İçeriğe atla

Büyük İtiraf

Büyük İtiraf
YönetmenRefik Kemal Arduman
YapımcıRefik Kemal Arduman
SenaristHaluk Cemil Tanju
OyuncularNezihe Becerikli, Cahit Irgat, Haluk Sarıca, Melahat İçli, Kadri Ögelman, Mehmet Karaca[1]
MüzikKarlo Kapoçelli
Görüntü yönetmeniManasi Filmeridis
TürüDram, Romantik
RenkSiyah-Beyaz
Yapım yılı1947
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe

Büyük İtiraf, Haluk Cemil Tanju'nun senaryosunu yazdığı, Refik Kemal Arduman'ın yönettiği 1947 yılında çekilmiş olan, Türk yapımı sinema filmidir. Yapımcısı aynı zamanda filmin yönetmeni olan Refik Kemal Arduman'dır.

Konu

Bir doktorla nişanlı olan ve yeni tanıştığı bir mühendisle yasak aşk yaşayan Selma'nın başından geçenler konu edilmektedir.

Oyuncular

Nezihe Becerikli
Cahit Irgat
Haluk Sarıca
Melahat İçli
Kadri Ögelman
Mehmet Karaca

Dış bağlantılar

IMDb'de Büyük İtiraf

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Turgut Özatay</span> Türk sinema oyuncusu (1926–2002)

Turgut Özatay, Türk sinema ve tiyatro oyuncusu.

5. Altın Portakal Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, 5-15 Haziran 1968 tarihleri arasında gerçekleşti.

<span class="mw-page-title-main">Refik Kemal Arduman</span> Türk oyuncu, yönetmen ve senarist

Refik Kemal Arduman, Tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen ve senarist.

<span class="mw-page-title-main">Mümtaz Ener</span> Türk sinema oyuncusu, yönetmen ve senarist

Mümtaz Ener, Türk sinema oyuncusu, yönetmen, senarist ve seslendirme sanatçısı.

<i>Beş Hasta Var</i>

Beş Hasta Var, Atıf Yılmaz'ın yönettiği 1957 yapımı Türk filmidir. Filmin senaryosu Atıf Yılmaz ve Nejat Saydam'a aittir.

<i>Askerin Dönüşü</i>

Askerin Dönüşü, 1974 yapımı Türk sinema filmi. Zeki Ökten'in yönettiği filmde Kadir İnanır ve Selma Güneri baş rollerde oynamıştır.

<i>Köroğlu</i> (film, 1945) 1945 filmi

Köroğlu, Muharrem Gürses'in senaryosunu yazdığı, Mümtaz Ener ve Refik Kemal Arduman'ın yönettiği 1945 yılında çekilmiş olan, Türk yapımı sinema filmidir. Filmin yapımcısı Necip Erses'tir.

Akdeniz Korsanları, Kadri Ögelman'ın senaryosunu yazıp yönettiği 1950 yapımı Türk filmidir. Filmin yapımcısı Turgut Demirağ'dır.

<i>Ateşten Gömlek</i> (film, 1950) 1950 filmi

Ateşten Gömlek, Halide Edib Adıvar'ın aynı adlı romanından Vedat Örfi Bengü tarafından beyaz perdeye aktarılmış 1950 tarihli Türk filmidir.

<i>Akasya Palas</i> Muhsin Ertuğrul filmi (1940)

Akasya Palas, 1940 yılında çekilen, Necdet Mahfi Ayral'ın senaryosunu yazdığı Türk filmi. Muhsin Ertuğrul'un yönettiği filmde Hazım Körmükçü), Cahide Sonku, Vasfi Rıza Zobu ve Perihan Yanal gibi oyuncular oynamıştır. Film Süheyl Eğriboz'un oynadığı ilk sinema filmidir. Filmin senaryosu Mahmut Yesari'nin bir eserinden uyarlanmıştır. Ayazpaşa'da bir köşkte oturan Kamil ve Kami'nin başından geçen olayları konu alır. Dağıtımcılığını İpek Film üstlenmiştir.

<i>Allaha Ismarladık</i> (film, 1951) 1951 filmi

Allaha Ismarladık, Sami Ayanoğlu'ın yazıp yönettiği, Esat Mahmut Karakurt'un romanından uyarlanan 1951 yapımı Türk filmi.

<i>Sürtük</i> (film, 1942)

Sürtük 1942 yılında çekilen Adolf Körner'ın yönetmenliğini yaptığı Türk dram filmi. Filmde, Zehra Yumsel, Halide Pişkin, Avni Dilligil gibi oyuncular oynamıştır. Türk sinemasının büyük oyuncularından birisi olarak gösterilen Hulusi Kentmen'in oynadığı ilk sinema filmidir. Film, Bernard Show'un oyunundan uyarlanmıştır.

<i>Boğaziçi Esrarı</i>

Boğaziçi Esrarı 1922 yapımı Muhsin Ertuğrul'un yönettiği ve senaryosunu yazdığı ayrıca oyuncu olarak da oynadığı Türk dram filmi. Vasfi Rıza Zobu, Refik Kemal Arduman, Galip Arcan ve Behzat Butak gibi oyuncuların oynadığı film Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun eserinden uyarlanmıştır. Kemal Film tarafından dağıtılan film ayrıca ilk konulu film deneyimidir.

<i>İstanbulda Bir Facia-i Aşk</i>

İstanbul'da Bir Facia-i Aşk 1922 yılında vizyona girmiş Muhsin Ertuğrul yönettiği ve senaryosunu yazdığı Türk dram ve polisiye filmi. Filmde, Anna Mariyeviç, Emin Beliğ Belli, Liyan Konsele, Roza Felekyan, Behzat Butak, Vasfi Rıza Zobu ve Refik Kemal Arduman gibi oyuncularda oynamıştır.

<i>Sözde Kızlar</i> (film, 1924)

Sözde Kızlar, Muhsin Ertuğrul'un senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı 1924 tarihli Türk filmidir.

<i>Bir Kavuk Devrildi</i> (film)

Bir Kavuk Devrildi, Musahipzade Celal'in tiyatro oyunu olarak yazmış olduğu aynı adlı eserin Muhsin Ertuğrul'un yönetmeliğinde çekilmiş 1939 yapımı Türk filmidir.

<i>Aynaroz Kadısı</i>

Aynaroz Kadısı; Necdet Mahfi Ayral'ın aynı adlı tiyatro eserinin senaryolaştırılıp, Muhsin Ertuğrul'un yönetmeliğini yaptığı 1938 yapımı Türk filmidir.

<i>Karım Beni Aldatırsa</i>

Karım Beni Aldatırsa; Nazım Hikmet'in senaryosunu yazdığı, Muhsin Ertuğrul'un yönetmeliğini yaptığı 1933 yapımı Türk filmidir.

Dertli Pınar, 1943 çıkışlı Türk sinema filmi.

<i>Düşman</i> (film, 1973)

Düşman, konusu II. Dünya Savaşı sırasında geçen, başrollerinde Emel Sayın ve Kartal Tibet'in yer aldığı 1973 yılı yapımı sinema filmi.