Şevket Altuğ, Türk tiyatro ve sinema sanatçısı.

IV. İvan, İvan Vasiliyeviç veya yaygın adıyla Korkunç İvan, son Moskova Knezi ve ilk Rusya Çarı. Düzenlediği seferler ve yaptığı fetihlerle Moskova Knezliği'ni lağvetmiş ve Rus Çarlığı'nı kurmuş olan bir hükümdardır. Rusya'yı, "Tüm Rusya'nın Çarı" sıfatıyla 1547 yılından 1584'teki ölümüne kadar yönetmiştir.

Küçük Ayasofya Camii, İstanbul'un Küçük Ayasofya Mahallesi'ndeki cami. Bizans İmparatoru I. Justinianus ve karısı Theodora tarafından 527-536 yılları arasında Aya Sergios ve Bakhos Kilisesi adıyla yaptırılan kilise, 1497'de II. Beyazıt dönemi Darüssaade ağası Hüseyin Ağa tarafından camiye çevrilmiştir.

Türkan Şoray, Türk oyuncu, devlet sanatçısı, senarist, yönetmen ve yazardır. Türk sinemasında "Sultan" lakabıyla anılan Şoray, oynadığı 222 film ile, dünyanın 'en çok film çeviren' kadın oyuncusu unvanına sahiptir. Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncası olarak tasvir edilir.

Emilio Barzini, Baba romanındaki ve bu romandan uyarlanarak çekilen Baba filminde Richard Conte tarafından canlandırılan bir mafya babası.

Aleksander Aleksandroviç Romanoff, 1881 - 1894 arasında hüküm sürmüş Rusya imparatoruydu.

I. Nikolay, Nikolay Pavloviç, 1825 ile 55 yılları arasındaki Rusya imparatoruydu. Klasik otokrat tipinin başlıca temsilcisi ve tutucu politikalarıyla Rusya'nın gelişimini 30 yıl boyunca donduran kişi olarak anılır.
Asuman Dabak, Türk tiyatro, dizi ve film oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır.

Baba, yönetmenliğini, senaristliğini ve başrolünü Yılmaz Güney'in üstlendiği 1971 yapımı filmdir. Filmin başrollerinde Yılmaz Güney'in yanı sıra Müşerref Tezcan, Kuzey Vargın ve Yıldırım Önal yer almıştır. Film, iki çocuk sahibi bir babanın başına gelen dram yüklü olayları anlatmaktadır. Filmin müziklerini Metin Bükey yapmış, daha sonra İbrahim Tatlıses tarafından bir uyarlaması daha yapılmıştır. Baba, 2014'te yapılan halk oylamasında "Türk sinemasının en iyi 100 filmi" arasında kabul edilmiştir.

Mary Corleone Mario Puzo'nun Baba isimli kitabından uyarlanan II. ve III. filmlerde yer alan kurgusal bir kişidir.

Papa XI. İoannes, Mart 931 935 yılındaki ölümüne kadar Papalık yapmıştır.

Cyrano de Bergerac Cyrano de Bergerac'ın gerçek hayat öyküsünden esinlenlerek, Fransız şair ve oyun yazarı Edmond Rostand tarafından yazılmış, Jean-Paul Rappeneau'nun yönettiği, Jean-Claude Carrière ve Rappeneau tarafından uyarlanan Fransız komedi-dram filmidir. Film, En İyi Yabancı Dilde Film Altın Küre Ödülünü kazandı.

Son Emir Avusturya asıllı yönetmen Josef von Sternberg tarafından yönetilen, John F. Goodrich ve Herman J. Mankiewicz tarafından senaryosu yazılan 1928 yapımı sessiz film. Filmin hikâyesi Lajos Bíró'ya aittir. Başrol oyuncusu Emil Jannings hem bu film hem de -o dönem birden fazla filmdeki performanslara da ödül verilebilmekteydi- The Way of All Flesh filmindeki rolleriyle En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'nü kazanan ilk kişi olmuştur.

Ana, yönetmenliğini Vsevolod Pudovkin yaptığı, 1926 yılı yapımlı Sovyet filmidir. Film 1905 Rus Devrimi yıllarında Çar'ın koyduğu kurallara karşı bir kadının mücadelesini konu alıyor. Film 1906 yılı yayınlı Maksim Gorki'nin eseri olan Ana adlı romandan uyarlamadır. Film Pudovkin'in "devrimsel üçlemesi"nin ilk filmidir, diğerleri Petersburg'un Sonu (1927) ve Asya Üzerindeki Fırtına'dır (1928). Film 1968 yılında Rus film şirketi Mosfilm tarafından tekrar restore edilmiş olup, Tikhon Khrennikov tarafından film müziği eklenerek gösterime girmiştir.

Papa III. Sergius, 29 Ocak 904'ten 911'de ölümüne kadar Papa idi. Orta İtalya'da feodalizm, şiddet ve rahatsızlık döneminde Papa'ydı. Sergius III, iki tane öncünün öldürülmesini emretti. Gayri meşru bir oğlu olduğu iddia edilen tek Papa'ydı. Papalığı, "kasvetli ve utanç verici" olarak tanımlanmıştır. Bazı kaynaklar da "etkili ve acımasız" bir papalık yaptığını söyler. Sergius, Roma soylularına aitti ve Benedictus adlı bir adamın oğluydu. Papa Formosus'un güçlü rakibi olmuştur ancak partisi çok başarılı değildi ve destekçilerinin yazdığı mektuplar ya da diğer belgeler olmasaydı o zamana kadar kapanırdı. Bu nedenle, Sergius hakkında bildiğimiz bilgilerin çoğu düşmanlarından geliyor. Bu düşmanlardan birinin görevi, Formosus'un Sergius'u Caere'nin piskopos'a çevirmesiyle, Roma'nın piskoposluğuna girme kabiliyetini düşürmesiydi. Ancak Formosus'un ölümünden sonra 898 yılında istifa etti. Seçilemediğinde Alberik'e, Spoleto Kontu'na emekliye ayrıldı.

Aleksandr Nevski Manastırı, Rusya'nın Sankt Petersburg kentinde bulunan bir Ortodoks manastırıdır. 1710 yılında Çar I. Petro tarafından kurulmuş olup adını 1240'ta Neva Muharebesi'nde İsveçlileri yenen Aleksandr Nevski'den almaktadır.

I. Mihail Fyodoroviç Romanov 21 Şubat 1613 - 12 Temmuz 1645 tarihleri arasında Rus çarı.
Baba, İtalyan Amerikalı yazar Mario Puzo'nun 1969 tarihli aynı adlı romanından esinlenerek Francis Ford Coppola tarafından yönetilen üç suç filminden oluşan bir Amerikan film serisidir. Filmler, patriği Vito Corleone'nin Amerikan organize suçlarında önemli bir figür haline geldiği kurgusal İtalyan Amerikan mafyası Corleone ailesinin davalarını takip ediyor. Filmler Paramount Pictures tarafından dağıtıldı ve 1972, 1974 ve 1990'da yayınlandı. Seri, gişede başarı elde etti ve filmlerin dünya çapında 430 ila 512 milyon dolar arasında hasılat elde etti. Baba ve Baba II, birçok kişi tarafından tüm zamanların en iyi iki filmi olarak görülüyor. Seri, toplam 28 Akademi Ödülü adaylığından 9'unu kazanarak ağır ödüller aldı.