Reklam, "insanları gönüllü olarak belli bir davranışta bulunmaya ikna etmek, belirli bir düşünceye yöneltmek, dikkatlerini bir ürüne, hizmete, fikir ve kuruluşa çekmeye çalışmak, onunla ilgili bilgi vermek, ona ilişkin görüş ve tutumlarını değiştirmelerini veya belirli bir görüşü ya da tutumu benimsemelerini sağlamak amacıyla oluşturulan; iletişim araçlarından yer ya da süre satın almak yoluyla sergilenen ya da başka biçimlerde çoğaltılıp dağıtılan ve bir ücret karşılığı oluşturulduğu belli olan "duyuru"dur.
Gazetecilik, olayların, olguların, fikirlerin ve insanların etkileşimi üzerine toplumu en azından bir dereceye kadar doğru bilgilendiren raporların araştırılması, yayınlanması ve dağıtımıdır. Bir isim olarak gazetecilik mesleği, bilgi toplama yöntemleri ve editoryal edebi tarzlar için geçerlidir. Gazetecilik mesleğini yapan kişilere gazeteci denir.
AOL, America OnLine'ın kısaltmasıdır.Merkezi New York'ta bulunan ABD'nin küresel anlamdan kitlesel medya şirketlerinden biridir. The Huffington Post, TechCrunch ve Engadget gibi çevrimiçi medya şirketlerinin sahibidir.
atv, Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanallarından biridir. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, genelde dizi ve filmleriyle ön plana çıkmaktadır.
Nergis Televizyonu ya da kısaca NTV, 1996 yılında Cavit Çağlar ve Nuri Çolakoğlu tarafından kurulan, Türkiye'nin ilk haber kanalıdır. Ocak 1999'da Doğuş Yayın Grubu bünyesine katılarak yakaladığı başarı ile Türk medya endüstrisini değiştiren NTV, Türkiye'de tematik haber kanalı dönemini başlattı. NTV, ulusal ve uluslararası haberler başta olmak üzere, ekonomi, kültür-sanat, yaşam ve spor konularına odaklanan programlar da yayınlamaktadır.
Basın-yayın, günlük dilde radyo, televizyon, gazete, dergi gibi elektronik veya yazılı basın organlarını anlatmak için kullanılan bir terimdir.
Genel yayın yönetmeni, bir medya kuruluşunda içerik üretimi ve yayıncılığı denetleyen, editörleri yönlendiren ve yayın politikasını belirleyen yönetici pozisyonundaki kişidir. Gazete, dergi, web sitesi, televizyon kanalı gibi medya kuruluşlarında yayınlanacak içeriklerin kalitesini, doğruluğunu ve tarafsızlığını sağlamakla sorumludur. Editörleri yönlendirir, haber ve içerik akışını planlar, yazı işleri, habercilik ve görsel içeriklerin uyumlu bir şekilde sunulmasını sağlar. Ayrıca, yayın politikasını belirler ve medya kuruluşunun genel yayın çizgisini oluşturur. Reklam, abonelik, izleyici/okuyucu geri bildirimleri gibi faktörleri de dikkate alarak yayın stratejileri geliştirir.
Halkla ilişkiler bir işletmenin, kurumun ya da örgütün bağlantı kurduğu ya da kurabileceği kimselerin anlayış, sempati ve desteğini elde etmek ve bunu devam ettirmek için yaptığı sürekli ve örgütlenmiş bir yönetim fonksiyonudur. Temelinde ikna, retorik, algı kavramları yatmaktadır. Kısa tanımıyla, kurumların kitlelerle iletişim kurmak amacıyla yürüttükleri, pro-aktif ve re-aktif olarak sürdürülebilen, kamu yararı esas alınarak devam ettirilen düzenli faaliyetlerdir. İngilizcedeki karşılığının "Public Relations" olması nedeniyle yaygın kullanımı "PR" olarak Türkçeye de yerleşmiştir. Public relations kısaltılarak PR şeklinde Türkçede kullanılmaya başlanınca bu PR'nin birleşik olarak ifadesi gerektiğinde de Piar ya da piyar şeklinde kullanılmaya başlanmıştır.
Acun Medya, 27 Eylül 2006 tarihinde kurulmuş, medya sektöründe hizmet veren şirket. Şirket ticaret odası kayıtlarına göre 3.060.000 TL sermaye ile Acun Ilıcalı, Esat Yontunç, Çaykun Ertan, Alpay Kazan, Mustafa Kazan ve Evren Çağlar tarafından kurulmuştur. Şirketin sahibi aynı zamanda şirketin bünyesindeki televizyon programlarının çoğunun sunuculuğunu yapan Acun Ilıcalı'dır. Şirket, TV8'i de bünyesinde bulundurmaktadır.
The Walt Disney Company, eğlence sektöründe, dünyanın en büyük medya şirketlerinden birisidir.
Galatasaray Sportif A.Ş., %60,01'i Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nin ve %39,99'u halka açık ortaklıktan oluşan şirkettir.
Ortadoğu, 3 Mayıs 1972'de yayın hayatına başlamıştır. Günlük olarak yayınlanan siyasi bir gazeteydi. Milliyetçi bir yayın çizgisine sahip olup Milliyetçi Hareket Partisi'ne yakın bir gazete olarak bilinmekteydi.
