
Dere otu, maydanozgiller (Apiaceae) familyasından anavatanı Asya olan tek yıllık bir bitki türüdür. Bitkinin botanikteki adı ise Anethum Graveolens'tir ve bu cinsteki tek türdür. Anavatanı Avrupa'nın güneyi ve Asya'nın batısıdır. Türkiye'de de yabani olarak bulunduğu gibi, kültür bitkisi olarak bahçelerde de yetiştirilir. Dereotu, yaprakları ve tohumlarının yemeklere tat vermek için ot veya baharat olarak kullanıldığı Avrasya'da yaygın olarak yetiştirilmektedir.

Büyük yapraklı ıhlamur, ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından 40 m kadar boylanan ağaç nadir olarak da çalı durumunda olan ıhlamur türü.

Yeşil deniz kaplumbağası, Chelonia cinsi içindeki tek tür olan bir deniz kaplumbağasıdır. 200 kg ağırlığa, 1-1,5 metre uzunluğa erişebilir ve bu ölçülerle, sert kabuklu kaplumbağalar içinde en büyük olandır. Tropik, tropik altı ve bazı daha ılıman denizlerde dağılım gösteren tür, erişkin bireylerin yosunlardan zengin beslenmesine bağlı olarak bedenlerindeki yağ dokusu yeşil renk alır.

Denizkestanesi, Echinoidea sınıfına bağlı dikenli deniz hayvanlarıdır. Bu hayvanlar dünyanın her yanındaki okyanuslarda bulunurlar. Dikenlerle kaplı küre şeklinde bir kabukları vardır. Kabuğun çapı yetişkinlerde genellikle 3–10 cm'dir.

Elma, gülgiller (Rosaceae) familyasından kültürü yapılan bir meyve türü.

Japon çamı, servigiller (Cupressaceae) familyasından anavatanı Japonya ve Çin olan bir ağaç türü.

Çay, çaygiller (Theaceae) familyasından nemli iklimlerde yetişen, yaprak ve tomurcukları içecek maddesi üretmekte kullanılan bir tarım bitkisi. Yeşil çay, siyah çay, fermente çay, beyaz çay, sarı çay, bitki çayı ve oolong farklı oksidasyon seviyelerinden geçirilerek üretilir. Diğer yandan Kukicha çayı yapraklardan ziyade sürgün ve gövdeden elde edilir. Çay bitkisinin bilimsel ismi Camellia sinensistir.

Butorides balıkçılgiller familyasında yer alan bir kuş cinsidir. Birbirine benzeyen üç tür içerir.

Acanthaster planci, Acanthasteridae familyasında sınıflandırılan bir denizyıldızı türüdür. Büyük ve çok kollu olan bu denizyıldızı genellikle sert mercan polipleri (Scleractinia) ile beslenir. Üst ya da aboral yüzü zehirli dikenlerle kaplıdır. Dünyanın en büyük denizyıldızlarından biridir. Hint ve Pasifik Okyanuslarında Kızıldeniz ve Afrika'nın doğu kıyısında tropik ve subtropik enlemlerden Orta Amerika'nın batı kıyılarına kadar geniş bir alana dağılmıştır. Bu bölgelerde sert mercan oluşumlarının bulunduğu yerlerde yaşar.

Hippasteria phrygiana, Hippasteria cinsine bağlı bir denizyıldızı türüdür. Kısa kollu ve geniş merkezi diskli bu denizyıldızının büyüklüğü 20 cm çapa ulaşır. Üst ya da aboral yüzü kırmızı renklidir ve yuvarlaklaşmış düğme şeklinde dikenlerle kaplıdır. Alt ya da oral yüzünde ise çok sayıda makroskopik pediseller bulunur. Shetland Adaları dahil olmak üzere İskoçya ve Kuzey Denizi'nde bulunur.

Luidia foliolata, Luidia cinsine bağlı bir denizyıldızı türüdür. Pasifik Okyanusu'nun kuzeydoğusunda 600 m. kadar derinliğe kadar olan sularda kumluk deniz tabanında bulunur.

