İçeriğe atla

Avrupa Spor Bilimleri Koleji

Avrupa Spor Bilimleri Koleji[1] ya da kısaca ECSS (İngilizce: European College of Sport Science), Avrupa genelinde spor hakkındaki bilimsel bilginin toplanması, işletilmesi ve yayılmasını amaçlayan dernek. 1995'te, Nice, Fransa'da kurulan ve kâr amaçlı olmayan bu organizasyonun temel amacı bilgi paylaşımıdır.

Amacı

ECSS, Avrupa'da spor bilimlerini yönlendiren bir dernektir ve Avrupa kökenli olmayan derneklerle yoğun iletişim ve işbirliği içindedir. Derneğin amacı; özellikle spor bilimleri alanında olmak üzere, bilim ve araştırmanın Avrupa ve dünyadaki promosyonudur. İnceleme konuları disiplinler arası yaklaşımla ele alınmaktadır.

Foksiyonu

ECSS, Avrupa Birliği gibi Avrupa enstitülerini, bilimsel tavsiyelerde bulunarak ve Avrupa ve tüm dünyadaki araştırma projelerini koordine ederek desteklemektedir. Buna ek olarak, spor bilimleri ve ilgili alt alanlar için en önemli Avrupa ağı olarak görev yapmaktadır.

Üyelik

ECSS, Avrupa ve dünyada spor bilimleri ve ilgili bilim alanlarında çalışan bilim insanlarına, bilimsel paylaşım ve interaksiyon için bireysel üyelik imkânı sağlamaktadır. Üyelik, düşük kongre katılım ücreti, Avrupa Spor Bilimleri Dergisi'ne ücretsiz erişim, ECSS Bülteni ve e-posta yoluyla gönderilen haber bülteni imkânları sağlamaktadır. Üyeler, spor bilimlerinin her alanından belli üniversite derecelerine sahip bilim insanlarını kapsamaktadır. ECSS'nin üye sayısı sürekli artiş göstermektedir.

Kongreler

1995 yılında kuruluşundan bu yana her yıl ECSS kongresi organize edilmektedir. ECSS kongrelerine dünyanın her yerinden bilim insanları katılmaktadır. 2009'da Oslo, Norveç'te, 2010'da Antalya, Türkiye'de yapılan kongreler, 2011'de Liverpool, İngiltere'de yapılacaktır. Bu kongreler, davetli konuşmacıların görev aldığı, tekli ve çoklu disiplinlerin ele alındığı sempozyumlar, eğitsel çalıştaylar ve sokratik yaklaşımlar içermektedir.

ECSS Ofisi

ECSS ofisi; Almanya'nın Köln şehrinde bulunan Alman Spor Üniversitesi'nde yer almaktadır.

Kaynakça

  1. ^ "2010 Türkiye uluslararası kongreler takvimi" (PDF). Türk-Portekiz İş Adamları Derneği. 2010. 7 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Association for Computing Machinery</span>

Bilgisayar Derneği, bilgisayar bilimleri alanındaki en eski mesleki kuruluştur. 1947'de kurulmuş, günümüzde 80.000 üyeye ulaşmıştır. Mesleki ve akademik yayınları ile toplantı faaliyetlerinin yanı sıra, bilişim dalının en önemli ödülü kabul edilen Turing Ödülü'nü vermesiyle de bilinir. Merkezi New York şehrindedir. Dünya genelini kapsayan üyelik sistemi ile bilişim teknolojisinin çeşitli alanları ile uğraşan profesyonellere ve öğrencilere kaynak sağlamaktadır.

Çiğdem Kağıtçıbaşı, Türk bilim insanı, psikolog.

<span class="mw-page-title-main">Dorothy Hodgkin</span> İngiliz kimyager (1910-1994)

Dorothy Mary Crowfoot Hodgkin, protein kristallografisi bilim dalının kurucusu Britanyalı bilim insanı.

<span class="mw-page-title-main">Mehmet Haberal</span> Türk cerrah, akademisyen, Başkent Üniversitesinin kurucusu

Mehmet Haberal, Türk cerrah, akademisyen.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Bilimler Akademisi</span>

Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye'de tüm bilim alanlarındaki araştırmaları, bilim insanlığını ve araştırıcılığı özendirmek ve bu alanlarda emeği geçenleri onurlandırmak; gençleri bilim ve araştırma alanına yöneltmek; Türkiye’deki bilim insanları ve araştırıcıların toplumsal statülerinin yükseltilmesi ve korunmasına çalışmak; bilim ve araştırma standartlarının yükseltilmesine yardım etmek amacıyla 1993'te kurulan, tüzel kişiliğe, bilimsel, idari ve mali özerkliğe sahip yüksek bilim kuruluşu, Türkiye'nin ulusal bilimler akademisidir. Uluslararası Bilim Konseyi'nin üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">Marburg Philipps Üniversitesi</span>

Marburg Philipps Üniversitesi, 1 Temmuz 1527 tarihinde Almanya'nın Marburg şehrinde, Hessen Derebeyi I. Philipp tarafından kurulmuştur. Dünyanın ilk ve en eski Protestan üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Karadeniz Teknik Üniversitesi</span> Trabzonda kurulu devlet üniversitesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ),1955 yılında Trabzon'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir.

