Prusya, tarihin değişik dönemlerinde değişik anlamlarda kullanılmış bir isim olmakla birlikte en çok 1713-1867 yılları arasında kendine Prusya Krallığı adını veren ve Orta Avrupa'da hüküm süren Alman devletinin ismidir.
Yunanistan Krallığı, 1832 yılında dönemin süper güçleri Birleşik Krallık, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu, Prusya, Fransa ve Rus İmparatorluğu tarafından ilân edilen devlettir. Bağımsızlık duyurusunun yapılmasının ardından, Osmanlı İmparatorluğu'ndan tam bağımsızlığını eline almış olduğu 30 Ağustos 1832 tarihli antlaşmayla uluslararası düzeyde tanınmıştır. Yunan Bağımsızlık Savaşı'nı yöneten geçici Yunan hükûmetinin üzerine kurulmuş ve 1924 yılında krallık devrilerek yerine ikinci Yunan Cumhuriyeti kurulana dek ayakta kalmıştır. Daha sonra cumhuriyetin 1935 yılında yeniden yerini krallığa bırakmasıyla bu kez 1974 yılına dek Yunanistan topraklarında egemen olmuş ve yedi yıllık bir askerî darbe döneminin ardından bugünkü modern Yunanistan Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla tarihe karışmıştır.
Puvatya Muharebesi ya da Tours Muharebesi, 10 Ekim 732'de Emevîler ile Fransa'yı yöneten Franklar arasında yapılmış bir muharebedir. Bu savaşı Franklar kazanmış, böylece Müslümanların Avrupa'nın içine ilerlemeleri durdurulmuştur.
Kutsal Roma Germen İmparatorluğu, 962-1806 yılları arasında 844 yıl boyunca Orta Avrupa'da hüküm sürmüş bir monarşi. Alman Krallığı temelinde olsa da, aslında bir devletçikler bütünüdür. Daha doğrusu imparatorluk toprakları tek bir hanedanın malı değildi. Ülke toprakları birçok federal hanedanlık tarafından yönetiliyordu. Kutsal Roma İmparatorluğu'nu oluşturan bu hanedanlıklar şunlardı:
- Habsburg Hanedanı (Avusturya, Bohemya ve İspanya Kolu)
- Hohenzollern Hanedanı (Brandenburg ve Frankonya Kolu)
- Wettin Hanedanı (Albrecht ve Ernst Kolu)
- Wittelsbach Hanedanı (Bavyera ve Pfalz Kolu
- Oldenburg Hanedanı Kolu
III. Otto Dördüncü Saksonya hükümdarı veya Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu'nun Ottoyan hanedanı. Babası II. Otto 'nun ölümü üzerine, 983 yılında Almanya Kralı olarak seçildi.
IV. Otto 1198-1208 döneminde iki rakip Almanya Kralı'ndan biri; 1208'den itibaren tek Almanya Kralı; 1209 - 1215'te tahttan zorla feragat etmesine kadar Kutsal Roma İmparatoru. Welf Hanedanı'ndan olan tek Almanya Kralı. Papa III. Innocentius ile çatışmaya girmesi sonucu papa tarafından 1210'da aforoz edilmiştir.
Fransa hükümdarları Fransa Krallığı'nın Orta Çağ'daki kuruluşundan 1870'e kadar ilk başta kral olarak, daha sonra imparator olarak yönettiler. Fransa'nın ortaya çıkışı üzerine bazı anlaşmazlıklar vardır. En eski veriler, Roma İmparatorluğu'nun Galya'daki son temsilcisi Syagrius'un, 486 yılında I. Clovis tarafından yenilmesiyle kurulan Merovenj krallığına kadar gitmektedir. 8. yüzyılda bu krallık yıkıldı. 843 yılında Verdun Antlaşması ile Batı Frank Krallığı kuruldu ki bu krallık zaman içerisinde modern Fransa'yı oluşturacaktır.
Hugues Capet, Karolenj kralı V. Louis'in ardından seçilen ve 987 yılında ölünceye kadar iktidarını sürdüren Capet Hanedanı mensubu ilk Fransa Kralıdır.
Sekizinci Haçlı Seferi 1270 yılında Fransa Kralı IX. Louis'in başlattığı Haçlı seferidir.
