
Avustralya, resmî adıyla Avustralya Milletler Topluluğu, Güney Yarımkürede yer alan bir kıta ülkesidir. Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında uzanır. Okyanusya kıtasında bulunur ve kıtanın çok büyük bir bölümünü kaplar. Komşuları Endonezya, Doğu Timor, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Vanuatu, Yeni Kaledonya ve Yeni Zelanda'dır. Başkenti Canberra, en büyük şehri ise Sidney'dir.

Koala, Avustralya'ya özgü otobur ve ağaçta yaşayan bir keseli memeli hayvan türüdür. Phascolarctidae familyasının yaşayan tek temsilcisidir ve yaşayan en yakın akrabaları vombatlardır. Koalalar, Avustralya'nın doğu ve güney kıyıları boyunca Queensland, Yeni Güney Galler, Victoria ve Güney Avustralya eyaletlerinde bulunur. Vücut uzunlukları 60 ila 85 cm, ağırlıkları ise 4 ila 15 kg arasında değişiklik gösterir. Kürkü, gümüşi gri ile çikolata rengi arasındaki renklerdedir. Kuzey popülasyonlarındaki bireyler, genellikle güneyde yaşayanlardan daha küçük ve daha açık renklidir. Bu iki popülasyonun alt türler olması konusu ise tartışmalıdır.

Orman, belirli yükseklikteki ve büyüklükteki çeşitli ağaçlar, çalılar, otsu bitkiler, mantarlar, mikroorganizmalar, böcekler ve hayvanlar bütününü içeren, topraklı alanda genellikle doğal yollardan oluşmuş bir kara ekosistemidir.

Mercan Denizi Adaları Bölgesi, Avustralya'da, Queensland eyaletinin kuzeydoğusundaki Mercan Denizi'ndeki bir grup küçük ve çoğunlukla ıssız tropik ada ve resiflerden oluşan Avustralya'nın dış bölgesidir. Yaşanılan tek ada Willis Adası'dır. Bölge, çoğu okyanus olan, Büyük Set Resifi'nin dış kenarından doğuya ve güneye uzanan ve Heralds Beacon Adası, Osprey Resifi, Willis Grubu ve on beş diğer resif/ada grubunu içeren 780.000 km²'yi kapsar. Cato Adası, bölgedeki en yüksek noktadır.

Şili orman kedisi, kedigiller (Felidae) familyasından Güney Amerika'ya özgü bir tür.

Gondvana (Gondwana), Prekambriyen dönemi sonunda Antarktika, Avustralya, Afrika, Güney Amerika, Hindistan, Arabistan ve Madagaskar'ın birleşmesinden oluşmuştur. Geç Prekambriyen dönemi sonunda birleşen bu jeolojik yapı, erken Jura döneminde ilk parçalanma aşamasına gelmiştir.Birkaç kratonun birikmesiyle oluşur. Gondwana paleozoyik dönemin en büyük kitasal kabuğudur. Dünya yüzeyinin beşte biri kadar bir alan kaplamaktadır. Süper kıta olabilmek için Euramercia ile birleşti. Mesozoyik doneminde Gondwana ve pangea yavaş yavaş ayrıldı. Gondwana kalıntıları Güney Amerika, Afrika, Antarktika, Avustralya, Hindistan yarımadası ve Arabistan'da dahil olmak üzere bugünün kıta alanının yaklaşık üçte ikisini oluşturmaktadır. Gondvana (Gondwana) ismi Avusturyalı jeolog Eduard Suess tarafından üst Paleozoyik ve Mezozoyik yaşlı formasyonları bulunan merkez Hindistan'daki Gondwana bölgesine izafeten verilmiştir, zira bu bölge diğer güney kıtalarındaki bazı formasyonlara jeolojik yaş ve litolojik özellikler yönünden benzemektedir. ”Gondwana” terimi, bazı bilim adamları tarafından bölge ve süper kıta arasında açık bir ayrım yapmak için tercih edilmektedir.

Amazon yağmur ormanları, Amazon Havzası'nın çoğunu kaplayan bir yağmur ormanıdır.

Gold Coast, Avustralya'nın Queensland eyaletinin güneydoğusunda Pasifik sahillerinde bulunan deniz kıyısında 40 km'den daha fazla uzanan ve diğer şehirleşmiş sahil bölgeleriyle birleşen bir idari yerleşim bölgesidir.

Mycena interrupta, bir mantar türüdür. Avustralya, Yeni Zelanda, Yeni Kaledonya ve Şili'de rastlanabilen bu mantar türü, böylece Gondvana kıtasının sınırlarına uygun bir bölgede dağılım gösterir. Avustralya'nın Victoria, Tazmanya, Yeni Güney Galler ve Güney Avustralya bölgelerinde ve Queensland Lamington Ulusal Parkı ile sınırlıdır.

Comoé Milli Parkı, Fildişi Sahili'nin kuzeydoğusundaki Zanzan ve Savanes Bölgelerinde yer alan bir biyosfer rezervi ve UNESCO Dünya Mirası alanıdır. 11.500 km2'lik alanı ile Batı Afrika'daki en büyük koruma alanı olup, nemli Gine savanından kuru Sudan bölgesine kadar uzanmaktadır. Bu iklimsel kuzey-güney geçişi, parkın çok zengin bir yaşam alanı ve canlı çeşitliliğine sahip olmasını sağlar. Bazı hayvan ve bitki türlerinin son örneklerine bölgedeki ormanlık, çalılık alanlarda rastlanmaktadır.

