İçeriğe atla

Avast Secure Browser

Avast Secure Browser
Geliştirici(ler)Avast
Güncel sürüm107.0 / 15 Kasım 2022 (22 ay önce) (2022-11-15)
Programlama diliC++, diğerleri[1]
İşletim sistemiWindows, macOS ,iOS and Android
Boyut488 MB
TürWeb tarayıcısı
Resmî sitesiavast.com/secure-browser
Avast Secure Browser sürüm 102.1.17190.115 kullanılarak görüntülenen. Wikipedia'nın ön sayfasının bir ekran görüntüsü.

Avast Secure Browser, bilgisayar ve internet güvenlik firması Avast tarafından internet güvenliği ve gizliliğine odaklanacak şekilde geliştirilmiş Chromium tabanlı bir web tarayıcısıdır.

24 Mart 2016 yılında Avast Safezone Browser olarak yayınlanan web tarayıcısı i6 Nisan 2018 yılında Avast Secure Browser olarak isim değiştirmiştir.

Özellikleri

Avast Secure Browser Chromium'a özgü özelliklerin yanında aşağıdaki özellikleri de içerir:[2]

  • Reklam engelleme[3]
  • Banka Modu : Bankacılık ve ödeme işlerinin sayfalarında etkinleştirilen güvenlik amaçlı bir özelliktir.[4]
  • Şifreler Yöneticisi[5]
  • Video İndirme yöneticisi [6]
  • İzleme önleme ve parmak izini önleme : Kullanıcın internet geçmişinine ilişkin verilerin toplanmasını engeller.[7]
  • Kimlik Avı Koruması[8]

Kullanıcın kötü amaçlı internet siteleri ve uzantılarına erişimi güvenlik amacıyla engellenir.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "Chromium (Google Chrome)". Ohloh.net. 9 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2012. 
  2. ^ "SafeZone browser – Frequently Asked Questions". Avast forum. 27 Şubat 2016. 29 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2017. 
  3. ^ "What is adblock?". Avast. 1 Eylül 2020. 8 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2020. 
  4. ^ "The Most Private and Secure Web Browsers in 2020". reviewedbypro.com. 8 Mayıs 2020. 10 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2020. 
  5. ^ "Page not found | Official Avast Support". Avast Support. 20 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Antivirus giant Avast launches browser with built-in YouTube downloader". TechRadar. 10 Nisan 2018. 26 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2020. 
  7. ^ "SafeZone secure web browser rebrands as Avast, adds new features". mobilesyrup.com. 6 Nisan 2018. 20 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2020. 
  8. ^ "Avast claims its secure browser is 30 percent faster than yours". Engadget. 5 Nisan 2018. 9 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2020. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

HTTPS bir bilgisayar ağı üzerinden güvenli iletişim için internet üzerinde yaygın olarak kullanılan bir HTTP uzantısıdır. HTTPS'te, iletişim protokolü Taşıma Katmanı Güvenliği (TLS) veya öncesinde, onun öncülü/selefi olan Güvenli Soket Katmanı (SSL) ile şifrelenir. Bu nedenle protokol sık sık TLS üzerinden HTTP veya SSL üzerinden HTTP olarak da adlandırılır.

<span class="mw-page-title-main">Google Chrome</span> Google tarafından geliştirilen bir web tarayıcısı

Google Chrome, Google tarafından geliştirilen ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Eylül 2008'de Microsoft Windows sürümü yayımlanmış; daha sonra Linux, macOS, iOS ve Android sürümleri de geliştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">VirusTotal</span>

VirusTotal ücretsiz dosya taratmalarına izin veren bir websitesidir. Yaklaşık 55 antivirüs yazılımı barındırır. Dosyalar hem web üzerinden hem de e-posta yoluyla gönderilebilir. Oluşabilecek hatalardan dolayı dosyanın temiz olduğunu ya da zararlı yazılım içerdiğini garanti edemez. Hizmet sadece sayfaya gönderilen küçük boyutlu dosyaları ve url adresini tarar, kullanıcı bilgisayarını taramaz. Google tarafından satın alınmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Chromium OS</span>

Chromium OS, Google tarafından geliştirilen Linux tabanlı işletim sistemi Chrome OS'un açık kaynak geliştirme sürümü. Chrome OS'un kaynak kodu BSD lisansı ile 19 Kasım 2009'da Chromium OS olarak yayımlandı.

<span class="mw-page-title-main">Chromium</span>

Chromium, açık kaynak kodlu bir web tarayıcısı projesi. Chromium; Microsoft Edge, Yandex Browser ve Google Chrome tarayıcılarının da temelini oluşturmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Edge</span> Microsoftun geliştirdiği bir ağ tarayıcısı

Microsoft Edge, Windows 10, Windows 11, Windows 10 Mobile ve Xbox One'da kullanılmak üzere Microsoft tarafından geliştirilen web tarayıcısıdır. Tüm cihaz türlerinde Internet Explorer'ın yerini alarak varsayılan web tarayıcısı olmak üzere tasarlandı. Microsoft, Edge'in web standartlarıyla uyumlu bir motora sahip, hafif bir tarayıcı olduğunu belirtmektedir. Cortana ile bütünleşme, not alma araçları ve okuma görünümü gibi bazı yenilikçi özelliklere sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Brave (yazılım)</span> Web Tarayıcısı

Brave açık kaynak kodlu, Chromium üzerine inşa edilmiş web tarayıcı yazılımı.

<span class="mw-page-title-main">Slimjet</span>

Slimjet, FlashPeak tarafından geliştirilen Chromium tabanlı bir web tarayıcısıdır. Çok sayıda dahili özellik tarayıcı içinde yerleşik olarak bulunur. Chrome web mağazasındaki uzantı ve temalarla tam uyumluluk içerir.

