Model Birleşmiş Milletler, eğitim kurumlarının öğrenci delegeler çıkararak belli ülkeleri ve Birleşmiş Milletler kurumlarını temsil ettikleri eğitsel bir simulasyondur. MUN, eleştirel düşünme, takım çalışması ve liderlik yeteneklerine ek olarak katılımcıların araştırma, konuşma, tartışma ve yazma becerilerini kullanmalarını ister ve geliştirir. Programda, öğrencilerin ilgisini çekmek ve onların güncel dünya meseleleri hakkında daha derin bir anlayış geliştirmelerine izin vermek amaçlanmıştır. Genelde konferans, panel, çalıştay veya forum usulüyle yürütülen toplantıları içerir. Birleşmiş Milletler'in kendisi tarafından tanınan en büyük Model Birleşmiş Milletler organizasyonu Lahey Uluslararası Model Birleşmiş Milletler'dir.
Avrupa demografisi ile ilgili net bir tanım yapmak, Avrupa'nın sınırlarının nasıl tanımlandığına konusunda bir uzlaşma olmadığı için oldukça zordur. 2005 yılında Birleşmiş Milletler’in fiziksel coğrafi sınırlara göre yaptığı araştırmaya göre Avrupa’nın nüfusu 825 milyon’dur. Rusya ve Türkiye gibi her iki kıtada yer alan ülkeler de buna dahil edildiğinde 2009 yılında yapılan hesaplamalar ile bu rakam 831.4 milyon’a çıkmıştır. Avrupa'da nüfus artış hızı, diğer kıtalar ile karşılatırıldığında oldukça düşüktür; ayrıca ortalama yaş oranı da tüm kıtalar arasında en yüksek olanıdır.
Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC), Birleşmiş Milletler'in ana organlarından biridir. 14 BM ajansı, işlevsel komisyon ve beş bölgesel komisyonun, ekonomik, sosyal ve ilgili çalışmaların koordinesinden sorumlu konseydir. 54 üyesi bulunmaktadır. 1998 yılından bu yana, aynı zamanda Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) kilit komiteleri, maliye bakanları ile bir toplantı yapar.
Millî muhasebe sistemi (MMS) veya millî muhasebe, bir ulusun ekonomik faaliyetlerini ölçmek için eksiksiz ve tutarlı muhasebe tekniklerinin uygulanması.
Somalililer, Somali, Cibuti'nin küçük bir bölümü, Etiyopya'nın Ogaden bölgesi ve Kenya'nın kuzeybatı kesiminin bir bölümünde yaşayan halk.
Avrupa E-yolu E75 kuzey güney referanslı bir Avrupa E-yoludur. Norveç'in kuzeydoğusundaki Vardø'dan başlayan yol Finlandiya, Polonya, Çekya, Slovakya, Macaristan, Sırbistan ve Kuzey Makedonya üzerinden gidip Yunanistan'a ulaşır. Yol 5639 km katettikten sonra Yunanistan'a bağlı Girit adasındaki Sitia kentinde sona erer.
Avrupa E-yolu E773, uluslararası E-yol ağının bir parçasıdır. Yol Bulgaristan'da bulunan Popovitsa'da ki Trakya ovasında başlar, Eski Zağra ve Sliven'den geçerek Bulgaristan Karadeniz kıyısına ulaşır ve Burgaz'da biter.
Avrupa E-yolu E97, uluslararası E-yol ağının bir parçasıdır. Yol Ukrayna, Rusya, Gürcistan ve Türkiye'yi birbirine bağlayan A sınıfı bir e-yoldur. Karayolu toplam 1.360 kilometre (850 mi) uzunluğundadır. Yol Kuzey Karadeniz bölgesini denizin doğu kıyılarındaki Güney Karadeniz bölgesine bağlar.
Madrid metropolitan alanı, İspanya'nın başkenti Madrid ve çevresini kapsayan bir metropolitan alandır. Nüfusu 2017 yılı itibarı ile 6,321,398 olup ülkenin en büyük, Avrupa Birliği'nin dördüncü ve dünyanın 54. büyük metropolitan alanıdır.
Avrupa Rusyası, Rusya'nın Avrupa'da kalan batı bölümüdür. Genel olarak Ural Dağları, Ural Nehri, Kafkas Dağları ve Kazakistan sınırı doğu sınırı olarak kabul edilir. Yaklaşık 110 milyon nüfusu ile Rusya nüfusunun %77'sini, 4 milyon km² yüzölçümü ile Rusya yüzölçümünün %25'ini oluşturmaktadır. Rusya'nın iki büyük şehri olan Moskova ve Sankt-Peterburg Avrupa'da yer almaktadır.
Avrupa E-yolu E13, Uluslararası E-yol ağının bir parçasıdır. Bütün yol İngiltere'dedir. E13, Doncaster - Sheffield - Nottingham - Leicester - Northampton - Luton - Londra, rotasını takip etmektedir ve 277 km uzunluğundadır.
