
Orta Asya, dar anlamıyla geçmişte Sovyetler Birliği'nin parçası olan beş ülkeyi tanımlar. Geniş anlamda ise Afganistan, Pakistan'ın kuzeyi, Çin'in batısı, Moğolistan ve Rusya'nın bir kısmı ile kuzeydoğu İran'ı içeren bölge ve bölgeyi tanımlamak için kullanılan coğrafi terim. Asya'nın dünya okyanuslarından uzak iç kesimini belirtmek için kullanılır, bölgenin bu denizlere kapalı oluşu başlıca ana özelliğidir. Orta Asya, aynı zamanda Türk halklarının anayurdudur.

Asya Ana Karayollar Projesi, Asya'daki ana karayollar sistemini geliştirmek hedefli olarak Asya ve Avrupa'da bulunan 32 ülke ile Birleşmiş Milletler Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCAP) arasında yapılmış olan bir kooperatif projedir. Sekreterliği Bangkok'ta bulunmaktadır. Bu proje Komisyonu'nun 48. Toplantısında 1992'de kabul edilmiş olan Asya Kara Ulaşımı Altyapı Geliştirmesi (ALTID) ana projesinin üç genel kısmından biridir. Bu kısımlar şunlardır:
- Asya Ana Karayollar Projesi :
- Trans-Asya Demiryolu (TAR);
- Asya karadan taşımacılık projeleri için teşvik.
2004 Yaz Olimpiyatları'nda halter müsabakaları, 14-25 Ağustos 2004 tarihleri arasında Yunanistan'ın Atina kentindeki Nikaia Olimpik Halter Salonu'nda düzenlendi.

2007 Dünya Halter Şampiyonası, 17-26 Eylül 2007 tarihleri arasında Tayland'ın Chiang Mai şehrinde düzenlendi.
Bu Asya'daki her bir ülkede bulunan hastaneler listesidir.
- Afganistan'daki hastaneler listesi
- Ermenistan'daki hastaneler listesi
- Azerbaycan'daki hastaneler listesi
- Bahreyn'deki hastaneler listesi
- Bangladeş'teki hastaneler listesi
- Bhutan'daki hastaneler listesi
- Brune'deki hastaneler listesi
- Çin'deki hastaneler listesi
- Kamboçya'daki hastaneler listesi
- Doğu Timor'daki hastaneler listesi
- Gürcistan'daki hastanele listesi
- Hong Kong'daki hastaneler listesi
- Hindistan'daki hastaneler listesi
- Endonezya'daki hastaneler listesi
- İran'daki hastaneler listesi
- Irak'taki hastaneler listesi
- İsrail'deki hastaneler listesi
- Japonya'daki hastaneler listesi
- Ürdün'deki hastaneler listesi
- Kazakistan'daki hastaneler listesi
- Kuveyt'teki hastaneler listesi
- Kırgızistan'daki hastaneler listesi
- Laos'taki hastaneler listesi
- Lübnan'daki hastaneler listesi
- Malezya'daki hastaneler listesi
- Maldivler'deki hastaneler listesi
- Moğolistan'daki hastaneler listesi
- Myanmar'daki hastaneler listesi
- Nepal'deki hastaneler listesi
- Kuzey Kore'deki hastaneler listesi
- Pakistan'daki hastaneler listesi
- Filipinler'deki hastaneler listesi
- Umman'daki hastaneler listesi
- Katar'daki hastaneler listesi
- Suudi Arabistan'daki hastanele listesi
- Singapur'daki hastaneler listesi
- Güney Kore'deki hastaneler listesi
- Sri Lanka'daki hastaneler listesi
- Tayvan'daki hastaneler listesi
- Tacikistan'daki hastaneler listesi
- Tayland'daki hastaneler listesi
- Türkiye'deki hastaneler listesi
- Türkmenistan'daki hastaneler listesi
- Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki hastaneler listesi
- Özbekistan'daki hastaneler listesi
- Vietnam'daki hastaneler listesi
- West Bank ve Gaza Strip'deki hastaneler listesi
- Yemen'deki hastaneler listesi

