Atilla Güner
Atilla Güner | |
---|---|
Doğum | Atilla Güner 1962 İstanbul, Türkiye |
Meslek | Gazeteci, Sunucu, Radyocu |
Atilla Güner (d. 1962, Büyükada, İstanbul, Türkiye), Türk gazeteci, televizyon habercisi, radyo programcısıdır.
Kariyeri
1981'de Ankara Barış gazetesinde mesleğe başladı. Hürriyet Ankara Bürosu'nda sıkıyönetim mahkemelerini izledi. Adliye muhabirliği yaptı. Hürriyet, Milliyet ve Söz gazetelerinde çalıştı. Sabah, Vatan ve Milliyet'te Yazı İşleri Müdürü ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Kanal 6, Kanal D, NTV, Kanal E'de televizyon haber yöneticiliği yaptı. Milliyet Haber Ajansı genel müdürlüğünü sürdürürken Hürriyet Haber Ajansı ile birlikte Doğan Haber Ajansı çatısında birleşme çalışmalarına katıldı. Kuruluşundan beri görev aldığı Vatan'dan Haziran 2011'de ayrıldı. 'Atilla Güner ile Akşam Postası' adlı radyo programını RS FM'de 3.5 yıl sürdürdü. Nisan 2015'te ayrıldı. Antalya merkezli VTV televizyonunda 'Atilla Güner ile Ayrıntılar' programını hazırlayıp sundu. Bersay İletişim Grubu'nda, siyasal iletişim biriminin sorumlusu olarak görev aldı, medya eğitimi konferasları verdi. Eylül 2019'da RS FM'e döndü ve “Akşam Postası” programını yeniden hazırlayıp sunmaya başladı.
Ödülleri
1982'de ÇGD'nin 'Yılın Yerel Gazete Haber Ödülü'ne değer görüldü.[1]
1992'de TGC'nin 'Yılın TV Haberi' ödülünü kazanmıştır.[2] (Kanal 6'daki "İzlanda ile Türkiye'nin paylaşamadığı çocuklar" haberiyle..)2011'de TGC'nin 'Yılın Radyo Haber Programı' ödülüne değer görüldü.
2012'de Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin 'Yılın Radyo Haber Programı' ödülünü “Atilla Güner’le Akşam Postası” programıyla kazandı.
2013- TGC Sedat Simavi Ödülleri'nin radyo dalındaki ödülünü aldı. (Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yayınlarıyla..)
2020-İstanbul Tabip Odası'nın 'Basında Sağlık Ödülleri'nden,'Radyo Yayıncılığı Ödülü'ne değer görüldü.
2021 Mimarlar Odası Ankara Şubesi "Emre Madran Basın Ödülü'nü aldı.
Kaynakça
- ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2013.
- ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2012.