Avrupa E-yolu E15, Uluslararası E-yolu ağının bir parçasıdır. Inverness, İskoçya'nın güneyinden İngiltere'ye ve Fransa'dan İspanya'ya kadar uzanan kuzey-güney yolu. Uzunluğu 2.300 mil (3.700 km) 'dir.
Avrupa E-yolu E24, Uluslararası E-yolu ağının bir parçasıdır. 254 kilometre (158 mi) uzunluğundadır ve Birmingham'dan Ipswich'e uzanır.
Avrupa E-yolu E32 Avrupa E-yolları ağının tamamen Birleşik Krallık içinde olan A-sınıfı bir rotasıdır. Birleşik Krallık hükûmeti E-yol ağına tam olarak katılıyor olsa da, E-yollar Birleşik Krallık içinde tabelalarda gösterilmemektedir.
Avrupa E-yolu E45, Finlandiya, İsveç, Danimarka, Almanya, Avusturya, Norveç ve İtalya üzerinden geçen bir Avrupa E-yoludur. 4920 kilometre ile en uzun kuzey-güney Avrupa rotasıdır.
Bu liste Birleşmiş Milletlerin 2019 Dünya Nüfus Beklentileri revizyonunda yayınlanan tahminlere dayalı olarak hazırlanmış dünya üzerindeki ülkelerin ve ülke olmayan yerleşim birimlerinin bir listesidir. Bu listedeki veriler revizyonun "tahminler" kısmında da belirtildiği üzere bölgelerdeki de facto nüfusa atıfta bulunmaktadır.
Birleşik Krallık'ın idari bölümleri, Birleşik Krallık topraklarının kurumsal ve idari yapısıdır. Birleşik Krallık'ın idari coğrafyası karmaşık ve çok katmanlı olup tek tip değildir. Kıta Avrupası'nın kuzeybatısında egemen bir devlet olan Birleşik Krallık, İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan oluşmaktadır. Birleşik Krallık'ta yerel yönetim için İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler'in her birinin kendi idari ve coğrafi sınırlama sistemi bulunmaktadır. Sonuç olarak, Birleşik Krallık'ı kapsayan ortak bir idari birim katmanı bulunmamaktadır.
Zorunluluk işareti, belirli bir yolu kullanan tüm araçların ve yayaların yükümlülüklerini belirlemek için kullanılan yol işaretleridir. Yasaklayıcı işaretlerin aksine, zorunlu işaretler trafiğe ne yapmaması gerektiğini değil, ne yapması gerektiğini söyler. Zorunluluk işaretlerinin çoğu daireseldir ve beyaz kenarlıklı mavi bir arka plan üzerinde beyaz semboller veya kırmızı kenarlıklı beyaz bir arka plan üzerinde siyah semboller kullanabilir. Ancak kırmızı kenarlıklı olanlar zaman zaman yasaklayıcı işaretlerle de karıştırılabilir.
Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 14, "Suyun altındaki yaşam" ile ilgilidir ve Birleşmiş Milletler tarafından 2015 yılında oluşturulan 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacından biridir. Resmî ifade "Sürdürülebilir kalkınma için okyanusları, denizleri ve deniz kaynaklarını korumak ve sürdürülebilir kullanmak" şeklindedir. Amacın 2030 yılına kadar ulaşması gereken on hedefi var. Hedefe yönelik ilerlemelerin her biri bir göstergeyle ölçülüyor. İlk yedi hedef sonuç hedefleridir:
- deniz kirliliğinin azaltılması;
- ekosistemlerin korunması ve onarılması;
- okyanus asitlenmesinin azaltılması;
- sürdürülebilir balıkçılık ;
- kıyı ve deniz alanlarını korumak ;
- aşırı avlanmaya katkıda bulunan sübvansiyonlara son verilmesi;
- Deniz kaynaklarının sürdürülebilir kullanımından elde edilen ekonomik faydaların arttırılması.
"Sorumlu tüketim ve üretim" başlıklı Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 12, Birleşmiş Milletler tarafından 2015 yılında oluşturulan 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından biridir. Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 12'nin resmi ifadesi " Sürdürülebilir tüketim ve üretim kalıplarının sağlanması" şeklindedir. SKA 12, kaynakların iyi kullanımını sağlamak, enerji verimliliğini ve sürdürülebilir altyapıyı geliştirmek, temel hizmetlere erişim sağlamak, yeşil ve insana yakışır işler yaratmak ve herkes için daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamak anlamına geliyor. SKA 12'nin en az 2030 yılına kadar ulaşılması gereken 11 hedefi bulunuyor ve bu hedeflere doğru ilerleme 13 gösterge kullanılarak ölçülüyor.