<span class="mw-page-title-main">Firefox Focus</span> Mobil cihazlara özgü, gizlilik odaklı web tarayıcısı

Firefox Focus, Mozilla tarafından Android ve iOS cihazlar için geliştirilen özgür bir gizlilik odaklı tarayıcıdır. Firefox Focus, başlangıçta iOS için bir takipçi engelleme uygulamasıydı. Kısa bir süre sonra, minimalist bir web tarayıcısı haline getirildi.

<span class="mw-page-title-main">Signal (yazılım)</span> Şifreli iletişim uygulaması

Signal, özgür ve açık kaynaklı, çapraz platform şifreli mesajlaşma yazılımı. Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirmektedir. İnternet üzerinden dosyaları, sesli mesajları, görselleri ve videoları içerebilen kişiler arası mesajları veya grup mesajlarını göndermek için kullanılır. Ayrıca bire bir sesli ve görüntülü arama yapabilir, Android sürümü SMS uygulaması olarak da işlev görebilir.

HTTP Katı Taşıma Güvenliği (HSTS), web sitelerini protokol indirgeme ve oturum çalma saldırılarına karşı korumaya yardımcı olan bir web güvenlik politikası mekanizmasıdır. Web sunucuları, kendisine gönderilen isteklerin yalnızca HTTPS üzerinden olması gerektiğini web tarayıcılarına bu mekanizma ile belirtir. Bu sayede kullanıcı, herhangi bir güvenlik çözümü sunmayan HTTP yerine Taşıma Katmanı Güvenliği (TLS/SSL) sağlayan HTTPS kullanarak ilgili web sitesine erişim sağlar. HSTS, RFC 6797 ile detaylandırılan bir IETF Standards Track protokolüdür.

<span class="mw-page-title-main">İnternet güvenliği</span>

Internet güvenliği, yalnızca Internet, sıkça tarayıcı güvenliği ve World Wide Web ile ilgili değil, aynı zamanda Ağ Güvenliği, uygulama ve işletim sistemleri sistemleri ile bir bütün olarak ilgilidir. Amacı, internet üzerinden saldırılara karşı kullanılacak kurallar ve önlemler oluşturmaktır. İnternet, bilgi alışverişi için güvenli olmayan bir kanalı temsil eder; bu da kimlik avı, çevrimiçi virüsler, truva atları, solucanlar ve daha fazlası gibi yüksek bir saldırı veya dolandırıcılık riskine yol açar.

Puffin Browser, CloudMosa tarafından geliştirilen bir web tarayıcısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Amazon Silk</span>

Amazon Silk; Kindle Fire, Fire Phone, Echo ve Fire TV cihazlarında kullanılmak üzere Amazon tarafından geliştirilmiş bir web tarayıcısıdır.

Basilisk, Pale Moon tarayıcısının geliştiricisi tarafından geliştirilen açık kaynaklı bir web tarayıcısıdır. Microsoft Windows ve Linux için resmi dağıtımlar ve macOS için resmi olmayan derlenmiş bir paket vardır.

<span class="mw-page-title-main">Falkon</span>

Falkon, ücretsiz ve açık kaynaklı bir web tarayıcısıdır. Chromium tarayıcı çekirdeği için bir sarıcı olan Qt WebEngine üzerine inşa edilmiştir.

JavaScript motoru, JavaScript kodunu yürüten bir yazılım bileşenidir. İlk JavaScript motorları yalnızca yorumlayıcılardı, ancak ilgili tüm modern motorlar ise gelişmiş performans için tam zamanında derlemeyi kullanır.

<span class="mw-page-title-main">Beaker</span> Web tarayıcısı

Beaker, Blue Link Labs tarafından geliştirilen ancak artık geliştirilmesi devam etmeyen ücretsiz ve açık kaynaklı bir web tarayıcısıdır. Beaker Browser eşler arası teknoloji, kullanıcıların web sitelerini ve web uygulamalarını ayrı bir web sunucusu kurmaya ve yönetmeye veya içeriklerini üçüncü taraf bir sunucuda barındırmaya gerek kalmadan doğrudan tarayıcıdan kendi kendilerine yayımlamalarına olanak tanır. Tüm dosyalar ve web siteleri, dosyaların birkaç kullanıcı tarafından paylaşılmasına ve barındırılmasına izin veren bir hiper ortam eşler arası protokolü olan Dat kullanılarak aktarılır. Tarayıcı ayrıca geleneksel sunuculara bağlanmak için HTTP protokolünü de destekler.

<span class="mw-page-title-main">Electron (yazılım kütüphanesi)</span>

Electron, GitHub tarafından geliştirilen ve bakımı yapılan özgür ve açık kaynaklı bir yazılım iskeletidir. Çerçeve, Chromium tarayıcı motorunun bir çeşidi kullanılarak oluşturulan web teknolojilerini ve Node.js çalışma ortamını kullanarak masaüstü uygulamaları oluşturmak için tasarlanmıştır. Ek olarak, Düğüm hizmetleriyle yerel entegrasyon ve süreçler arası iletişim modülü gibi şeylere izin vermek için çeşitli API'ler de kullanır.

Tarayıcı güvenliği, ağ bağlantılı verileri ve bilgisayar sistemlerini gizlilik ihlallerinden veya kötü amaçlı yazılımlardan korumak için İnternet güvenliğinin web tarayıcılarına uygulanmasıdır. Tarayıcıların güvenlik açıkları genellikle JavaScript ile bazen Adobe Flash kullanan ikincil bir yüke sahip siteler arası komut dosyası (XSS) kullanır. Güvenlik açıkları ayrıca tüm tarayıcılarda yaygın olarak kullanılan güvenlik açıklarından yararlanabilir.).