İstanbul Üniversitesi (İÜ), ana yerleşkesi İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, Türkiye'nin en eski devlet üniversitesidir.
Marmara Üniversitesi, İstanbul'da bulunan bir devlet üniversitesidir. Türkiye'nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biridir. Üniversite bünyesinde 18 fakülte, 12 enstitü, 4 yüksekokul ve 4 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Akademik birimlerinde Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça olmak üzere beş dilde eğitim verilmektedir, bu özelliği ile Türkiye'de beş dilde eğitim veren tek üniversitedir.
Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa’daki ilk üniversite olarak 11 Nisan 1975 tarihinde "Bursa Üniversitesi" adıyla kurulan, 1982 yılında ise "Uludağ Üniversitesi" adını alan, 2018 tarihinde ise "Bursa Uludağ Üniversitesi" ismini alan ve bünyesinde 15 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 4 enstitü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ve rektörlüğe bağlı 5 bölümü olan yükseköğretim kurumudur.
Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstanbul'da eğitime başlamış olan bir vakıf üniversitesidir. Faaliyetlerine 400 öğretim üyesi ve yaklaşık 6900 öğrenciyle devam etmektedir. Üniversite; İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk, Tıp ve Hemşirelik Fakülteleri'nde 22 lisans, 32 yüksek lisans ve 26 doktora programı ile eğitim vermektedir.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 1992 yılında Tokat'ta kurulmuş bir devlet üniversitesi.
İstanbul Ticaret Üniversitesi İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 2001 yılında kurulan bir vakıf üniversitesidir. İstanbul’da 2 kampüste eğitim ve öğretim hizmeti veren İstanbul Ticaret Üniversitesi, İTO’nun yoğun desteğine sahiptir. 6 Fakülte 24 bölüm, 4 Enstitü 65 Lisansüstü programı ile İstanbul’un en merkezi noktalarında konumlanmış bir şehir üniversitesidir.
Çankaya Üniversitesi, Sıtkı Alp Eğitim Vakfı tarafından 9 Temmuz 1997 tarih ve 4282 sayılı yasa ile kurulmuştur. İlk öğrencilerini aynı yıl 1997-1998 akademik yılı için kabul etmiştir. Balgat ve Eskişehir Yolu 29. km’de olmak üzere iki kampüsü bulunmaktadır. Üniversitenin Merkez kampüsünün alanı, 70.000 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda yaklaşık 440.000 metrekaredir. Dünya standartlarında kaliteli yükseköğretim hedefini esas alan Çankaya Üniversitesinde eğitim dili Hukuk Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü hariç İngilizcedir. Çankaya Üniversitesinde, 5 fakülte, 23 bölüm, 3 programlı 2 meslek yüksekokulu ile iki enstitüde lisans ve lisansüstü eğitim verilmektedir.
Yeditepe Üniversitesi, İstanbul'da yer alan bir vakıf üniversitesi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ),1955 yılında Trabzon'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, 1976 tarihinde Atatürk Üniversitesi'ne bağlı kurulmuş, 1 Mart 2006 tarihinde 5467 sayılı kanun ile Erzincan'da üniversite halini almıştır. Üniversite, 12 fakülte, 3 yüksekokul, 3 enstitü ve 12 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Üniversite uluslararası alana da açılmış ve Avrupa Üniversiteler Birliği, Karadeniz Üniversiteler Birliği, Kafkasya Üniversiteler Birliği, Magna Charta ve Erasmus gibi programlara üye olmuştur. Ulaştırma Bakanlığı ve Çelebi Holding işbirliğiyle Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde eğitime başlamış yüksekokulunun bulunduğu Yalnızbağ Yerleşkesinde, Fokker F27 tipi bir uçak bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye'de sadece 2 üniversitede bulunan Raylı Sistemler Programlarından biri de bu üniversitede bulunmaktadır.
İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İstanbul'da kurulmuş vakıf üniversitesi. YÖK istatistiklerine göre 2007-2016 yılları arasında aday öğrencilerin en çok tercih ettiği vakıf üniversitesi olurken, 2015-2016 yılında da en fazla uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğü vakıf üniversitesi olmuştur.
Gottfried Wilhelm Leibniz Hannover Üniversitesi, Almanya'nın Hannover şehrinde bulunan resmi ismi Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover veya kısaca LUH olan yükseköğretim kurumudur. Özellikle temel bilimler ve mühendislik alanında Almanya ve Avrupa'da adı geçen köklü üniversitelerden biri olan Hannover Üniversitesi bilhassa makine mühendisliği ve mimarlik bölümlerinde Almanya´nin en iyi üniversitelerinden biri olarak kabul edilir. Üniversite 1831 yılında kurulmuş olup 9 fakülteden oluşmaktadır.
Erivan Devlet Üniversitesi Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan bir kamu üniversitesidir. Üniversite ülkenin en büyük ve en prestijli yükseköğretim kurumudur. 1920'da kurulan üniversitede 110 bölüm bulunmaktadır. Üniversitede 400 araştırma görevlisi, 130 profesör, 70 doçent görev yapmaktadır. Ayrıca 1350 öğrenci yükseklisans, 8500 öğrenci lisans derecesinde eğitim görmektedir. Üniversiteye 300 yabancı öğrenci kayıtlıdır. Dersler Ermenice olup, yabancı öğrenciler için ihtiyaç dahilinde Rusça ve İngilizce eğitim verilmektedir. Üniversitenin akademik takvimi 1 Eylül'de başlayıp 30 Haziran'da sona erer.
Carl von Ossietzky Oldenburg Üniversitesi, Oldenburg, Almanya'da bulunan kamuya ait yükseköğretim kurumudur. Kuzeybatı Almanya'daki en önemli yükseköğretim kuruluşlarından biridir. 1973 yılında kurulan üniversitenin 18.000 öğrencisi bulunmaktadır. Üniversitede 80 bölüm bulunmaktadır. Üniversite AB'nin Erasmus programına üyedir ve dünyada 38 üniversite ile iş birliği içerisindedir.
Trier Üniversitesi, Almanya'nın Trier şehrinde bulunan yükseköğretim kuruluşudur. Modern Trier Üniversitesi 1970 yılında 360 öğrenciyle eğitime başlamıştır. Üniversite kampüsü, kent merkezinin dış kısmında Tarforst'da kurulmuştur. Üniversitede yedi fakülte bulunmaktadır. 2006 yılı verilerine göre 14.000 öğrencinin eğitim gördüğü üniversitede; öğrencilerin %43'ü erkek, %57'si kadındır. Yabancı öğrenci oranı %15.5'dir. Üniversitede 56 Türk öğrenci eğitim görmektedir. Bu rakam ile yabancı öğrenciler arasında Türklerin payı %2.9'dur.
İstanbul Şehir Üniversitesi, 2008'de Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan ve 30 Haziran 2020'de faaliyetlerine son verilen bir vakıf üniversitesidir.
İstanbul Kültür Üniversitesi, 9 Temmuz 1997'de Bakırköy, İstanbul'da kurulan vakıf üniversitesidir.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ), eski adıyla Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara'nın beşinci devlet üniversitesi. 27648 Sayı ve 21 Temmuz 2010 tarihli T.C. Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca, 7 fakülte, 1 yüksekokul ve 4 enstitü ile 1 konservatuvarla kurulmuş, 2011-2012 Öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır.
İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul ilinde bulunan bir vakıf üniversitesidir. Üniversite, 2009 yılında Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından kurulmuştur. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 7 Temmuz 2009 tarih ve 27281 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanmıştır.
Brigham Young Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri'nde, İsa Mesih'in Son Zaman Azizler Kilisesi'ne bağlı ve kilise tarafından yönetilen özel üniversitedir. 16 Ekim 1875 tarihinde kurulan üniversite Utah eyaletinin üçüncü büyük şehri olan Provo'dadır.