Asya Birliği ya da Asya Dayanışma Birliği, Asya ülkeleri arasında iş birliği sağlamak ve ASEAN, SAARC ve Körfez İşbirliği Konseyi gibi ayrı bölgesel örgütlerin entegrasyonuna yardımcı olmak amacıyla 2002 yılında kurulan uluslararası örgüttür.
Asya'daki Yahudilerin tarihi aşağıdaki listedeki bölgelerin tarihlerine göre bölünmüştür:
Bu sayfa Asya'da kullanılan ulusal ve uluslararası bayrakları gösterir.
Aşağıda 1998 FIFA Dünya Kupası elemeleri kapsamında Asya bölgesinde (AFC) oynanan karşılaşmalar listelenmiştir. Elemelerin tamamı hakkında bilgi için 1998 FIFA Dünya Kupası elemeleri maddesine bakınız.
2000 AFC Asya Kupası elemelerinde 42 ülke mücadele etti. Ev sahibi Lübnan ve 1996'da düzenlenen son turnuvanın şampiyonu Suudi Arabistan şampiyonaya direkt katılırken, elemeler sonucunda belirlenen 10 ülkenin takımı da turnuvaya katılmaya hak kazandı.
2002 FIFA Dünya Kupası AFC elemelerinin birinci turunda 40 Asya Futbol Konfederasyonu üyesi takım mücadele etti. Dörder takımdan oluşan ve her bir takımın, grubundaki diğer takımlarla ikişer maç yaptığı mücadelelerde; gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar ikinci tura yükselmeye hak kazandı. Maçlar başlamadan önce Myanmar, elemelere katılmayacağını belirterek turnuvadan çekilme kararı aldı. Bu sebepten ikinci grupta üç takım mücadele ederken, her takım sadece iki maç yaptı.
Asya Gençlik Oyunları ya da kısaltılmış haliyle AYG, Asya'daki atletlerin katıldığı her dört yılda bir düzenlenen çok sporlu bir etkinliktir. Oyunlar OCA tarafından organize edilir. Oyunlar, Asya Oyunlarından sonra en büyük ikinci çok sporlu etkinlik olarak tanımlanmaktadır.

Bu sayfa Çin'deki diplomatik temsilciliklerin listesi. Halihazırda başkent Pekin 166 büyükelçiliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bu liste fahri konsoloslukları, konsolosluk ajansları ya da Hong Kong'u kapsamamaktadır.
2022 FIFA Dünya Kupası AFC elemeleri ikinci Tur maçları, Asya'dan turnuvaya katılacak takımları belirleyen elemelerin ikinci aşamasıdır.

2015 Asya Güreş Şampiyonası, 6-10 Mayıs 2015 tarihlerinde Katar'ın Doha kentinde düzenlenen bir güreş yarışmasıdır.

2013 Asya Güreş Şampiyonası, 18-22 Nisan 2013 tarihlerinde Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde düzenlenen bir güreş yarışmasıdır.

2012 Asya Güreş Şampiyonası, 18-22 Nisan 2013 tarihlerinde Güney Kore'nin Gumi kentinde düzenlenen bir güreş yarışmasıdır.
2011 Asya Güreş Şampiyonası, 19-22 Mayıs 2011 tarihlerinde Özbekistan'ın Taşkent kentinde düzenlenen bir güreş yarışmasıdır.

2010 Asya Güreş Şampiyonası, 12-16 Mayıs 2010 tarihlerinde Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde düzenlenen bir güreş yarışmasıdır.

2007 Asya Güreş Şampiyonası, 8-13 Mayıs 2007 tarihlerinde Kırgızistan'ın Bişkek kentinde düzenlenen bir güreş yarışmasıdır.