Nihat Haluk Bilginer, Türk oyuncu ve yönetmendir.
Ahmet Murat Çakar, Türk hekim, spor yorumcusu, sunucu ve eski hakem.
Peyami Safa, Türk yazar ve gazeteci. Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Matmazel Noraliya'nın Koltuğu ve Yalnızız gibi psikolojik türdeki eserleriyle Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatında ön plana çıktı. Yaşamı ve fikrî hayatındaki değişimlerini eserlerine de yansıttı. Server Bedi takma adıyla birçok roman kaleme aldı. Cingöz Recai tiplemesini Fransız yazar Maurice Leblanc'ın Arsen Lüpen karakterinden esinlenerek yarattı. Aynı zamanda çeşitli kurumlarda gazetecilik mesleğini sürdürdü ve ağabeyi İlhami Safa ile birlikte Kültür Haftası gibi çeşitli dergiler çıkardı.
Ateşten Gömlek, Halide Edip Adıvar'ın savaş sırasında yaşanan bir aşk öyküsünü konu edinen ve 1922 yılında Kurtuluş Savaşı devam ederken tefrika edilmiş olan romanı.
Tatar Ramazan Sürgünde, yapımcı ve yönetmenliğini Melih Gülgen'in yaptığı; serinin ikinci ve son filmi. 1992 yapımı olan film, ilk film Tatar Ramazan'ın devamı niteliğindedir. Olaylar yine II. Dünya Savaşı'nın sürdüğü 1942 yılında geçmektedir ve yine Cumhuriyet gazetesinin manşetleriyle açılır. "700 kasaba, 70 vilayet ve 7 düvelde namı söylendi" yazısıyla biter.
Kozan Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti, 7 Mart 1919'da Kozan'ın işgali ile kurulan müdâfaa-i hukuk cemiyeti.
Karabucak Savunması Türk Bağımsızlık Savaşı sırasında Kozan'da meydana gelen bir olaydır.
Türk Düşüncesi, Aralık 1953'ten Nisan 1960'a kadar 63 sayı olarak çıkan Türkçe fikir ve sanat dergisidir. Yönetmen ve başyazarı Peyami Safa idi. “Aylık fikir ve sanat dergisi” mottosu altında çıkan dergi, Türk milliyetçisi-muhafazakar çizgide yayın hayatına devam etti. İstanbul'da yayın faaliyetlerini yürüten dergi, aylık olarak yayımlanmıştı. Yayın düzenlemelerinden kaynaklı istikrarlı bir yayın serüveni olmamış ve bazen yayına aralar verilmişti. 33. sayısından sonra Ağustos ayında yayına ara verilmiş ve tekrar Aralık ayında yayına devam etmişti. Nisan-Mayıs 1958 sayısından sonra ise Ocak 1960 yılına kadar yine ara vermişti. Komünizm, İrtica, İnkılab, Masonluk ve Kıbrıs özel sayıları da çıkardı. İç sayfalarda makaleler, şiirler, hikâyeler ve romanlar yer almış ve son sayfalarında ise "Nekroloji" başlığı altında o ay ölen kayda değer kişiler hakkında bilgilere verilmişti.
18. Ankara Uluslararası Film Festivali, 12 ve 22 Nisan 2007 tarihleri arasında Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen film festivali. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin Farabi Salonu'nda yapılan ödül töreninde sunuculuğu Yetkin Dikinciler ve Şenay Gürler üstlendi.
Ahmet Haluk Şaman Türk siyasetçidir.
Salak Milyoner, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı 1974 yapımı komedi sinema filmi. Film define bulmak için İstanbul'a gelen köylülerin büyük kentteki öyküsünü anlatmaktadır. Filmde Türk sinemasının önemli güldürü sanatçıları Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Münir Özkul, Adile Naşit Halit Akçatepe Perran Kutman Meral Zeren ve Oya Alasya rol almıştır. Bu filmin yakaladığı başarı sonrasında devam filmi niteliğinde Köyden İndim Şehire yapılmıştır. Konusu Ankara'da geçen bu devam filminin başrol kadrosunda ise Münir Özkul ve Adile Naşit'in yerine Leman Çıdamlı ve Tekin Akmansoy yer almıştır.
