
Tenis, raket ve topla iki kişi arasında ya da ikişer kişilik iki takım arasında oynanan olimpik bir spor. Oyuncular raketleri ile içi boş lastik bir tenis topunu ağ (file) üzerinden rakibinin sahasına (kort) atmaya çalışırlar. Kort toprak kort, çim kort ve sert kort türlerinde olur. Kurallar dahilinde en çok puanı alan oyuncu kazanır.

Bursa Atatürk Stadyumu, 1950 yılında Bursa'da açılan futbol stadyumu. Bursa Atatürk Stadyumu, Merkez Osmangazi ilçesinin Altıparmak semtinin batısında, Kültürpark'ın doğusunda yer almaktadır.

Ankara 19 Mayıs Stadyumu, 19.209 kapasiteli stadyumdu. Kapasiteye göre Ankara'nın en büyük 4. stadyumuydu. Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü'nün iç saha maçlarına ve resmî kurumlar tarafından düzenlenen tören ve gösterilerde kullanıldı.

5 Temmuz 1962 Stadyumu, Cezayir'in başkenti Cezayir'de 1976 yılında çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyumdur.

Şanlıurfaspor ya da sponsorluk anlaşması gereği Astor Enerji Şanlıurfaspor, Şanlıurfa'da futbol ve basketbol branşlarında faaliyet gösteren profesyonel bir spor kulübüdür. Kulübün renklerini Mustafa Dişli belirlemiştir. Maçlarını 28.965 kişilik 11 Nisan Stadyumu'nda oynamaktadır. Basketbol takımı ise deplasmanlı ligde mücadele etmektedir. Kulüp 2010 yılından beri Trabzonspor ile kardeş kulüptür. 1. Lig'de mücadele etmektedir.

2012 Yaz Olimpiyatları, 27 Temmuz-12 Ağustos 2012 tarihleri arasında Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da düzenlenen yaz olimpiyatlarıdır.

Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu veya sponsorluk adıyla Kayseri Rhg Enertürk Enerji Stadyumu, Türkiye'nin Kayseri şehrinde yer alan stadyum. Ülkenin uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapması projesi kapsamında şehir merkezindeki Kayseri Atatürk Stadyumu arazisi karşılığı özel bir şirkete yaptırılan UEFA'nın 4 yıldızlı stadyumlarından biridir.

Bolu Atatürk stadyumu Bolu'da 9000 kapasiteli olan stadyumdur. Boluspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan stadyum çok amaçlı kullanılabilir. 1958 yılında hizmete girmiştir.

Şeyh Edebali Stadyumu, Bilecik ilinin merkez ilçesinde yapımı devam eden stadyum. Yenilenmek maksadıyla eski stadyum 2021 yılında yıkıldı.

11 Nisan Stadyumu ya da eski adıyla Şanlıurfa GAP Stadyumu, Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Spor Genel Müdürlüğü tarafından inşa ettirilen tam olimpik bir stadyumdur. Koltuk kapasitesi 28 bin 965'tir. Tribünlerin üstü tamamen kapalıdır.
Çaykur Didi Stadyumu ya da eski adıyla Rize Şehir Stadyumu, Çaykur Rizespor'un iç saha maçlarını oynadığı, 14,850 seyirci kapasitesine sahip olan futbol stadyumu. 12 Ağustos 2009 tarihinde, Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynanan özel maç ile açılışı yapılmıştır. Stadyum birkaç 1.Lig karşılaşmasında tamamen dolarken genelinde 7,000-13,000 arası taraftara kapı açmıştır, Çaykur Rizespor'un Süper Ligde çıktığı 4 maçta 13,000 taraftar ortalamasının üzerinde bir sayı yakalamıştır. Ayrıca Çaykur Rizespor kulübü bu sezon tahmini rakam ile 7 bin kombine satmıştır.
Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu, Zonguldak şehrinde bulunan 13.795 kişi kapasiteli stadyumdur. Spor kompleksi içerisinde 1940 yılında inşa edilen stadyum 9.500 kişi seyirci kapasiteli bir açık tribün, 1.500 kişi kapasiteli bir kapalı tribün kale arkasında 1000 kişi kapasiteli misafir takım seyirci tribünü ile diğer kale arkasında 1000 kişilik portatif kapalı tribün olmak üzere 13.795 seyirci kapasitelidir. Çim yüzeyli olup 8 kulvarlı toprak atletizm pisti mevcuttur. Zonguldak Kömürspor tarafından kullanılmaktadır.

