Esenboğa Havalimanı, Türkiye'nin başkenti Ankara'ya hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Şehir merkezinin 28 km kuzeyinde, Çubuk ilçesi sınırları içindedir. 1955 yılında hizmete girdi. Havalimanının sahibi Devlet Hava Meydanları İşletmesi iken işletmecisi TAV Havalimanları'dır.
Tokat Havalimanı 1987 yılında yapımına başlanılan ilk olarak 1995 yılında Tokat'ta hizmete açılan, 2018 yılında eski havalimanının kuzeydoğusunda inşası başlanarak 25 Mart 2022 tarihinde tekrar hizmete açılan bir havalimanıdır.
Isparta Süleyman Demirel Havalimanı 1997 yılında hizmete girmiştir. Isparta'nın Keçiborlu ve Gönen ilçeleri arasında, Burdur il sınırına yakın bir yerde bulunur. Isparta ve Burdur illeriyle Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine hizmet vermektedir.
Antalya Havalimanı, Türkiye'nin Antalya iline hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Havalimanı, özellikle yaz aylarında Türkiye'nin güney sahillerine gelen milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin (ACI) 2018 verilerine göre yolcu hareketliliği bakımından Avrupa'nın en işlek 14. havalimanı olan yapı, DHMİ'nin 2019 Aralık sonu verilerine göre İstanbul Havalimanı'nın ardından Türkiye'nin en işlek ikinci havalimanıdır.
Samsun Çarşamba Havalimanı Samsun'un Çarşamba ilçesinde yer alan sivil kategorideki havalimanıdır. 1994-1998 yılları arasında inşa edilip, 15 Aralık 1998'de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Mesut Yılmaz tarafından resmi açılışı yapılmıştır. Havalimanındaki ilk seferler ise 11 Ocak 1999 tarihinde düzenlenmiştir. Havalimanının pisti beton olup, uzunluğu 3.000 metredir.
AENA, İspanya'daki tüm havalimanlarını yöneten ve sahibi olan devlete ait bir kuruluştur. AENA ayrıca tüm İspanya'daki Hava Trafik Kontrolü'nden sorumludur. AENA'nın açılımı İspanyolca: "Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea", İngilizce: "Spanish Airports and Air Navigation", Türkçe: İspanyol Havalimanları ve Hava Navigasyonu'dur.
Sevilla Havalimanı ya da San Pablo Havalimanı İspanya'nın Sevilla kentindedir. Havalimanı Sevilla'nın 9 km doğusunda bulunmaktadır. Sevilla Havalimanı'ndan 4,5 milyonunu üzerinde yolcu, 6,500 ton kargo geçmiştir. Havalimanının bİr tane terminali ile bir tane pisti vardır. Havalimanının inşaatı 1915'te, ilk ticari uçuşları 1919'da başlamıştır. İspanyol İç Savaşı başladığında İspanyol Lejyon Birliği için geliş noktası olmuştur. 1940'lı yıllar boyunca havalimanı uluslararası trafik için özel yer olarak belirlendi.(Aslında Güney Amerika'ya) ve büyük kısmı yeniden yapılmıştır. Ayrıca 1989 ve 1992 yılları arasında yeniden yapılan inşası EXPO 92 fuarı için gelen birçok ziyaretçinin gelişini kolaylaştırdı. Sevilla Havalimanı Sevilla ile Madrid arasında bulunan A4 otoyolunda bulunur.. Sevilla civarındaki otoyollar diğer yollara göre Jerez de la Frontera, Málaga, Cádiz, Huelva ve Portekiz'e ulaşımı daha kolay sağlar.
Palma de Mallorca Havalimanı, Palma de Mallorca'nın yaklaşık olarak 8 km. güneyinde bulunmaktadır. Önceden Son Sant Joan Havalimanı veya İspanyolca:Aeropuerto de Son Sant Joan olarak bilinirdi. Madrid Barajas Uluslararası Havalimanı ve Barselona Uluslararası Havalimanı'ndan sonra İspanya'daki üçüncü büyük havalimanıdır. Yaz mevsimi boyunca Avrupa'daki en kalabalık havalimanlarından olmaktadır. Havalimanı Alman nakliye şirketi Air Berlin için merkez olmuştur. Palma de Mallorca Havalimanı'nın alanı 6.3 km²'dir. Yolcu sayısının çabuk artmasından dolayı Terminal A (1965) ve Terminal B (1972) ye biraz daha altyapı yapılmıştır. Bu ana terminal yerel mimar Pere Nicolau Bonet tarafından dizayn edildi ve resmi olarak 12 Nisan 1997'de açıldı. Havalimanı şimdi dört kapıdan oluşmaktadır:Terminal B,C ve D uluslararası trafik için kullanılırken Terminal A çoğunlukla iç hatlar için kullanıldı. Havalimanını yıl başına 25 milyon yolcu kullanır, gönderme kapasitesi ise saat başına 12.000 yolcudur. Havalimanının gelecekteki planları; yolcu kapasitesini 2010'da 32 milyona, 2015'te 38 milyona çıkarmaktır.
