
Mehmet Raşit Öğütçü, yazar olarak Orhan Kemal, aydınlık gerçekçi Türk roman ve oyun yazarıdır.
Orhan Kemal Roman Armağanı, Türk yazar Orhan Kemal'in anısına 1972'den bu yana her yıl verilen roman ödülüdür.

Erdal Öz,, Türk yazar ve yayıncı.

Necati Cumalı, Türk yazar, şair.

Orhan Ferit Pamuk, Türk romancı. Birçok başka edebiyat ödülünün yanı sıra, 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü ve 54 yaşında, bu ödülü kazanan en genç edebiyatçılardan biri oldu. Kitapları altmış üç dile tercüme edildi, yüzden fazla ülkede yayımlandı ve 13 milyon baskı yaptı. 2006 yılında Time dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisi arasına seçilen Pamuk, Nobel ödülüne lâyık görülen ilk Türk'tür.
Şemsettin Ünlü,, Türk şair, roman yazarı ve çevirmen.
Remzi Kitabevi, 1927 yılında İstanbul'da kurulmuş yayınevi ve kitapevi.

Boynu Bükük Öldüler, Yılmaz Güney'in 1971'de yayımlanan ve ilk Orhan Kemal Roman Armağanı'nı kazanan romanı. Ocak 2017 itibarıyla İthaki Yayınları tarafından yeni baskısı yapılmıştır.
Ayşegül Devecioğlu Türk yazar.

Uykuların Doğusu, Hasan Ali Toptaş'ın 2005 yılında yayımlanan romanının adıdır. Roman, Toptaş'a 2006 yılında Orhan Kemal Roman Armağanı ödülünü kazandırdı. Yazar, romanının konusunu şu sözlerle özetler: İnsan gördüğü şeylerin toplamı kadar uyanık, görmediği şeylerin sonsuzluğu kadar uykudadır. Bu düşünce üzerine inşa edilmiş bir roman. İçinde birçok birbirini doğuran, birbiriyle çelişen, çarpışan hikâyeler var'

Sıcak Külleri Kaldı, Oya Baydar'ın 2000 yılında Can Yayınları'ndan çıkardığı romanıdır. Yazar, 31. Orhan Kemal Roman Armağanı'nı kazanan eserinde Sovyet Blokunun çökmesinden sonra, İstanbul-Eskişehir-Ankara-Moskova-Paris şehirlerinde yaşayan sosyalizme inanmış kimi Türk roman kahramanları üstünde bu çöküşün etkisini anlatılmakta ve iktidar kavramı sorgulanmaktadır.

Issızlığın Ortasında , yazar Mehmet Eroğlu'nun ilk romanıdır. Yazar romanı 1974-1976 yılları arasında kaleme almıştır. Romanda, Ayhan adlı roman kahramanın etrafında gelişen olaylar yoluyla Türkiye’nin 12 Mart dönemi ve savaş, cinsellik, kahramanlık, pişmanlık gibi kavramlar sorgulanmaktadır. Dönemin solcu eylemci gençlerine birey olarak bakan ve ne yererek, ne de yücelterek yansıtan bir romandır.
Orhan Koçak,, yazar, eleştirmen, çevirmen, editör ve yayıncı.
Seray Şahiner, Türk yazar.

Kâmuran Şipal, Türk romancı, öykü yazarı ve çevirmen.

Eşref Yiğit Bener, Türk yazar ve çevirmendir.
Faruk Duman Türk öykü ve roman yazarı.
Mahir Ünsal Eriş Türk yazar, çevirmen
İbrahim Yıldırım, Türk romancı ve öykücü.
Jale Özata Dirlikyapan, Türk akademisyen. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde edebiyat, sanat, iletişim ve teorik edebiyat üzerine dersler vermektedir.