İleri bilim için Max Planck Topluluğu veya kısaca Max Planck Topluluğu kâr amacı gütmeyen, Alman federal hükûmeti ve eyaletlerce maddi yönden desteklenen bağımsız bir araştırma kuruluşudur.

Feryal Özel, Türk astrofizikçi. Araştırma alanları karadelikler, nötron yıldızları ve teorik astrofizik üzerinedir. Akademik kariyeri Columbia, Harvard ve Princeton gibi ABD üniversitelerinde şekillenmiş, İsviçre'nin Cenevre kentindeki CERN'de ve Danimarka'daki Niels Bohr Enstitüsü'nde bulunmuş olan Özel, 2001'den beri NASA'da görev yapmaktadır. 2003 yılında dünyanın en tanınmış bilim insanları ile birlikte "Büyük Fikirler" listesine girmesiyle tanındı

Elif Çepni ,Türk akademisyen.

<span class="mw-page-title-main">Elizabeth Blackburn</span> Avustralyalı-Amerikalı araştırmacı

Elizabeth Helen Blackburn Avustralya doğumlu Amerikalı moleküler biyolog. Kromozomların uç kısımlarında bulunan ve kromozomları koruyan telomer isimli yapılarla ilgili çalışmalarıyla bilinir. Telomer yapımında etkin telomeraz enziminin kaşifleri arasındadır. Bu çalışmalarından dolayı 2009 yılında Carol W. Greider ve Jack W. Szostak ile birlikte Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü kazandı. Tıbbi etik üzerine de çalışmaları vardır.

Bilim Akademisi Derneği, bilimsel liyakat, özgürlük ve dürüstlük ilkelerini tanıtmayı, örneklemeyi ve gözetmeyi amaçlayan bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olarak 25 Kasım 2011 günü İstanbul’da kuruldu.

Avrupa Biyoteknoloji Derneği 1996 yılından beri hem akademik hem de endüstriye yönelik projeler sunan biyoteknoloji derneği. Biyoteknoloji; biyoloji, tarım, veterinerlik, tıp ve biyomühendislik gibi farklı birçok sektörleri kapsayan yenilikçi bir bilim dalıdır ve birçok endüstriyel aktivite ile de ilişkilidir. Bu yüzden biyoteknoloji insanoğluna birçok yarar sağlayabilir. Bununla beraber biyoteknolojinin pozitif ve negatif yönlerin farkında olunması için halkın eğitilmesi kadar etik konularında göz önünde alınması gereklidir. Avrupa Biyoteknoloji Derneği bu amaca hizmet eden uluslararası birçok etkinliğe imza atmaktadır.

Eğitim Araştırmaları Birliği, 2008 tarihinde kurulmuş olup, birliğin başkanlığını Doç. Dr. Mustafa Yunus Eryaman sürdürmektedir. Türkiye'nin eğitim alanındaki en büyük akademik sivil toplum örgütü olan Türkiye Eğitim Araştırmaları Birliği (EAB), eğitim araştırmaları alanında erişilebilirliğin ve kalitenin arttırılmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Arnavutluk Bilimler Akademisi</span>

Arnavutluk Bilimler Akademisi, 1972 yılında kurulan Arnavutluk'taki en önemli bilimsel kurumdur. Kurum, Arnavutluk'un içinde ve dışında bulunan araştırma merkezlerinde ve diğer organizmalarda yer alan "akademisyenler" olarak da adlandırılan en seçkin bilim insanlarını içermektedir. Akademi 28 üye, 11 ilişkili üye ve 26 onur üyesine sahiptir. Akademi iki bölümden oluşmaktadır:

Informatics Europe, Bilişim alanında Avrupa üniversite bölümleri ve araştırma laboratuvarları birliğidir.

Kazakistan'da bilim ve teknoloji, geniş bir tarihe dayanmaktadır. Dünyaca ünlü filozoflar ve bilim insanları Kazakistan coğrafyasından çıkmıştır. Günümüzde Kazakistan Cumhuriyeti, bilimi ve teknolojik ilerleme amacıyla hükûmet politikaları geliştirmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Krzysztof Matyjaszewski</span> Polonyalı-Amerikan kimyager

Krzysztof "Kris" Matyjaszewski Polonya doğumlu, ABD vatandaşı kimyager. Carnegie Mellon Üniversitesi'nde Doğa Bilimleri Profesörü.

Sör John Ivan George Cadogan İngiliz organik kimya uzmanı.

<span class="mw-page-title-main">Mehmet Ayhan Kuzu</span>

Mehmet Ayhan Kuzu, Türk Profesör Doktor, Genel Cerrahi Uzmanı ve öğretim üyesi.