Şanlıurfa GAP Havalimanı, Türkiye'nin Şanlıurfa iline hizmet veren havalimanıdır. 17 Haziran 2007 tarihinde hizmete açılmıştır. Şehir merkezine uzaklığı 35 km'dir. Apron kapasitesi 8 uçak olup 12.000 m2'lik terminal binası ile hizmet vermektedir. Yapımı 10 yılda tamamlanmıştır. Şanlıurfa GAP Havalimanı, DHMİ tarafından işletilmektedir. Havalimana D-885 ve D-390 karayolları ile taksi, özel araba veya otobüs ile ulaşmak mümkündür. Terminalin önünde yaklaşık 500 araçlık bir otopark vardır. GAP Havalimanın'ndan Hac için Suudi Arabistan'a seferler düzenlemektedir.
Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, askeri amaçlı kullanılmak üzere 1957 yılında hava trafiğine açılmış, 1990 yılında DHMİ tarafından inşa edilen 2217 m²'lik Terminal binasında sivil hava trafiğine hizmet vermeye başlamıştır.
Strazburg Havalimanı Fransa'nın Bas-Rhin İli'ndeki Entzheim kentindedir. Strazburg'un 10 km. güneybatısındadır. 2009 yılında 1,109,397 yolcu havalimanını kullanmıştır.
TAV Havalimanları, 1997 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali ihalesini kazanan Bilkent Holding ve Akfen Holding ortaklığında kurulan holding. Günümüzde Fransız Groupe ADP ortaklığında birçok ülkede havalimanı hizmetleri sunmaktadır.
Kopenhag Havalimanı Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki ana uluslararası havalimanıdır. Danimarka'nın Oresund Bölgesi'ndedir. Amager Adası'nda yer alan havalimanı, Kopenhag şehir merkezinden 8 kilometre; Oresund Köprüsü'nün diğer kıyısında yer alan Malmö şehir merkezinden ise 24 kilometre uzaklıktadır. İskandinav ülkeleri'ndeki en büyük havalimanı olup Avrupa'daki en eski uluslararası havalimanlarından biridir.
Zafer Havalimanı, Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde bulunan uluslararası havalimanı. Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine hizmet vermesi nedeniyle Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanıdır. Açıldığı tarih itibarıyla Türkiye'nin dördüncü büyük havalimanıdır.
Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu'nun Gülyalı ilçesi ile Giresun'un Piraziz ilçeleri arasında inşa edilmiş sivil kategorideki uluslararası havalimanıdır. 22 Mayıs 2015'te hizmete girmiştir. Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanıdır. Yılda 3 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahiptir.
Rize-Artvin Havalimanı, Türkiye'nin Rize ve Artvin illerine hizmet veren havalimanıdır. Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra ülkenin deniz üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olmuştur. Rize'nin Pazar ilçesi sınırları içinde inşa edilen havalimanının yıllık yolcu kapasitesi 3 milyondur.
Beslan Havalimanı Kuzey Osetya-Alanya, Rusya'da konumlanmış Beslan'ın 5 kilometre (3,1 mi) kuzeydoğusunda ve Vladikavkaz'ın 15 kilometre (9,3 mi) kuzeydoğusundadır. Orta büyüklükteki uçaklara hizmet veren küçük bir havaalanıdır. Beş büyük uçak ve dokuz küçük uçak için park yerleri mevcuttur.
Bournemouth Havalimanı, Güney İngiltere'nin Bournemouth kentinin kuzeydoğusuna 3,5 deniz mili uzaklıkta bulunan uluslararası havalimanıdır. Kraliyet Hava kuvvetleri tarafından 1941 yılında açıldı ancak sivil kullanıma 1944 yılında geçildi.
Bu makale Pakistan'daki bazı askeri hava üsleri ve küçük havalimanları ile sivil havalimanlarını listeler. Pakistan'da tahminen 151 havalimanı bulunmaktadır. Başlıca uluslararası havalimanları Karaçi, İslamabad ve Lahor'da bulunmaktadır. Diğer uluslararası havalimanları Peşaver, Multan, Sialkot, Faysalabad, Ketta, Rahim Yar Khan, Turbat, Gvadr ve Dera Ghazi Khan'da bulunmaktadır.
Havasak, Sakarya – Sabiha Gökçen Havalimanı arasında iki yönlü seferler düzenleyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi hizmeti. Sakarya'dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşımı kolaylaştırmak için Sakarya Büyükşehir Belediyesi iştiraki Belpaş tarafından 18 Eylül 2020'de hizmete açılmıştır. Havasak otobüsleri Sakarya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden kalkar ve Anadolu Otoyolu üzerinden havalimanına ulaşır. Havalimanından kalkan otobüsler de aynı şekilde terminale döner. Ayrıca şehir içinden terminaldeki Havasak otobüslerine aktarma yapılmasını sağlamak için ücretsiz servis hizmeti bulunmaktadır.