Sinharaja Orman Rezervi, Sri Lanka'da bir ulusal parktır. Uluslararası öneminden dolayı UNESCO tarafından Biyosfer Rezervi ve Dünya Mirası Alanı olarak belirlenmiştir.

Lorentz Milli Parkı, Endonezya'nın Papua ilinde, eskiden Irian Jaya olarak bilinen bölgede yer almaktadır. 25,056 km2 (9,674 mi2) alan ile Güneydoğu Asya'nın en büyük millî parkıdır. 1999 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.

Queensland Tropik Bölgeleri Dünya Mirası Alanı, Avustralya'nın Queensland Eylaletinin kuzeydoğu bölümünde, Doğu Tepelikleri üzerinde yer alan yaklaşık 8,940 km² alan kaplayan tropikal ormanlardır. Queensland Tropik Bölgeleri, bir Dünya Mirası Alanı seçimi için belirlenmiş olan doğal miras kriterlerinin dördünü de karşılamaktadır. Dünya Mirası statüsü 1988'de ilan edildi. Tropik Bölge, Mayıs 2007'de Avustralya Ulusal Miras Listesi'ne eklenmiştir.

Avustralya Mahkûm Siteleri, 18. ve 19. yüzyıllar boyunca Sidney, Tasmanya, Norfolk Adası ve Fremantle'deki Avustralya sahil şeridinde yer alan ve İngiliz İmparatorluğu döneminde inşa edilen 11 cezaevi kalıntısından oluşan bir Dünya Mirası alanıdır.

Río Plátano Biyosfer Rezervi, Honduras'ın Karayip kıyısındaki La Mosquitia bölgesinde yer alan 5,250 km²'lik bir doğa koruma alanıdır. Koruma alanının büyük bir bölümü Río Plátano Nehri boyunca uzanır. Nesli tükenmekte olan birçok tür Honduras'ın en büyük ormanlarının da bir bölümünü oluşturan koruma alanı içinde yaşamaktadır. 1982 yılında bir Dünya Mirası alanı ve biyosfer rezervi olarak ilan edilmiştir. UNESCO, koruma alanını 2011 yılında Tehlike altındaki Dünya Mirasları listesi'ne eklemişitir.
Global 200, küresel koruma organizasyonu olan WWF tarafından korumanın öncelikleri olarak tanımlanan ekolojik bölgelerin listesidir. WWF'ye göre, bir ekolojik bölge "tür dinamiklerinin ve çevresel koşulların büyük çoğunluğunu paylaşan karakteristik bir doğal topluluklar kümesini içeren nispeten büyük bir arazi veya su birimi" olarak tanımlanmaktadır. Örneğin, endemizm düzeylerine bağlı olarak Madagaskar listede birden fazla kez listelenir, eski Baykal Gölü bir kez listelenir ve Kuzey Amerika Büyük Gölleri hiç listelenmez.

Murrawarri Cumhuriyeti, 2013 yılında Avustralya'dan bağımsızlığını ilan eden ve Avustralya'daki Yeni Güney Galler ve Queensland eyaletlerinin sınırlarını aşan bir bölge olduğunu iddia eden bir mikro ulustur. Bölge, bir Aborjin milleti olan Murrawarri halkının vatanıdır, ancak nüfus şu anda çoğunlukla yerli olmayan Avustralyalılardan oluşmaktadır. Avustralya Hükûmeti bağımsızlık ilanını kabul etmedi ve bağımsızlıkları tamamen tanınmadı.

Gibraltar Range, Yeni Güney Galler, Avustralya'da bulunan bir milli park. Konum olarak Glen Innes'in 79 kilometre kuzey-doğusunda ve Sidney'in 493 kilometre kuzeyinde yer alır. Park, 1986'da Dünya Mirası Listesine girmiş olan Gondwana Yağmur Ormanları'nın Washpool ve Gibraltar Range bölgesi içerisindedir. 2007'de Avustralya Ulusal Miras Listesine eklenmiştir.
Büyük Suayırıcı sıra dağları , Avustralya'nın en önemli dağ silsilesi ve dünyadaki en uzun kara tabanlı beşinci sıradağdır. Avustralya'nın Doğu Kıyısı'na kabaca paralel uzanır ve 3.500 kilometre (2.175 mi) boyunca Torres Boğazı'ndaki Dauan Adası'ndan, Queensland, Cape York Yarımadası'nın kuzey ucundan, doğu kıyı şeridinin tamamı boyunca Yeni Güney Galler'den geçerek, ardından Victoria'ya ve batıya dönerek nihayet Grampians'taki orta düzlüğe geçmeden önce batı Victoria'da sonlanır.

Ilıman yağmur ormanı, ılıman bölgede meydana gelen ve yoğun yağış alan, iğne yapraklı veya geniş yapraklı ağaçların bulunduğu yağmur ormanlarıdır.