Sait Faik Abasıyanık, Türk hikâye ve roman yazarı, şair. Türk hikâyeciliğinin önde gelen yazarlarından birisi olan Sait Faik, çağdaş hikâyeciliğe yaptığı katkılar nedeniyle Türk edebiyatının köşe taşlarından biri olarak kabul edilir.
Mehmet Oktay Akbal, Türk gazeteci ve yazar.
Behçet Çelik, modern Türk yazar.
Joseph Rudyard Kipling, İngiliz şair, roman ve hikâye yazarı.
Tahsin Yücel,, Türk akademisyen, öykü ve roman yazarı, denemeci, eleştirmen ve çevirmendir.
Tarık Dursun K., tam adıyla Tarık Dursun Kakınç, kısaca Tarık Dursun olarak da anılan Türk yazar ve yayıncıdır.
Necati Cumalı, Türk yazar, şair.
Ziya Osman Saba, cumhuriyet dönemi şair ve yazarı. Yedi Meşaleciler Hareketi'nin kurucularındandır. Şair olarak ün kazanan edebiyatçı, küçük hikâye türünde de eserler verdi.
Ali Selim İleri, Türk yazar, senarist, eleştirmen.
Luigi Pirandello, İtalyan yazardır. Özellikle oyun yazarı olarak tanınmıştır. Roman ve kısa hikâyeleri de vardır. 1934 Nobel Edebiyat Ödülü sahibidir.
Buffy çizgi romanları, bir televizyon dizisi olan Buffy the Vampire Slayer'ın hikâyesinden çıkmış çizgi romanlardır. Bu çizgi romanların çoğu yayınlanırken, televizyon dizileri de devam etmekteydi ve çoğunlukla televizyon dizilerinde pek fazla beliremeyen karakterler üzerinden hikâye ilerledi. Bu karakter hikâyelerinin çoğu ise Tales of the Vampires ve Tales of the Slayers adlı mini serilerde yayımlandı.
Vasfi Mahir Kocatürk. Türk şair, oyun yazarı, öğretmen, edebiyat araştırmacısı, politikacı.
Adnan Özyalçıner, Türk yazardır.
Silmarillion, J. R. R. Tolkien¹in ölümünden sonra oğlu Christopher Tolkien tarafından, daha sonra ünlü bir fantastik hikâye yazarı olacak olan Guy Gavriel Kay yardımı ile İngiliz yazar J. R. R. Tolkien'in epik Orta Dünya hikâyelerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuş 1977'de yayımlanmış epik kitap. Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi hikâyelerinin geçtiği dünyanın arka planını ve tarihini oluşturur.
Ahmet Karcılılar, Türk yazardır.
Mehmet Günsür, ressam, yazardır. Galatasaray Lisesi'ni ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümünü bitirdi. Aynı yıl Ajans Ada'da metin yazarı olarak reklamcılığa başladı. 1987'de o zamanki adıyla Reklamevi'ne yazar olarak geçen Günsür, aynı yıl eski şirketine yaratıcı bölüm sorumlusu olarak geri göndü. 1995 ve 1996'yı Saatchi&Saatchi'de geçiren Günsür, Nesteren Davutoğlu'nun daveti üzerine Lowe'a ortak olarak katıldı.
Bitmemiş Öyküler fantastik kurgu yazarı İngiliz dilbilimci J. R. R. Tolkien'in ömrü zarfında tamamlayamadığı, oğlu Christopher Tolkien'in düzenleyip 1980'de yayımladığı hikâyeler ve notlardan oluşan kitaptır. Kitap, baba Tolkien'in kurguladığı Orta Dünya evreni hakkında detaylı bilgiler içerir.
Bora Abdo, Türk öykü yazarıdır.
Nigâr Hanım ile Çiftçi Sadık Efendi'nin oğlu olarak 1923 yılında dünyaya gelen Yaşar Kemal, hayatı boyunca öykü, roman, çeviri, deneme, derleme, şiir ve röportaj alanlarında eser vermiştir. On altı yaşındayken 1939'da ilk şiiri "Seyhan"ı Görüşler adlı Adana halkevleri dergisinde yayımladı. Ortaokuldan ayrıldıktan sonra folklor derlemelerine başladı ve 1940-1941 yılları arasında Çukurova'dan ile Toroslardan derlediği ağıtları içeren ilk kitabı olan Ağıtlar, 1943 yılında Adana Halkevi tarafından; 1944 yılında ilk hikâyesi Pis Hikâye'yi yayımladı. 1940'larda Adana'da çıkan Çığ dergisi çevresinde Pertev Naili Boratav, Nurullah Ataç, Güzin Dino gibi isimlerle tanıştı. Özellikle, ressam Abidin Dino'nun ağabeyi Arif Dino'yla kurduğu yakınlık onun düşün ve yazın dünyasının gelişimini önemli bir ölçüde etkilemiştir. Kemal Sadık Göğceli adı ile çeşitli yayımlarda yazarken Yaşar Kemal adını Cumhuriyet gazetesine girince kullanmaya başladı ve 1951-1963 yılları arasında gazetede fıkra ve röportaj yazarı olarak çalıştı. 1952 yılında yayımlanan ilk öykü kitabı olan Sarı Sıcak'ta da yer alan Bebek öyküsü burada tefrika edildi. 1947'de İnce Memed'i yazdı fakat yarım bıraktı ve 1953-54'te bitirdi. Dört ciltten oluşan seri, otuz dokuz yılda tamamlandı. Teneke (1955), Dağın Öte Yüzü serisi, Üç Anadolu Efsanesi (1967), Binboğalar Efsanesi (1971), Yılanı Öldürseler (1976), Hüyükteki Nar Ağacı (1982) dahil olmak üzere yazarın birçok eseri, Çukurova'da geçmektedir. Ayrıca eserlerden sekizi tiyatro oyununa, on ikisi sinemaya ve ikisi baleye uyarlanmıştır. Yaşar Kemal'in ayrıca senaryosunu yazdığı filmleri de mevcuttur.
Bütün Hikâyeler, Yaşar Kemal'in 1967 yılında yayımlanan kitabıdır. Yazarın 1950'den itibaren yayımlanan hikâyeleri 1952'de Yaşar Nabi Nayır'ın teklifiyle Sarı Sıcak adıyla Varlık Yayınları tarafından yayımlandı ve 1965'ten sonra yazdığı bazı hikâyeleri de bu eserinin sonraki basımlarına eklenerek Bütün Hikâyeler'de toplandı. Sonraki basımlarda Sarı Sıcak Bütün Hikâyeler olarak basıldı. 1970'ten sonra "Gülizar ile Ninesi" ve "Lodosun Kokusu" adlı hikâyelerini yazdı fakat bunlar Sarı Sıcak Bütün Hikâyeler'e dahil edilmedi. Sarı Sıcak Bütün Hikâyeler toplamda yirmi iki hikâyeden oluşmaktadır. Yoksulluk, dayanışma, şiddet, yozlaşma, yaşam ve doğa tutkusu, bir amaç uğruna katlanılan sıkıntılar, cinsellik, insan-doğa çatışmaları gibi temalar işlenmiştir.