Sosyal medya, kullanıcıların internette aradığı, kullandığı ve içerik ürettiği interaktif iletişim platformdur. Geleneksel medya’dan Web 2.0’ın kullanılmaya başlamasıyla, tek yönlü içerik paylaşımından, çift taraflı içerik alışverişine erişim sağlanılan medya iletişimidir. Sosyal ağlar, insanların birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasını sağlayan İnternet siteleri ve uygulamalar sayesinde, herkes aradığı, ilgilendiği içeriklere ulaşabilmektedir. Küçük gruplar arasında gerçekleşen diyaloglar ve paylaşımlar giderek, kullanıcı bazlı içerik üretimini giderek arttırmakta, amatör içerikleri dijital dünyada birer değere dönüştürmektedir.
Universal Music Group (UMG), dünyanın en büyük müzik şirketidir. Amerikan merkezli çok uluslu bir müzik şirketi olan UMG, Paris merkezli medya kuruluşu Vivendi'nin bir işletmesidir. UMG, dünyanın en büyük ikinci müzik yayıncılık şirketi Universal Music Publishing Group'un yanı sıra, çok sayıda müzik yapım şirketini de bünyesinde bulundurmaktadır. Universal Music Group'un merkezi Santa Monica, Kaliforniya'da bulunmaktadır.
Uluslararası medya ABD Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) ve onun uluslararası ortaklarının, yabancı ulusları ve ABD vatandaşlarını küresel izlemeye tabii tuttuğunun operasyonel detaylarını ortaya çıkardı. Raporların çoğu eski bir NSA çalışanı Edward Snowden'ın sızdırdığı çok gizli devlet sırlarından oluşmakta. Edward Snowden'ın da bu gizli belgeleri bir dönem birlikte çalıştığı ABD'nin en büyük savunma ve istihbarat üstlenici firmasının sahibi Booz Allen Hamilton'dan aldığı iddia edilir. Snowden'ın sızdırdığı belgeler ABD istihbaratının yanı sıra, Avustralya, İngiltere ve Kanada istihbaratına ait belgeleri de içermektedir. Bu belgeler "Five Eyes" özel ağı sayesinde elde edilmiştir. Haziran 2013'te Snowden'ın sızdırdığı ilk dokümanlar eşzamanlı olarak The Washington Post ve The Guardian gazetelerinde yayınlanarak büyük ilgi topladı. İfşa 2013 yılı boyunca devam etti ve yaklaşık 1.7 milyon doküman da daha sonra medyaya sızdırıldı ve küresel ölçekte The New York Times, Canadian Broadcasting Corporation, Australian Broadcasting Corporation, Der Spiegel (Almanya), O Globo (Brezilya), Le Monde (Fransa), L'espresso (İtalya), NRC Handelsblad (Hollanda), Dagbladet (Norveç), El País (İspanya) ve Sveriges Television (İsveç) gibi medya kuruluşları tarafından yayınlanarak ifşa edildi.
Londra Doğal Tarih Müzesi, Londra'da bulunan bu müze doğal tarihinin çeşitli kesimlerinden gelen örneklerden geniş bir yelpazede sergiler.
Türkiye'de medya, farklı görüşlerin ifade edildiği yerli ve yabancı süreli yayınları içeren, son derece rekabetçi yerli gazetelerden oluşan bir medya sektörüdür. Medya sahipliği, genellikle varlıklı kişiler tarafından kontrol edilen holdinglerin parçası olan birkaç büyük özel medya grubunun elinde yoğunlaşmıştır ve bu da sunulan görüşleri sınırlı kılmaktadır. Buna ek olarak şirketler, iktidar ile dostça ilişkiler kurmaya çalışmak dahil olmak üzere sahiplerinin iktisadi çıkarlarını desteklemek için nüfuzlarını kullanmaktadırlar. Türkiye'de medya, kamuoyu üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir.
Çin'de medya, başlıca olarak televizyon, gazeteler, radyo ve dergilerden oluşur. 2000'den beri İnternet de önemli bir medya iletişim aracı olarak gelişmiş ve Çin hükûmetinin gözetiminde tutuluyor.
Khabar Kazakistan'da büyük bir medya kuruluşudur. Başlangıçta Ulusal Televizyon Haber Ajansı olarak bilinen kuruluş 1995 yılında kurulmuştur. Şu anda ülkenin en büyük ağlarından biridir ve Rusça ve Kazakça dillerinde günlük yayın yapmaktadır. Ayrıca, Khabar, Avrupa ve Asya'da mevcut uydu yayını olan Kazak TV kanalı kullanıma sunulmaktadır. Kanal Rusça, Kazakça ve İngilizce programları içermektedir.
Medya patronu, başarılı bir girişimci veya iş insanı anlamına gelir. Herhangi bir medya ile ilgili şirket veya kuruluşta birçok kişi tarafından tüketilen medyayı kontrol eder. Basın-yayın'da magnat, baron veya Büyük işadamı olarak da adlandırılabilir. Sosyal medya yaratıcıları ve kurucuları da medya patronları olarak kabul edilebilir. 20. yüzyıllarda büyük gazete, dergi ve televizyon kanalı sahipleri medya patronu olarak yaygın idi. 21. yüzyılda yeni medya, internet haberciliği, internet televizyonu, internet medya sahipleri medya patronu olarak daha ön plana çıkarlar.