Oda Nobunaga , asıl adı Kichihōshi, sonradan Saburō, Japon savaşçı. Ashikaga şogunluğunu devirmiş ve Japon eyaletlerinin yarısını kendi yönetimi altında birleştirerek yıllardır sürmekte olan Sengoku dönemini sona erdirmiştir.
Edo dönemi veya Tokugawa dönemi , Japonya tarihinde 1603-1868 yıllarını kapsayan dönemdir. Bu dönem 24 Mart 1603 tarihinde Edo'da Tokugawa Ieyasu tarafından Tokugawa Şogunluğu'nun kurulmasıyla başlar ve 3 Mayıs 1868'de Meiji Restorasyonu'nun başlamasıyla sona ermektedir. Bu dönemde Japonya Tokugawa Şogunluğu ile 300 yerel daimyōnun yönetimindeydi. Edo dönemi Japonya'nın ilk modern dönemi olarak tanımlanmaktadır ve bu yıllar arasında Japonya dış dünyaya kapalı kalmış olup ekonomik büyüme, sıkı toplumsal düzen, istikrarlı bir nüfus ile sanat ve kültür alanında gelişmeler yaşanmıştır.
Japon İmparatorluk Deniz Kuvvetleri ,, Japon İmparatorluğu'nun deniz kuvvetleri. Hukuken Japonya'nın silahlı kuvvetlerine sahip olmasını yasaklayan Japon Anayasası'nın uygulamaya konulduğu 3 Mayıs 1947'ye kadar varlığını sürdürmüştür. Japon İmparatorluk Kara Kuvvetleri'ne bağlı bulunmaktaydı.
Nagoya Kalesi , Japonya'nın Aichi iline bağlı Nagoya şehrinde adresinde bulunan shiro. Japonya'nın "Üç Güzel Shiro" sunun biridir. Tenshu (kule)'nun çatısında bulunan altın yapımlı çift Shachihoko ile tanınır. Ve Shachihoko ile birlikte Nagoya şehrinin sembolü olarak kabul edilmektedir.
Matsumoto Kalesi , Japonya'nın Nagano iline bağlı Matsumoto şehrinde Marunouchi 4-1 adresinde bulunan shiro. Kalenin tenshu 'su Azuchi-Momoyama dönemiyle Edo dönemin başları arasında yapılıp günümüze kadar korunan 12 Genzon Tenshu dan biridir.
Owari vilayeti, Japonya'nın tarihi vilayetlerinden biri idi. Vilayet MS 646 yılında kurulmuş olup Honshū adasında Tōkaidō bölgesinde yer almaktaydı ve sınırları günümüz Aichi prefektörlüğünün batısını kapsamaktaydı.
İmparator Ōgimachi, Japonya'nın geleneksel veraset düzenine göre 106. imparatorudur. Saltanatı 1557'den 1586 yılına kadar sürmüş olup Sengoku dönemi ve Azuchi-Momoyama dönemi arasındaki geçişe karşılık gelmektedir.
İmparator Go-Yōzei, Japonya'nın geleneksel veraset düzenine göre 107. imparatorudur. Saltanatı 1586'dan 1611 yılına kadar sürmüş olup Azuchi-Momoyama dönemi ve Edo dönemi arasındaki geçişe karşılık gelmektedir.
Muromachi dönemi veya Ashigaka dönemi, Japonya tarihinde 1336-1573 yılları arasında Ashikaga şogunluğunun iktidarını kapsayan dönemdir. Muromachi dönemi 1336'da üç yıllık Kemmu Restorasyonu'nun sonunda Ashikaga Takauji'nin siyasi iktidarı ele geçirmesiyle başlamaktadır ve 1573'te son şogun Ashikaga Yoshiaki'nin Oda Nobunaga tarafından Kyoto'dan çıkartılmasıyla sona ermektedir.
Sengoku dönemi, Muromachi döneminde 1467-1603 yıllarını kapsayan dönemdir. Sengoku dönemi toplumsal ayaklanmalar, siyasal entrikalar ve askerî çatışmalar ile geçmiştir.
Edo Kalesi, 1457 yılında Edo'da inşa edilen bir düz arazi kalesiydi. Kale, Tokugawa Ieyasu'nun Tokugawa şogunluğunu kurduğu yer olup şogunun ikametgâhı ve ayrıca Edo döneminde Japonya'nın askeri başkentiydi. Meiji Restorasyonu'nun ardından Tokyo İmparatorluk Sarayı haline geldi.
