İçeriğe atla

Bünyamin Aksungur

Bünyamin Aksungur
Doğum1957
Manisa, Türkiye
MesleklerSanatçı, bestekâr, öğretmen, Türkolog
Resmî siteTRT Gönül Avazı Programı

Bünyamin Aksungur (1957, Manisa) Türk sanatçıdır.

Hayatı

Manisa'nın Gölmarmara ilçesine bağlı Değnekler Köyü'nde doğmuştur.[1] İlkokulu ve orta okulu Manisa'da, liseyi ise Edirne Öğretmen Okulu'nda bitirmiştir. Çok genç yaşta Iğdır'da ilkokul öğretmeni olarak göreve başlamıştır. 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türkoloji Bölümünde akşam derslerinde öğrenime başladı. Aynı zamanda öğretmenliğine İstanbul'da devam etti. İstanbul Radyosu'na 1986 yılında geçti. İstanbul Radyosunda yapımcı görevini sürdürdü. Sonra TRT İstanbul Televizyonuna yapımcı-yönetmen olarak atandı.[2] Türkses (grup) Müzik Topluluğunun kurucusudur. Türk Dünyası Müzikleri ile ilgilenmekte olup konserlerinde Türk Dünyasından şarkılar seslendirmektedir.[3][4] Bünyamin Aksungur evli ve 3 çocuk babasıdır.[5]

Albümleri

Kaynakça

  1. ^ "Türk Ezgileri Akhisar'da Can Bulacak". akhisarhaber.com. 25 Nisan 2017. 10 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2010. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2015. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2015. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2015. 
  5. ^ Hakkında http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=4459 7 Ocak 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Safiye Ayla</span> Türk klasik Türk müziği sanatçısı

Safiye Ayla Targan, Türk Klasik Türk müziği sanatçısı.

<span class="mw-page-title-main">Zeki Müren</span> Türk müzik sanatçısı (1931–1996)

Zeki Müren, Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı, oyuncu ve şair. "Sanat Güneşi" ve "Paşa" olarak anılan Müren, klasik Türk müziğinin en büyük isimlerinden biri olarak kabul edilir. Sanata olan katkılarından dolayı 1991'de "Devlet Sanatçısı" ünvanıyla ödüllendirilmiştir. Türkiye'de verilmeye başlanan Altın Plak Ödülü'nün de ilk sahibi olan sanatçı, müzik yaşantısı boyunca altı yüzü aşkın plak ve kaset doldurmuş, üç yüzü aşkın şarkı bestelemiştir.

<span class="mw-page-title-main">İlkokul</span> çocukların yaklaşık beş ila on iki yaşları arasında eğitim aldıkları okul

İlkokul, çocukların okul öncesi eğitiminden sonra başlayacağı ilk öğretimi ifade eder. Erken çocukluk eğitimi ve çocuk bakımı'nda önemli yer tutar.

<span class="mw-page-title-main">Manisa Celal Bayar Üniversitesi</span> Manisada kurulu devlet üniversitesi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, 11 Temmuz 1992 tarihinde Manisa'da kurulan devlet üniversitesidir.

Eda Özülkü, Türk şarkıcı ve müzisyen.

<span class="mw-page-title-main">Hamdullah Suphi Tanrıöver</span> Türk yazar ve siyasetçi

Hamdullah Suphi Tanrıöver, Türk edebiyatçı, yazar, öğretmen, milletvekili, siyasetçi. Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyetin ilk yıllarında TBMM'de yaptığı coşkulu konuşmaları nedeniyle "Millî Hatip" ve "Cumhuriyet Hatibi" olarak tanınan bir siyaset adamı ve yazardır. Ayrıca İstiklâl Marşı'nı Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilk okuyan kişidir.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Necati</span> Türk siyasetçi, avukat ve öğretmen

Mustafa Necati, Türk siyasetçi, avukat, öğretmen.

İhsan Özsoy, Türk heykeltıraş.

Ali Rıza Binboğa,, Türk pop şarkıcısı.

<span class="mw-page-title-main">Hasan Âli Yücel</span> Türk politikacı ve eğitimci (1897–1961)

Hasan Âli Yücel, Türk felsefe öğretmeni, eski millî eğitim bakanı, Köy Enstitüleri'nin kurucusudur.

<span class="mw-page-title-main">Ferhat Göçer</span> Türk şarkıcı ve doktor

Ferhat Göçer, Kürt kökenli Türk şarkıcı ve doktordur.

Adnan Turani,, Türk ressam, sanat tarihçisi ve resim öğretmeni.

<span class="mw-page-title-main">Neveser Kökdeş</span> Türk besteci

Neveser Kökdeş, Türk besteci, güfteci, tanburidir.

Deniz Çoban, Türk eski hakem ve yorumcu.

<span class="mw-page-title-main">Fikri Işık</span> Türk politikacı

Fikri Işık, Türk öğretmen ve siyasetçidir.

<span class="mw-page-title-main">Abidin Ünal</span> Türk asker

Abidin Ünal (1953) Türk asker. Eski Türk Hava Kuvvetleri Komutanı.

<span class="mw-page-title-main">Semiha Yıldırım</span> Binali Yıldırımın eşi

Semiha Yıldırım, emekli öğretmen ve Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakan'ı Binali Yıldırım'ın eşi. Semiha Yıldırım'ın çocukları tarafından yapılan ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan kendi adının verildiği İstanbul, Çekmeköy'de ''Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu'' adında bir okul vardır.

Türk Maarif Koleji, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en eski koleji olup, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veren köklü bir kurumudur. Okula giriş ilkokul sonrası yapılan Kolej Giriş Sınavı'yla yapılır.

Ankara Okulu, Kore Savaşı yıllarında Birleşmiş Milletler misyonu ile Güney Kore'ye giden Türk askerleri tarafından hizmete açılan okul. 1950'de Birinci Kore Türk Tugayı'nda görevli Astsubay Başçavuş Hüseyin Dinçtürk ve askerlerinin Seul’e 70 kilometre uzaklıktaki Suvan (Suwon) kentinde açtıkları bu okulda yetim kalmış kimsesiz çocuklara eğitim verilip ihtiyaçları gideriliyordu. Okul "Ankara İlkokulu", "Ankara Suvan Okulu" gibi farklı isimlerle de anılmaktadır. Suwon Belediyesi ise Ankara Okulu yakınlarına ’Ankara Kimsesizler Yurdu Kuruluş Anıtı’ başlığıyla Türkçe, İngilizce ve Korece Türk askerlerinin Koreli yetim ve kimsesiz çocuklar için yaptıklarını içeren bir kitabe yaptırmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Kâmil Su</span> Türk tarihçi ve devlet adamı

Kâmil Su, Türk tarihçi ve devlet adamı. Romancı Mükerrem Kâmil Su’nun eşidir. Ailesi ile Şumnu'dan Manisa'ya göç etmiştir. Kâmil Su, Manisa Alaybey Mahallesi'nde yaşarken Manisa Yangını'nı yaşamış ve ailesi ile Spil Dağı'na sığınmıştır. Sonraları bu olayı "Manisa ve Yöresinde İşgal Acıları", adlı kitabında anlatmıştır.