Romanya (Rumence:
Bükreş, Romanya'nın başkentidir. Romanya Ovasının ortasında, Tuna Nehri'nin bir kolu olan Dâmbovița'nın kıyısında kurulmuştur. Nüfusu 2,1 milyon civarındadır (2016).
Moldova veya resmî adıyla Moldova Cumhuriyeti, Doğu Avrupa'da yer alan Ukrayna ile Romanya arasında kalan bir ülkedir. Başkenti Kişinev'dir ve 1991 yılında SSCB'nin dağılmasının ardından bağımsızlığını kazanmıştır. İçinden Prut ve Dinyester nehirleri geçmektedir. Dinyester Nehri'nin doğu kıyısını bir şerit hâlinde kapsayan bölgede tek taraflı bağımsızlığını ilan eden de facto bir cumhuriyet olan Transdinyester bulunur.
Mircea Lucescu,, Rumen emekli futbolcu ve hâlen etkin teknik direktördür. Tüm zamanların en çok kupa kazanan yöneticilerinden biridir.
1955 Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası, 15-26 Haziran 1955 tarihlerinde Romanya’da yapıldı. Dördüncüsü düzenlenen şampiyonaya altı ülkenin ulusal takımları katıldı. Maçlar Bükreş kentinde oynandı.
Ilie Verdeț, Rumen siyasetçi.
Intersputnik ya da Intersputnik Uluslararası Uzay İletişimi Organizasyonu, 15 Kasım 1971 tarihinde Sovyetler Birliği tarafından sekiz eski sosyalist devletle birlikte kurulmuş uluslararası bir uydu iletişim hizmetleri organizasyonudur. Günümüzde pek çok ülke bu organizasyona üyedir.
Romanya, 2018 Eurovision Şarkı Yarışması 'na Matei Alexandru, Alin Neagoe, Cristina Caramarcu'nun yazdığı "Goodbye" adlı şarkıyla katılmıştır. Şarkıyı The Humans müzik grubu seslendirmiştir. Rumen yayıncı Televiziunea Română (TVR) tarafından Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılan 2018 yarışması'nda Romanya'yı temsil eden kişiyi Selecția Națională 2018 yarışması'nda seçmiştir.
2018 Avrupa Güreş Şampiyonası, 30 Nisan - 6 Mayıs 2018 tarihleri arasında Rusya'nın Kaspiysk kentinde düzenlenmiştir.
2018 Avrupa Halter Şampiyonası, 26 Mart - 1 Nisan 2018 tarihleri arasında Bükreş, Romanya'daki Complexul Olimpic Izvorani'de gerçekleştirildi.
Romanya-Türkiye ilişkileri Romanya ve Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. İki ülke uzun süredir tarihsel, coğrafi ve kültürel ilişkilere sahiptir. Romanya'nın Ankara'da bir büyükelçiliği, İstanbul ve İzmir'de iki konsolosluğu bulunmaktadır. Türkiye'nin Bükreş'te bir büyükelçiliği ve Köstence'de bir başkonsolosluğu vardır. Her iki ülke de NATO, BLACKSEAFOR ve KEİ'nin tam üyesidir.
Romanya Hükûmeti Romanya hükûmetinin icra kolunun yarısını oluşturur. Romanya Başbakanı'nın önerisi ve Cumhurbaşkanı'nın onaylamasıyla atanan bakanlara bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlar ile 42 vilayetin yönetiminden sorumlu olan hükûmet Romanya devlet başkanı ve Romanya Parlamentosu'na karşı direk sorumludur. Romanya Hükûmeti'nin merkezi Bükreş'teki Victoria Sarayı'nda yer almaktadır.
Ignacy Mościcki, 1926-1939 yılları arası Polonya Cumhurbaşkanlığı görevini yapmış politikacı ve kimyager. Polonya Cumhuriyeti tarihinin en uzun süre görev yapan kişidir. Nazi Almanyası ve Sovyetler Birliği Polonya'yı işgal ettiğinde Polonya Cumhurbaşkanıydı.
Romanya toplamda 41 ile ayrılmaktadır ve bu iller Bükreş belediyesiyle birlikte Romanya'nın birinci düzey idari bölümlerini oluşturmaktadır. 41 il ve Bükreş ülkenin üçüncü derece İBBS'sini temsil eder ve her biri sınırları içinde yerel yönetimleri temsil eder. Çoğu il adını başlıca nehirlerden alırken bazı iller adını il sınırları içindeki önemli şehirlerden alır.
Fatih Cengiz (d.1995), Türk güreşçi. Grekoromen stilde 77 kiloda mücadele eden sporcu, Kayseri Şeker Kulübü bünyesinde kariyerini sürdürmektedir.
Romanya'da İslamiyet, Romanya toplam nüfusunun % 0,3 ünün inandığı bir dindir. Romanya'da İslam toplumunun oluşması, bölgenin bir kısmının Osmanlı Devletinin idaresine girmesinden sonra başladı. Günümüzde Romanya'daki Müslümanların çoğunluğu Tatar ve Türk etnik kimliğine mensuptur.
2016 Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası(U20), 21-26 Haziran 2016 tarihleri arasında Romanya'nın Bükreş kentinde gerçekleştirildi.
2022 Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası (U17), 13 - 19 Haziran 2022 tarihleri arasında Romanya'nın Bükreş kentinde gerçekleştirilecektir.
2014 Kadınlar Avrupa Amatör Boks Şampiyonası, 31 Mayıs-7 Haziran 2014 tarihleri arasında Romanya'nın Bükreş kentinde gerçekleştirilmiştir.
Polonya-Romen ittifakı, savaşlar arası dönemde İkinci Polonya Cumhuriyeti ve Romanya Krallığı tarafından imzalanan bir dizi antlaşmaydı. Bunlardan ilki 1921'de imzalandı ve antlaşmalar birlikte iki ülke arasında 1939'da başlayan İkinci Dünya Savaşı'na kadar süren iyi dış ilişkilerin temelini oluşturdu.