
Avustralya, resmî adıyla Avustralya Milletler Topluluğu, Güney Yarımkürede yer alan bir kıta ülkesidir. Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında uzanır. Okyanusya kıtasında bulunur ve kıtanın çok büyük bir bölümünü kaplar. Komşuları Endonezya, Doğu Timor, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Vanuatu, Yeni Kaledonya ve Yeni Zelanda'dır. Başkenti Canberra, en büyük şehri ise Sidney'dir.

Avustralya arması, Avustralya ülkesinin ulusal resmî armasıdır. İngiliz kralı 7.Edward tarafından 7 Mayıs 1908 tarihinde ve şimdiki versiyonu V. George tarafından 19 Eylül 1912 tarihinde kabul edilmiştir.

Myanmar bayrağı, Myanmar devletinin resmi bayrağı.

Malezya Bayrağı, Malezya devletinin resmi bayrağı.

Slovenya arması, Slovenya devleti tarafından günümüzde kullanılan arma.

Kemal Atatürk Anıtı, Avustralya'nın başkenti Canberra'daki Anzak Bulvarı bünyesinde yer alan anıt.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti bayrağı günümüzdeki kullanılan hâli ile 18 Şubat 2006 tarihinde onaylanarak göndere çekilmiştir.

Cook Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 4 Ağustos 1979 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.

Niue bayrağı resmî olarak 1975 yılında göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır. Bayrağın tasarımı dönemin başbakanı Robert Rex'in eşi olan Patricia Rex tarafından yapılmıştır.

Panama bayrağı, ilk olarak 3 Kasım 1903 tarihinde göndere çekilmiş, 4 Haziran 1904 tarihinde de renk düzeninde ufak bir düzeltme gerçekleştirilerek günümüzde de varlığını sürdüren son hâli verilen Panama devletine ait resmi ulusal bayrak.

Samoa bayrağı günümüzde kullanılan hâli ile 24 Şubat 1949 yılında göndere çekilmiştir.

Seyşeller bayrağı, Seyşeller devletine ait günümüzde kullanılan hâli ile 18 Haziran 1996 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanan bayrak.

Puntland bayrağı, Afrika'da Somali'ye bağlı özerk bir yönetimi bulunan ancak uluslararası alanda Somali'nin bir parçası olarak görülen Puntland tarafından, 2009 yılından itibaren kullanılan resmî bayrağıdır.

Somaliland bayrağı, Afrika'da bulunan, bağımsızlığını ilan etmesine karşın uluslararası alanda Somali'nin bir parçası olarak görülen Somaliland tarafından 14 Ekim 1996 tarihinde kabul edilen ve 1997 yılından itibaren kullanılan resmî bayrağıdır.

Commonwealth bölgesi Milletler Topluluğu'na üye olan ve devlet başkanı olarak III. Charles'ı kabul eden, dolayısı ile anayasal monarşi ile yönetilen egemen devlettir. Diğer bölgelerden farklı bir şekilde kraliyeti sürdürür. 2021 yılı itibarıyla 15 Commonwealth bölgesi bulunmaktadır. Bunlar: Antigua ve Barbuda, Avustralya, Belize, Kanada, Grenada, Jamaika, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Solomon Adaları, Bahamalar, Tuvalu ve Birleşik Krallık.

'Birleşik Krallık Bakanlar Kurulu, Birleşik Krallık hükûmetinin yürütme erkidir. Bakanlar Kurulu, Başbakan ve üst düzey bakanlardan oluşur.

Christmas Adası bayrağı, gayri resmî olarak bölge için bir bayrak yarışmasında seçilen ve kabul edilen bayraktır. Adada 1986 yılından bu yana bayrak gayri resmî olarak kullanılan bayrak, 2002 yılında resmen kabul edilmiştir. Adada 2006 yılına kadar Avustralya bayrağı resmî bayrak olarak kullanılmaktaydı. Adada 1986 yılında düzenlenen ve 69 farklı önerinin sunulduğu yarışmada Sidney, Avustralya'dan yarışmaya katılan Tony Couch'un tasarladığı bayrak birinci seçilmiş ve Couch'a ödül olarak $100 verilmiştir. Bayrak, bölgenin yöneticisi Bill Taylor'ın bayrağı Christmas Adası Shire'a sunduğu 2002 Avustralya Günü'nde resmî hâle getirildi.

Kanton, bayrağın sol üst köşesine verilen isimdir. Bu alanda genellikle bir logo bulunur. Kantonda başlı başına bir bayrak da bulunabilir. Bunun en tipik örnekleri Birleşik Krallık bayrağını kantonunda taşıyan Avustralya ve Yeni Zelanda bayraklarıdır.

Commonwealth Yıldızı, Avustralya'nın federasyonlaşmasını simgeleyen ve 1 Ocak 1901 tarihinde resmîleşen yedi köşeli yıldızdır.

Kral Tacı veya İmparatorluk Tacı olarak da bilinen Tudor Tacı, Birleşik Krallık hanedanlık armalarında yaygın olarak kullanılan bir semboldür. Resmi olarak 1902'den 1953'e kadar kullanılmıştır ve yine 2022'den itibaren kullanımdadır. Hem kişisel olarak İngiliz hükümdarını hem de hükûmet otoritesinin egemenlik kaynağı anlamına gelen "tacı" temsil eder. Bu nedenle, Birleşik Krallık, Britanya İmparatorluğu ve İngiliz Milletler Topluluğu'ndaki sayısız resmi amblemde kullanılmaktadır.