Microsoft Corporation, ABD merkezli çok uluslu teknoloji şirketidir. Bilgisayar yazılımları, elektronik cihazlar, kişisel bilgisayarlar ve bilişim hizmetleri geliştirir, üretir, lisanslar ve satar. Şirketin en çok bilinen yazılımları Microsoft Windows ve MS-DOS işletim sistemi aileleri, Microsoft Office paketi, Bing adlı arama motoru, Internet Explorer ve Edge web tarayıcılarıdır. Öne çıkan donanım ürünleri ise Xbox video oyun konsolları, Microsoft Hololens sanal gerçeklik gözlükleri ve Microsoft Surface dokunmatik ekranlı kişisel bilgisayar ürün ailesidir. Microsoft, 2016 itibarıyla dünyanın en büyük yazılım geliştiricisi ve dünyanın en değerli şirketlerinden birisidir. Şirketin adı, "microcomputer" (mikrobilgisayar) ve "software" (yazılım) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelir.
Zekât, İslâm'ın beş şartından biridir. Terim olarak şeriatta "asli ihtiyaçlar" dışında nisab miktarı mala sahip olan ve bu sebeple zengin sayılan Müslüman'ın, bu zenginliği üzerinden bir tam yıl geçtiğinde dinî yükümlülük gereği zekât olarak vermesi gereken miktarın adıdır.
Gebze Teknik Üniversitesi veya kısaca GTÜ, 3 Temmuz 1992 tarihinde Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü adıyla kurulan, Türkiye'deki iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisiydi. 22 Ekim 2014 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen yasa teklifiyle Gebze Teknik Üniversitesi olarak yeniden yapılandırılmasına karar verildi. Üniversite Çayırova yerleşkesinden oluşmaktadır. Üniversite günümüzde 1.370.070 m2 toplam açık alanı ve 26.612 m2 toplam kapalı alanı bulunan Çayırova Kampüsü'nden oluşmaktadır.
Türkiye İş Bankası A.Ş., kısaca İş Bankası, Türkiye'de bireysel ve ticari bankacılık hizmeti sunan en büyük özel bankadır. 1924'te Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle kurulan İş Bankası, cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankasıdır. 2023'te 2.5 trilyon Türk lirası aktif büyüklüğe ulaşan banka, The Banker dergisinin açıkladığı sıralamaya göre ana sermaye bazında dünyanın en büyük 181. bankasıdır. Aralık 2021 itibarıyla 21'i yurt dışında olmak üzere 1.195 şube, 6.476 bankamatik ve 22 bini aşkın personeli bulunan İş Bankası'nın ayrıca Almanya'da İşbank AG, Gürcistan'da İşbank Georgia A.Ş. ve Rusya'da İşbank A.Ş. adıyla üç iştiraki vardır.
Zürih Üniversitesi, 29 Nisan 1833'te mevcut ilahiyat okuluna, hukuk, tıp ve felsefe bölümleri eklenerek kurulan, bugün 7 fakültesi 25.000 öğrencisiyle İsviçre'nin en büyük üniversitesi.
Yamaha, Torakusu Yamaha adlı müzisyen ve girişimci tarafından 1887 yılında kurulmuş olan bir Japon şirketidir. Firma günümüzde müzik aletlerinden motor sanayine kadar oldukça geniş bir yelpazede üretim yapmaktadır.
İş insanı ya da işletmeci, bir özel sektör işletmesinin sahibi, ortağı ya da hisse sahibi olan kişidir. İş insanları ekonomik, entelektüel ve fiziksel sermayenin bir kombinasyonunu kullanarak satışı yapıp kârını elde etmek amacıyla faaliyetler yürütür ve geliştirirler.
Akihito, Japonya'nın eski İmparatoru'dur. 1989'dan 2019'a kadar hüküm sürdü.
Sir Richard Charles Nicholas Branson, İngiliz yatırımcı, iş insanı, yazar ve ticari astronot. 1970'lerde, bugün çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 400'den fazla şirketi kontrol eden Virgin Group'u kurdu.
Erdoğan Toprak, Türk iş insanı ve siyasetçi.
