarılmıştır. 1 lari, 100 tetriye eşittir.

<span class="mw-page-title-main">Çveneburi</span> Türkiye’de yaşayan muhacir Gürcülerin kendilerini tanımladığı sözcük

Çveneburi, ataları 93 Harbi sonrasında Artvin ve Batum yöresinden Osmanlı İmparatorluğu'nun iç kısımlarına göç etmiş, Türkiye Gürcüleri içindeki Müslüman muhacir topluluğun kendi aralarında kullandıkları bir öz tanımlamadır. Bu tanım, Türkiye Gürcüleri içerisindeki tarihi Tao-Klarceti bölgesinin yerlisi olan Gürcüleri ve Gürcü Katoliklerini kapsamamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti</span> ilk Azerbaycan cumhuriyeti (28 Mayıs 1918-28 Nisan 1920)

Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti veya kısaca Azerbaycan Cumhuriyeti, Doğu Kafkasya'da yerleşmiş ve yüzölçümü 147.629 km2 olan, Müslüman ve Türk toplumlarında kurulan ilk laik ve demokratik devlet. Nüfusu 2 milyon kişiye ulaşan cumhuriyetin sınırları kuzeyde Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti, kuzeybatıda Gürcistan Demokratik Cumhuriyeti, batıda Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti ve güneyde İran'la belirlenmiştir. Azerbaycan'da en büyük şehir olan Bakü'nün Bolşevik Bakü Sovyeti'nin kontrolünde olması nedeniyle, AHC'nin geçici başkenti Gence olmuştur.

Atabeg, atabey ya da atabekü'l-asâkir, Selçuklu Devleti'nde ve sonrasında bazı Türk devletlerinde şehzadeleri eğitip yetiştiren memurlara verilen ünvandır.

<span class="mw-page-title-main">Zakatala (rayon)</span>

Zakatala Rayonu, Azerbaycan'da rayon. Merkezi Zakatala şehridir. Rusyaya bağlı Dağıstan ve Gürcistan ile sınırdır.

<span class="mw-page-title-main">Gürcü Kapı Camii</span>

Gürcü Kapı Ali Ağa Camii, Türkiye'de Erzurum ili, Yakutiye ilçesinde bulunan tarihî bir camidir.

<span class="mw-page-title-main">Alavî Buhra</span> Vikimedya liste maddesi

Alavî Buhra Şiîliğin İsmâilîyye Mezhebi'nin Mustâlîlik dalına bağlı olan, ilk dâîleri olan Yirmi Sekizinci Davûdî İsmâilîyye Dâ'î el-Mutlakı Şeyh Adem Sâfi'ûd-Dîn'in torunu "Ali bin İbrahim" adına izâfeten "Alavî" olarak adlandırılan ve çoğunlukla Hindistan'da yaşayan Şiî İsmâilî Müslümanlar'dan müteşekkil olan dinî cem'âat.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Gürcüleri</span>

Türkiye Gürcüleri, etnik Gürcü olan veya soyundan gelen Türkiye vatandaşları ve sakinlerini ifade eder. Bu topluluk iki farklı gruptan oluşur. Artvin ve Ardahan Gürcüleri bölgenin yerlileri iken Türkiye'nin diğer bölgelerinde yaşayan Gürcüler ise, Osmanlı sınırları içindeki Gürcü topraklarının 19. yüzyılda Rusların eline geçmesi üzerine, bu bölgeden gerçekleşen göçlerle ortaya çıkmıştır. Bu ikinci grup içinde Müslüman ve Katolik Gürcüler yer alır.

Gürcistan, 2020 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılacaktır. Gürcü yayıncı Gürcistan Kamu Yayıncılığı (GPB) tarafından Hollanda'nın Rotterdam şehrinde yapılacak 2020 yarışması'nda Gürcistan'ı temsil edecek katılımcı Gürcü Idol yarışması'nın kazananı Tornike Kipiani olmuştur. Şarkı ise Görevlendirme yöntemi ile belirlenecektir.

Hüsam el-Bedri, defans pozisyonunda görev yapmış Mısırlı millî futbolcu ve teknik direktördür. Mısır millî futbol takımını çalıştırmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Badri Patarkatsişvili</span> Badri Patarkatsishvili (1955-2008)

Arkadi Şalvoviç "Badri" Patarkatsişvili, siyasete yoğun olarak katılan Yahudi-Gürcü iş adamıydı. 2008 Gürcistan cumhurbaşkanlığı seçimine itiraz etti ve oyların % 7,1'ini alarak üçüncü oldu. 1980'lerin başından ölümüne kadar, iş dünyasında gösterişli bir şahsiyetti ve bugünün Rusya'sındaki başarılı şirketlerden bazılarının arkasındaydı. Tahmini 12 milyar dolarlık serveti ile Gürcistan'ın en zengin vatandaşı oldu. Aynı zamanda ülkenin en büyük hayırseverlerinden biriydi.

<span class="mw-page-title-main">Olimpiyat Oyunları'nda Gürcistan</span>

Gürcistan, Olimpiyat Oyunları'na ilk defa 1994 yılında bağımsız bir ülke olarak katıldı ve o zamandan beri her Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ve Kış Olimpiyat Oyunları'nda yarışmaları için sporcular gönderdi.

<span class="mw-page-title-main">Hviça Kvaratshelia</span> Gürcü futbolcu

Hviça Kvaratshelia, Serie A ekiplerinden Napoli ve Gürcistan millî takımında kanat mevkiinde oynayan Megrel kökenli Gürcü millî futbolcu.

Gürcistan kültürü, ülkenin uzun tarihi ile beraber gelişmiş, Gürcü dili ve alfabesi üzerine dayanan güçlü bir edebiyat geleneği ve eşsiz bir ulusal kültür barındırmaktadır. Bu özelliği güçlü bir ulusal kimlik sağlayarak tarih boyunca tekrarlanan yabancı işgali ve asimilasyon çabalarına rağmen Gürcü kimliğinin korunmasına yardımcı olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Anice Badri</span>

Anice Badri, Espérance de Tunis takımında forvet pozisyonunda görev yapan Tunuslu millî futbolcudur.