Umut Yolcuları, yapımcılığını Erler Film'in üstlendiği, polisiye, aksiyon, dram ve çocuk suçları türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizi, 20 Ağustos 2010 tarihinde Star TV'de yayımlanmaya başladı. Bir polis timinin küçük yaştaki çocukları hayata kazandırması, onların gelecek vadeden bireyler olarak kalmasını sağlayacaktır. Dizinin planlanması 3 yıl gibi uzun bir dönemde tamamlandı. Dizide Zuhal Olcay çocuk şube başkomiserini canlandırıyor, Yetkin Dikinciler, Haluk Piyes ve Sedef Avcı diğer başrolleri paylaşıyorlar. Yönetmenliğini Ümmü Burhan’ın yaptığı dizinin senaryosunu Ahmet Yurdakul kaleme aldı. Dizinin senaryosu pedagog ve çocuk suçlarıyla ilgili araştırma yapan uzman bir ekibin danışmanlığında yazılıyor. Dizinin üç minik oyuncusu 1,5 aylık araştırma sonucunda 250 çocuk arasından seçildi.
Sabah, 1875 yılında yayın hayatına giren, I. Dünya Savaşı yıllarında Peyam gazetesi ile birleşip "Peyam-ı Sabah" adını alan ve 1922'de kapanan günlük gazetedir.
Bizim Evin Halleri, Focus Film imzalı, 2000-2008 yılları arasında günlük olarak yayımlanan aile, duygusal, komedi ve dram türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizi, 14 Şubat 2000 tarihinde TRT 1'de yayımlanmaya başladı. İlk 41 bölümü Biz Bize adlı kuşak programı içinde yayımlanan dizi, 17 Nisan 2000 tarihinde bağımsızlığını ilan edip yayın hayatına devam etti. Hafta içi her gün yayımlanan dizi TRT 1'de 7 sezon yayımlandı ve 1218 bölüm sürdü. İlk sezonlarda 15 dakika civarı süren dizi sabah kuşağında yayımlanıyordu. Dizi aile komedisi konseptindeydi. 2002 yılından itibaren akşam haberleri öncesi yayımlanmaya devam etti ve süresi 25 dakikaya çıktı. 30 Haziran 2006 tarihinde yayımlanan 1218. bölümü ile final yaparak sona erdi.
Kültür Haftası, Peyami Safa'nın ağabeyi İlhami Safa ile beraber 5 Ocak 1936'da yayımlamaya başladığı düşünce, kültür ve edebiyat dergisidir. Dergiyi çıkaran kişi Peyami Safa olmasına rağmen derginin mülkiyetini ve genel yayın müdürlüğünü Hafta dergisinde olduğu gibi İlhami Safa üstlenmiştir. Derginin ilk sayısı çok sayıda entelektüeli bir araya getirmiştir ve toplamda 21 sayı çıkmıştır. Toplamda dört yüksek lisans tezine de konu olmuştur.
Viktor Troicki ve Nenad Zimonjić turnuvanın son şampiyonlarıydı, ancak ilk turda Robin Haase ve Matwé Middelkoop'a kaybettiler.
Şahsiyet, 2018 yapımı polisiye ve dram türündeki Türk internet dizisidir.
Ahmet Halûk Dursun Türk tarih profesörü ve bürokrat.
Alexander Peya ve Rajeev Ram turnuvanın son şampiyonuydu, ancak Peya sakatlığı nedeniyle turnuvaya katılamadı. Ram ise Robert Lindstedt ile oynadı, ancak finalde Ben McLachlan ve Joe Salisbury'ye 6-7(5-7), 6-7(4-7)'lik setlerle kaybetti.
Cemil yönetmenliğini Melih Gülgen'in yaptığı 1975 yapımı sinema filmi.