Hanzade Vasfiye Doğan Boyner Türk iş insanı, hayırsever, girişimci ve e-ticaret öncüsü. Türkiye, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'nın en büyük e-ticaret ve teknoloji şirketlerini bünyesinde barındıran Doğan Online Şirketler Grubu'nun Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. “Doğu’nun Amazon”u olarak anılan Hepsiburada e-ticaret platformunun Başkanıdır. Temmuz 2019'da Forbes dergisi, kendisini “dünyanın en başarılı kadın teknoloji girişimcilerinden biri” ilan ederken, Fortune Türkiye ülkenin dijital dönüşümüne liderlik ettiğini belirtmiştir.
Girişimci, ticaret, sanayi gibi alanlarda sermaye koyarak bir işi yapmaya girişen, kâr amacıyla riski üzerine alan kişidir. Girişimci mal ve hizmet üretebilmek için bütün üretim öğelerini en iyi koşullarda bir araya getirir. Kâr amacı güderek riski üzerine alır ve ihtiyaçları karşılamak için üretim öğelerini satın alır, bunları bir araya getirecek imkânı sağlar. Kâr amacı gütmekle beraber zararı da kabullenir. Müteşebbis terimi ilk defa 19. yüzyılda Fransız ekonomist Jean-Baptiste Say tarafından kullanılmıştır.
Ivana Sert, özellikle Türkiye'de tanınan Sırp-Türk televizyon kişiliği, sunucu, stilist, moda tasarımcısı, Miss Belgrade tescilli manken, iş insanı, girişimci, nadiren oyuncu ve yazardır. Kendisiyle aynı adı taşıyan Ivana Sert® markasının kurucusu ve baş tasarımcısı olan Sert, Show TV'nin Bugün Ne Giysem? adlı programında 2010 yılından beri jüri üyesi olarak yer almasıyla yaygın olarak tanınmaktadır. 17 Eylül 2013 tarihinde eşi Yurdal Sert'ten karşılıklı açılan boşanma davasıyla ayrılmıştır.
Girişimcilik, ekonomik değerin ortaya çıkarılması veya elde edilmesidir. Bu tanımla girişimcilik, genellikle bir iş kurarken normalde karşılaşılanın ötesinde risk içeren ve sadece ekonomik olanlardan başka değerleri de içerebilen bir değişim olarak görülür.
Donald J. Carter, Amerikalı yatırımcı ve iş insanı. Kendisi Little Rock, Arkansas'ta doğdu. NBA Ligi basketbol takımı Dallas Mavericks ile Major Futbol Ligi futbol takımlarından Dallas Sidekicks'in (1984-2004) sahibi idi.
Fernanda Ferreira Pires da Silva "GOM", "GCM", "ComMAI", Portekizli girişimci ve iş insanı.
Bürüngüz Camii, Türkiye'nin Kayseri şehrinde yer alan bir camidir. Melikgazi ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda konumlanmaktadır.
Zehra Zeynep Dereli, Türk iş insanı, siyasetçi, yazar, yönetici ve girişimci. 2016 yılında toplumun kültürel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak teknoloji okuryazarları ve geleceğin girişimcilerini yetiştirmek amacıyla Türkiye’nin ilk odağı insan olan Teknoloji ve İnsan Kolejleri’ni (Tink) kuruluşunu gerçekleştiren Sayın Dereli Ekonomist Dergisi tarafından 2021’de yılın kadın girişimcisi ödülünü de kazanmıştır.
Medya patronu, başarılı bir girişimci veya iş insanı anlamına gelir. Herhangi bir medya ile ilgili şirket veya kuruluşta birçok kişi tarafından tüketilen medyayı kontrol eder. Basın-yayın'da magnat, baron veya Büyük işadamı olarak da adlandırılabilir. Sosyal medya yaratıcıları ve kurucuları da medya patronları olarak kabul edilebilir. 20. yüzyıllarda büyük gazete, dergi ve televizyon kanalı sahipleri medya patronu olarak yaygın idi. 21. yüzyılda yeni medya, internet haberciliği, internet televizyonu, internet medya sahipleri medya patronu olarak daha ön plana çıkarlar.
Yönetim kurulu bir organizasyonun faaliyetlerini müştereken denetleyen bir grup insandır. Üst düzey yönetim türüdür. İşletme, kâr amacı gütmeyen kuruluş, devlet dairesi gibi kuruluşlarda olabilir. Tipik olarak, kurul, üyelerinden birini başkan olarak seçer.