Mersin Stadyumu, Mersin'in Yenişehir ilçesinde 2013 Akdeniz Oyunları için inşa edilen çok amaçlı futbol stadyumu. 2013 Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanışına ev sahipliği yapmıştır. XVII. Akdeniz Oyunları kapsamında gerçekleşen 32 spor branşında birçok müsabakaya ev sahipliği yapan stadyum, Akdeniz Oyunları sonrasında Mersin İdman Yurdu'na tahsis edilmiş, 2019'da bu kulübün kapanmasının ardından Yeni Mersin İdman Yurduna ev sahipliği yapmaya başlamıştır. 23 Mart 2014 tarihindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı ile ilk kez bir futbol maçına ev sahipliği yapan stadyum, 25.534 seyirci kapasitesine sahiptir.
Çetin Emeç Stadyumu, İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde bulunan bir stadyumdur.

Şirinyer Hipodromu, İzmir'in Buca ilçesinde yer alan at yarışı pistidir. Adnan Menderes Havalimanı'na 15 kilometre mesafede olup, batısında Koşu Tren İstasyonu bulunmaktadır.

Alanya Oba Stadyumu, Alanya'da bulunan çok amaçlı stadyum. 9.789 kişi kapasitelidir. Alanyaspor tarafından kullanılmaktadır. Stadyumda ilk maç Galatasaray ve Hannover 96 arasında oynanmıştır. Galatasaray bu maçı Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu ve Colin Kâzım-Richards'ın golleriyle 3-0 kazanmıştır. Tamamı kapalı tribünlerden oluşan stadyumda VIP, soyunma, basın, hakem ve bilgi işlem odaları bulunmaktadır. Stad çevresinde 40 dönüm alan üzerine kurulu iki adet antrenman sahası, açık tenis kortu, voleybol ve basketbol sahaları, 100 yataklı kamp eğitim merkezi yer almaktadır. Stadyum, UEFA ve TFF standartlarındadır.
Turgay Ciner Spor Kompleksi veya kamuoyunda bilinen adıyla Kasımpaşa Kemerburgaz Tesisleri, İstanbul'un Kemerburgaz bucağında yer alan ve Kasımpaşa'ya ait olan bir spor tesisidir.
Balkanabat Stadyumu Türkmenistan'ın Balkanabat kentinde bir çok amaçlı stadyumdur. Çoğunlukla futbol karşılaşmaları için kullanılır. FK Balkan ve Kara Altın Balkanabat ocakları maçlarını bu stadyumda oynar. Kapasitesi 10.000 kişidir, ancak bu sayının 21.000'e kadar çıkmışlığı da vardır.

Aşkabat Olimpiyat Stadyumu Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bir çok amaçlı stadyumdur. Çoğunlukla futbol karşılaşmaları için kullanılır, ancak Maral İbragimova gibi Türkmen pop yıldızlarının müzik etkinlikleri için de ev sahipliği yapar.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu ya da sponsorluk anlaşması gereği Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu, Konya'nın Selçuklu ilçesinde yer alan, temeli 17 Ekim 2012 tarihinde atılmış ve 2014 yılı Eylül ayında inşaat tamamlanan stadyum. UEFA kriterlerine uygun, futbol topu şeklinde yeşil ve beyaz membranlarla kaplı 42.000 seyirci kapasitelidir.