Aşkabat Bayrak Direği
Aşkabat Bayrak Direği, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan, dünyanın en uzun üçüncü bayrak direğidir. Uzunluğu 133 metredir. 26 Haziran 2008 tarihinde açılmıştır.
Aşkabat Bayrak Direği, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan, dünyanın en uzun üçüncü bayrak direğidir. Uzunluğu 133 metredir. 26 Haziran 2008 tarihinde açılmıştır.
Bayrak, bir ülkeyi veya kurumu temsil eden renkli kumaş. Genellikle uzun bir sopa veya direğin ucunda salınırlar. Her ülkenin bağımsızlığını simgeleyen bir bayrağı vardır. Bayraklar çoğunlukla diktörtgen şeklindedir ancak bazı istisna durumlarda farklı şekillerde olabilirler.
Aşkabat, Türkmenistan'ın başkentidir. 1.031.092 (2012) kişiyle Türkmenistan'ın en büyük şehridir. İran sınırı yakınında, Kopet Dağları'nın eteğinde, Karakum Çölü'nde bir vahada bulunur. 'Aşgabat şäheri' adlı kendine ait bölgede, ülkenin Ahal Vilayeti'nde yer alır. Aşkabat, Türkmenistan'ın güneyinde, İran sınırından 26 km'de yer alır. 1881'de bu bölge Rus işgal güçleri tarafından alınmıştır. İran'ın en büyük ikinci şehri olan Meşhed'dan 920 km uzaklıkta bulunur.
Ermenistan bayrağı, takma adıyla üç renkli, Ermenistan'ın resmî bayrağıdır. Kırmızı, mavi ve turuncu üç eşit genişlikli yatay şeritten oluşan bayrak 24 Ağustos 1990'da Ermenistan Yüksek Sovyet'i tarafından kabul edilmiş ve 15 Haziran 2006'da Ermenistan Ulusal Bayrağı Kanunu ile Ermenistan Millî Meclisi tarafından onaylanmıştır.
Zimbabve bayrağı, günümüzdeki kullanılan hâli ile 18 Nisan 1980 tarihinde göklere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.
Türkmenistan bayrağı, Türkmenistan devletinin resmi bayrağı.
Belarus bayrağı veya tam adıyla Belarus Cumhuriyeti Devlet Bayrağı, Belarus tarafından resmî olarak kullanılan devlet bayrağıdır. Göndere çekilen taraftaki beyaz zemin üzerine kırmızı süsleme deseni ile birlikte kırmızı ve yeşil renkten oluşan bayrak, Belarus devlet sembolleri arasında yer alır. Tasarımının temelini 1951 yılında kabul edilen Beyaz Rusya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı oluşturur.
FK Aşkabat, Türkmenistan 'da bulunan bir futbol takımı.
Romanya bayrağı, Romanya devletinin resmi ulusal bayrağı.
Malta Bayrağı, Malta devleti tarafından kullanılan resmi ulusal bayrak.
Devlet Bayrağı Meydanı Bayıl, Bakü, Azerbaycan'da şehrin ana meydanında bulunan bayraktır. 162 metre uzunluğundaki bayrak Guinness Rekorlar Kitabı'na "En Uzun Bayrak" olarak geçmiştir. Bu rekor sonradan Duşanbe, Tacikistan'da 165 metreyle kırılmıştır.
Nisa-Çandıbil Stadyumu, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir stadyumdur. Çoğunlukla futbol karşılaşmaları için kullanılır, kapasitesi 1.500'dür. FK Aşkabat ve Nisa Aşkabat takımları maçlarını burada oynar.
50. Yıl Parkı, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan park.
33 Şehit Anıtı, Türkiye'nin Bingöl ili kırsalında bulunan, 24 Mayıs 1993 tarihinde Malatya'dan usta birliklerine gitmek için sivil otobüslerle yola çıktıktan sonra Elazığ-Bingöl karayolunda PKK'lı militanlar tarafından silahsız Türk askerlerine düzenlenen saldırı sonucunda ölen 33 asker anısına yapılan anıt.
Arap İsyanı bayrağı, I. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu'na karşı başlatılan Arap İsyanı sırasında Şerif Hüseyin ve müttefiki Arap milliyetçileri tarafından kullanılan bayraktır. Daha sonra Hicaz Krallığı bayrağı olarak da kullanılmıştır.
Rağadan Bayrak Direği, Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan bir bayrak direğidir. Direk, 10 Haziran 2003 tarihinde inşa edilmiş olup 126.8 metre yüksekliği ile inşa edildiğinde dünyanın en yüksek bayrak direği idi. Direk, çelikten yapılmıştır ve Rağadan Sarayı'nın zemininde inşa edilmiş olup 20 km mesafe içerisinde görülebilmektedir. Geceleri görünür hale getirilmek üzere aydınlatılmaktadır ve deprem ve kötü hava koşullarına dayanıklı olabilecek şekilde tasarlanmıştır.
Aşkabat Garı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ın ana tren istasyonudur.
Türkmenistan Devlet Sirki, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir sirktir. Sirk, 1,700 kişilik oturma kapasitesine sahip olup Türkmenistan Kültür ve Yayın Bakanlığı tarafından yönetilmektedir.
Bayrağın yarıya çekilmesi veya bayrağın yarıya indirilmesi, bir ülkenin bayrağın saygı, yas, tehlike sinyali veya bazı durumlarda bir selamlama sembolü olarak normal yüksekliğine kıyasla daha alçak bir seviyeye indirilmesini ifade eder. Bayrağı yarıya indirme geleneği 17. yüzyılda başlamıştır. Bazı kaynaklara göre bayrak indirmenin temelinde "görünmez bir ölüm bayrağına" yer açmak bulunmaktadır.
Mollanefes Öğrenci Tiyatrosu, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir tiyatrodur. Tiyatro, 1929 yılında kurulmuş olup Mahtumkulu Bulvarı üzerinde yer almaktadır.
Falkland Adaları bayrağı, Atlas Okyanusu'nun güneyinde Güney Amerika kıtasına dâhil edilen ve Britanya Denizaşırı Toprakları'ndan biri olan Falkland Adaları tarafından kullanılan bayrak. Falkland Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 29 Eylül 1948 tarihinde kabul edilmiştir.