İçeriğe atla

Avrasya Ekonomik Birliği bayrağı

Avrasya Ekonomik Birliği Bayrağı
Ayrıntılar
Kabul tarihi10 Ekim 2014
Oran2:3
TasarımRusya
KullanımıAvrasya Ekonomik Birliği

Avrasya Ekonomik Birliği bayrağı Avrasya ülkeleri tarafından oluşturulan Avrasya Ekonomik Birliği'ni temsil eden bayraktır. bayrak 2014 yılında kabul edilip resmileştirilmiştir.[1]

Bayrağın tasarımı Beyaz bir zemin üzerine dikdörtgen şeklinde Avrasya Ekonomik Birliği'nin amblemi yer almaktadır. Bayrağın beyaz rengi ve Üye Devletlerin haritasının görüntüsü, Birliğin barışçıl doğasını yansıtmaktadır. Sarı renk Avrupa'yı Mavi renk ise Asya'yı yansıtmaktadır.

Kaynakça

  1. ^ https://sobibder.org/2020/vol3_issue6_article04_fulltext.pdf 9 Haziran 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. [[Kategori:Yalın URL kaynaklı maddeler {{yk:ŞUANKİAY}} {{yk:GÜNCELYIL}}]][]

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Avrasya Ekonomi Topluluğu</span> hükûmetlerarası kuruluş

Avrasya Ekonomi Topluluğu, 2000'den 2014'e kadar var olmuş, üye devletlerin ekonomik entegrasyonunu hedefleyen bir bölgesel organizasyon. Avrasya Ekonomi Topluluğu'nun kurulma süreci 6 Ocak 1995'te Rusya ile Belarus arasında imzalanan Gümrük Birliği Anlaşması ile başlamıştır.

Utena Litvanya'da bir ildir. 2001 yılı sayımlarına göre 186.000 nüfusu vardır ve bu nüfusla Litvanya'nın en seyrek nüfuslu ilidir. 6 belediyesi vardır. En büyük belediye, aynı zamanda merkez olan Utena'dır.

<span class="mw-page-title-main">Zimbabve bayrağı</span> Ulusal bayrak

Zimbabve bayrağı, günümüzdeki kullanılan hâli ile 18 Nisan 1980 tarihinde göklere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Belarus bayrağı</span> Doğu Avrupa ülkesi Belarusun ulusal bayrağı

Belarus bayrağı veya tam adıyla Belarus Cumhuriyeti Devlet Bayrağı, Belarus tarafından resmî olarak kullanılan devlet bayrağıdır. Göndere çekilen taraftaki beyaz zemin üzerine kırmızı süsleme deseni ile birlikte kırmızı ve yeşil renkten oluşan bayrak, Belarus devlet sembolleri arasında yer alır. Tasarımının temelini 1951 yılında kabul edilen Beyaz Rusya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı oluşturur.

<span class="mw-page-title-main">Hindistan bayrağı</span> Ulusal bayrak

Hindistan bayrağı, Hindistan devletinin resmi bayrağı. Hindistan'ın bağımsızlığını kazandığı 1947 yılında kabul edildi.

<span class="mw-page-title-main">Rusya bayrağı</span> Ulusal bayrak

Rusya bayrağı, Rusya Federasyonu tarafından kullanılan resmi ulusal bayraktır.

TBMM 2. dönem milletvekilleri listesi, 11 Ağustos 1923 - 26 Haziran 1927 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev yapmış milletvekillerinin listesidir. Bu dönemde bağımsız olarak seçilebilen birkaç vekil ve muhalif tek vekil Zeki Kadirbeyoğlu dışında hepsi Anadolu ve Rumeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti 'tan seçildi.

<span class="mw-page-title-main">Abhazya bayrağı</span> Ulusal bayrak

Abhazya bayrağı, 23 Temmuz 1992'de Sohum'da tek taraflı ilan edilmiş olan ve dünyada sayılı ülke tarafından tanınan Abhazya Cumhuriyeti'nin ulusal bayrağıdır.

<span class="mw-page-title-main">Madagaskar bayrağı</span> Ulusal bayrak

Madagaskar bayrağı, 21 Ekim 1958 tarihinde Afrika ülkesi Madagaskar 'ın henüz bağımsızlığını kazanmadan önce Fransa'ya bağlı bir bölge iken kullanılmaya başlanmış, ülkenin 26 Haziran 1960 tarihinde bağımsız olması ile de devletin resmî bayrağı olarak göndere çekilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Belarus'un ulusal sembolleri</span> Vikimedya liste maddesi

Belarus'un ulusal sembolleri, Belarus Anayasası tarafından belirlenmiş Belarus'u temsil eden devlet sembolleridir. Bu semboller Belarus arması, Belarus bayrağı ve Belarus marşıdır.

<span class="mw-page-title-main">Fildişi Sahili bayrağı</span> Ulusal bayrak

Fildişi Sahili bayrağı, Fildişi Sahili'nin resmî bayrağı olarak 4 Aralık 1959 tarihinde kabul edilerek göndere çekilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Gambiya bayrağı</span> Ulusal Bayrak

Gambiya bayrağı, Gambiya devletine ait 18 Şubat 1965 tarihinde göndere çekilerek ülkenin resmî bayrağı olarak kullanılmaya başlanan bayrak.

<span class="mw-page-title-main">Nijerya bayrağı</span> Ulusal bayrak

Nijerya bayrağı günümüzde de kullanılan hâli ile 1 Ekim 1960 tarihinde kabul edilerek göndere çekilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti bayrağı</span> Bayrak

Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti bayrağı, Afrika kıtasında bulunan ve tüm Batı Sahra'da egemenliğini ilan eden ancak kısmen tanınan Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti'nde bağımsızlığın ilan edildiği 27 Şubat 1976 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Seyşeller bayrağı</span> Ulusal bayrak

Seyşeller bayrağı, Seyşeller devletine ait günümüzde kullanılan hâli ile 18 Haziran 1996 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanan bayrak.

Zeki Eker, Kürt asıllı Türk siyasetçi. Demokratik Sol Parti’den XXI. dönem Muş milletvekilliği yapmıştır. Milletvekilliği yaptığı dönemde TBMM Başkanlık Divanı idare amirliği görevinde bulunmuştur. Türkiye'nin en köklü aşiretlerinden biri olan Badıkan Aşireti'nin lideridir. Aşiretinin kökleri Mervânîler'in kurucusu olan (Bad)'a dayanmaktadır. Muşspor Futbol Kulübü (1990-1991) sezonunda şampiyonluğa tarihinde sadece bir kez Zeki Eker'in başkanlığı döneminde ulaşmıştır.

Türkiye Kadınlar Hentbol Bölgesel Ligi

<span class="mw-page-title-main">Mariusgenser</span>

Mariusgenser Norveç stilli kazak türüdür. Geleneksel kazaklar koyun yününün doğal renklerini kullanırken Marius süveter tasarımları Norveç bayrağının renkleri kırmızı, beyaz ve mavi renklerine sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Yılmaz Kurt</span>

Yılmaz Kurt ya da gerçek adıyla Bilal Maksutoğlu, Türk oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">İslam İşbirliği Teşkilatı bayrağı</span>

İslam İşbirliği Teşkilatı bayrağı 2011 yılıdna İslam İşbirliği Teşkilatı'nı temsil etmek için tasarlanmış ve kabul edilmiştir.