Azuchi Kalesi, Japonya'nın Ōmihachiman kentinde bulunan bir kaledir. Kale, Biwa Gölü'nün yanında yer almakta olup 1576-1579 yılları arasında Oda Nobunaga tarafından inşa edilmiştir.
Osaka Kalesi, Japonya'nın Osaka kentinde bulunan bir kaledir. Kale, Chūō semtinde yer almakta olup Japonya'nın en ünlü simgelerinden biridir ve 16. yüzyılda Azuchi-Momoyama döneminde Japonya'nın birleşmesinde önemli bir rol oynamıştır.
Toyotomi Hideyoshi Sengoku döneminden bir daimyo, samuray, general ve politikacıydı. Hideyoshi aynı zamanda Japonya'nın ikinci büyük birleştiricisi olarak görülür. Kendisi lordundan, Oda Nobunaga'dan, sonra geldi ve Sengoku dönemine bir son verdi. Hideyoshi'nin yönetimi Azuchi-Momoyama dönemi olarak da adlandırılır. Momoyama adı Hideyoshi'nin kalesinden gelmektedir. Ölümünden sonra oğlu Toyotomi Hideyori Tokugawa Ieyasu tarafından yenilgiye uğratıldı ve Tokugawa ailesi Toyotomi hanedanının yerine geçti.
Toyotomi Hideyori, Sengoku döneminde yaşamış bir Japon samuray. Toyotomi Hideyoshi'nin oğlu ve belirlenmiş halefiydi. Osaka Seferi'nden sonra alınan yenilgi üzerine annesi ile birlikte seppuku yaparak intihar ettiği düşünülmektedir.
Shizugatake Muharebesi, Mayıs 1583 tarihinde Shizugatake'de Hashiba Hideyoshi ve Oda Nobutaka güçleri arasında meydana gelen bir muhaberedir. Katsuie, Oda Nobutaka'nın Oda Nobunaga'nın halefi olma iddiasını Oda boyu içinde Hideyoshi'ye fayda sağlayan ardışık bir anlaşmazlıkta destekledi. Katsuie ve Sakuma Morimasa, Nakagawa Kiyohide'yi yenerek Shizugatake'de Hideyoshi'ye sadık kalelere saldırdı, ancak diğer kuşatmalar durdu. Katsuie, Sakuma'ya geri çekilmesini emretti, Sakuma bunu göz ardı etti ve Hideyoshi, Sakuma'yı bozguna uğratan ve onu geri çekilmeye zorlayan sürpriz bir karşı saldırı başlattı. Hideyoshi, Sakuma'yı takip etti ve Kitanosho Kalesi'ni başarıyla kuşattı, bu da Katsuie ve Oichi'nin intiharına yol açtı.
Akechi boyu Seiwa Genji soyundan gelen Toki boyunun bir koludur. Akechi boyu, 16. yüzyılın Sengoku döneminin sonlarında büyüdü. Toki, 1540 yılında Saitō boyuna düştükten sonra Akechi, Toki'nin başı, soryo'su oldu. Akechi, Nagayama kalesine saldıran Saitō Yoshitatsu'nun altında olmayı reddetti. Akechi Mitsuhide daha sonra şogun Ashikaga Yoshiteru ve Ashikaga Yoshiaki'ye hizmet etti. Ashikaga Yoshiaki'yi Oda Nobunaga ile tanıştırdıktan sonra Mitsuhide, Oda Nobunaga altında güçlü bir general oldu. Ancak, 1582'den sonra Mitsuhide, Honnō-ji'de Nobunaga'yı tuzağa düşürdü ve onu intihara zorladı. Akechi daha sonra Oda boyunun çökmesi nedeniyle güç kazandı. Aynı yılın ilerleyen saatlerinde Akechi Mitsuhide, Honnō-ji'deki Olaydan on iki gün sonra Yamazaki Muharebesi'nde öldürüldü.
Katō Kiyomasa, Azuchi-Momoyama ve Edo dönemlerinde yaşamış bir Japon daimyō. Kumamoto Beyliği'nin ilk daimyōsudur.
Fushimi Kalesi veya Momoyama Kalesi , Japonya'nın Kyoto kentinde bulunan bir kaledir. Kale, adını verdiği Fushimi semtinde yer almaktadır.
Ishida Mitsunari, Sengoku döneminin sonlarında yaşamış bir Japon samuray ve daimyō. En çok, 16. yüzyıldaki Azuchi-Momoyama Dönemi'nin ardından Sekigahara Muharebesi'nde Batı ordusunun komutanı olarak hatırlanmaktadır. Aynı zamanda saray unvanı olan Jibu-no-shō (治部少輔) ile de tanınır.