Fransa kralı I. Robert, 922'den 923'e kadar seçilmiş Batı Frank Kralı idi. Tahta seçilmeden önce Poitiers ve Paris Kontu ve Neustria ve Orléans Markizi idi. Devrilen Karolenj kralı Basit Charles'ın yerine geçti.
X. Louis, (İnatçı veya Kavgacı, 29 Kasım 1314 – 5 Haziran 1316: Fransa kralı. 4 Nisan 1305 – 5 Haziran 1316 Navarra Kralı
İlek Hun İmparatorluğu'nda Attila'nın en büyük oğlu ve ardılı. Hükümdarlığı 453 yılından 454 yılına kadar 2 yıl sürmüştür. Nedao Muharebesinde öldürülmüştür. Yerine Dengizik geçmiştir.
I. Henri, 20 Temmuz 1031'den 4 Ağustos 1060'ta ölümüne kadar Fransa kralı ve 1016 – 1032 döneminde Burgonya Dükü. Capet Hanedanı'dan II. Robert ile üçüncü eşi Constance d'Arles'ın büyük oğludur. Babası yaşamakta iken 14 Mayıs 1027 Reims Katedrali'de ortak kral olarak babası ile birlikte taç giydirilmiş ve babasının 4 Mayıs 1008'da ölümünden sonra tek başına Franklar Kralı olmuştur. Capet Hanedanından olan üçüncü Franklar Kralıdır ve böylece Fransız tarihçileri tarafından kullanılan "birinci bin yıl " dönemi hükümdarlarındandır.
V. Louis, "Tembel" olarak anılır. 21 Mayıs 987 iken ölümüne kadar Batı Frankiya kralı. Çocuksuz olduğu ve Karolenj Hanedanı'ndan kral oğlu olan tek kişi olduğu için ile Karolenj Hanedanıʼnın devlet yönetimi de sona erdi.
Maret, Hugues-Bernard,, Napolèon döneminin devlet adamlarından Fransız Diplomat.
Avoise, Hadevide veya Haltude olarak da bilinen Fransa'dan Hedwig., Mons Kontesiydi. Fransa'nın ilk Kralı Hugh Capet ile eşi Aquitaine Kraliçesi Adelaide'nin kızıydı.
Saksonyalı Hedwige ,(c. 910 - 958'den sonra), Robertian dükü Büyük Hugues ile evlendi. 956'da kocasının ölümü üzerine, Capet Evi'nin kurucusu olan oğulları Hugh Capet'in saltanatı zamanı naip olarak hareket etti.
I. Richard Korkusuz Richard olarak da bilinir, 942'den 996'ya kadar Rouen kontudur. Richard'ın " De moribus et actis primorum Normanniae ducum " adlı kitabını yazması için görevlendirdiği Saint-Quentin'li Dudo, onu dux olarak adlandırmıştır. Bununla birlikte, kelimenin bu kullanımı, bir asalet unvanına referans olarak değil, Richard'ın savaştaki meşhur liderliği bağlamında olmuş olabilir. Richard ya feodalizmi Normandiya'ya getirdi ya da onu büyük ölçüde genişletti. Hükümdarlığının sonuna gelindiğinde, en önemli Norman toprak sahipleri topraklarını feodal kullanım hakkı altında tutuyorlardı.
IV. Hugh ; 31 Mart 1324'ten 24 Kasım 1358'e kadar Kıbrıs ve Kudüs kralıydı. Kıbrıslı Guy'un ve İbelinli Eschiva'nın oğluydu. Amcası II. Henri'nin yerine geçmiştir. 1358'de oğlu Peter lehine tahttan çekilmiştir.
III. Hugues, 1267'den itibaren Kıbrıs kralı ve 1268'den itibaren Kudüs kralı idi. Lüzinyanlar'a mensup Antakyalı soylu bir aileden gelen Hugues, birkaç yıl boyunca reşit olmayan Kıbrıs kralı II. Hugues ve Kudüs kralı Konradin'in naipliğini yaptı. Kuzeni Brienne kontu Hugues'in muhalefetine rağmen, her iki genç hükümdarın ölümü üzerine iki krallığın da tacını giydi.