Protoreaster nodosus, Oreasteridae familyasında sınıflandırılan bir denizyıldızı türüdür. Hint ve Pasifik Okyanusu'nu kıyılarında sığ ve ılık sularda yaşar. Kollarının üst kısımlarında boynuz şeklinde koyu renkli ve tek sıra dizilmiş dikenleri bulunur. Dikenlerin ucu küttür. Kolların altında bulunan tüp ayaklar mor ya da soluk pembe renklidir. Genellikle beş kolludurlar ancak nadiren dört ya da altı kolları bireylere de rastlanabilir ve çapları 30 cm. civarındadır. Renkleri genellikle kırmızı ve kahverengi tonlarındadır ama açık toprak rengi de olabilirler.

Oreaster reticulatus, Oreasteridae familyasında sınıflandırılan bir denizyıldızı türüdür. Atlantik Okyanusu'nun batısında ve Karayipler'de sığ sularda yaşar. Bulunduğu yerlerde en büyük denizyıldızlarından biridir ve boyu bazen 50 cm. çapa kadar ulaşabilir. Genellikle geniş merkezî bir diskten çıkan kalın beş kolu vardır ama bazen dört, altı ya da yedi kolu bireyler de görülür. Üst yüzü serttir ve küt dikenlerle kaplıdır. Erişkin bireyler kırmızı, turuncu, sarı ya da kahverengi renklidirler. Gençler lekeli yeşilimsi-kahverengi rengindedir.

Asterina, Asterinidae familyasında sınıflandırılan bir denizyıldızı cinsidir.

Luidia magnifica, Luidia cinsine bağlı bir denizyıldızı türüdür. Pasifik Okyanusu'nda yaşar.

Leptasterias polaris, Asteriidae familyasından bir denizyıldızı türüdür. Atlantik Okyanusu'nun kuzeybatısındaki soğuk sularda ve kutup bölgesinde yaşar. Altı kollu bir denizyıldızıdır. Üst yüzeyi küçük ve küt plakçıklarla kaplıdır. Genellikle kahverengi ya da gri tonlarındadır. Çapı 15 ila 30 cm arasındadır. Genç bireyler genellikle 10 m. derinlikte kayalar üzerinde bulunur ve Mytilus edulis ile Hiatella arctica gibi midye türleri ile beslenir. Erişkin bireyler daha derinsulara doğru ve kumluk tabanlara giderek burada tüp ayakları yardımıyla kazıp çıkartıkları Serripes groenlandicus, Spisula polynyma, Mya truncata ve Ensis directus gibi midyelerle beslenirler. Bulundukları suların önemli bir avcısıdırlar.

Leptasterias hexactis, Asteriidae familyasından bir denizyıldızı türüdür. ABD'nin batı kıyılarında gelgit bölgesinde bulunur. Altı kollu olan bu tür az sayıda yumurtasının üzerine kuluçkaya yatmasıyla denizyıldızları arasında değişik bir üreme yöntemine sahip olma özelliği ile ayrılmaktadır. Büyüklüğü 5 cm çapındadır. Kolları kısa ve kalındır. Koyu gri, kahverengi, zeytin yeşili ve ara sıra da tuğla kırmızısı rengindedir.

Pteraster militaris, Pterasteridae familyasından bir denizyıldızı türüdür. Büyük Okyanus'un kuzeyinde, Arktik Okyanusu, Barents Denizi ve Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde yaşar. Geniş merkezî diski ve beş kısa kıvrık kolu olan sağlam yapılı bir denizyıldızıdır. Üst yüzü her birinde dört kısa diken bulunan papulalarla kaplıdır. Yaklaşık 85 mm çapa kadar büyür ve genellikle turuncu, soluk sarı ya da beyaz renklidir ve bazen kollarının ucu kırmızıdır.

Cyclamen parviflorum, Primulaceae familyasından çok yıllık, soğanlı ve otsu bir bitkidir.
Salix trabzonica, Alexei Konstantinovich Skvortsov tarafından tanımlanan bir söğüt türüdür. Salix trabzonica, söğütgiller familyasındandır. Türkiye'nin Trabzon iline endemiktir. Yaklaşık olarak 2100 metre rakımlı yerlerde yaşar. Çiçeklenme zamanı temmuz ayıdır. Salix trabzonica'nın yaprakları elips şeklinde ve 50-80 x 17-32 milimetre ölçülerindedir. Yaprakların alt yüzü kısa basık tüylü ve grimsi-yeşil, üst yüzü ise tüysüz ve koyu yeşil renklidir. Yaprakların uçları sivridir.