İçeriğe atla

Asteriks Tanrılar Sitesi

Asteriks Tanrılar Sitesi (Fransızca orijinal adı: Asterix Le Domaine Des Diux) Asteriks serisinden çıkan albüm. Rene Goscinny ve Albert Uderzo tarafından yazılmıştır.Bu albümde, bir önceki albüm olan Sezar'ın Tacı'nda esir alınan korsanların serbest bırakıldıkları görülmektedir.2014'te Asteriks:Roma Sitesi adlı animasyon uyarlaması çekilmiştir.Bu yapım,Asteriks'in çekilen ilk 3D animasyon filmi olmuştur

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Galyalı Asteriks'in Maceraları</span>

Galyalı Asteriks'in Maceraları, metnini René Goscinny'nin, resimlemesini de Albert Uderzo'nun yaptığı Fransız bir çizgi roman dizisidir.

<i>Spirit: Stallion of the Cimarron</i> (albüm)

Spirit: Stallion of the Cimarron , Bryan Adams'ın 2002 yılında çıkan film müziği albümü. Adams'ın Hans Zimmer ile birlikte ortak çalışmasının ürünü olan albüm, aynı adlı animasyon çizgi filmin müziklerini içeriyor. Robert Mutt Lange ve Bob Clearmountain'nin de bu albümde yine katkıları bulunuyor.

<i>Asteriks Vikinglere Karşı</i>

Asteriks Vikinglere Karşı, yönetmenliğini Stefan Fjeldmark ve Jesper Møller'in üstlendiği Fransız-Danimarka ortak yapımı animasyon filmidir. Senaryosu Asteriks ve Normanlar adlı resimli romandan uyarlanmış olan film, SMS gibi çağdaş teknoloji terimlerini de içermektedir.

<i>Asteriks Olimpiyat Oyunlarında</i>

Asteriks Olimpiyat Oyunları'nda, Frédéric Forestier ve Thomas Langmann tarafından yönetilmiş 2008 yılı yapımı sinema filmi.

Cassivellaunus, Jül Sezar'ın MÖ 54 yılında Britanya'ya düzenlediği ikinci sefer sırasında Britanya kabilelerini işgale karşı organize eden efsanevi kabile reisi. Cassivellaunus adı ayını zamanda Monmouth'lu Geoffrey'nin Historia Regum Britanniae adlı eserinde (1136) Cassibelanus, Mabinogion ve Gal söylencelerinde ise Beli Mawr oğlu Caswallawn olarak da geçer. Asteriks çizgi romanlarından Asteriks Britanya'da albümünde de görünmüştür. Ancak Türkçe çeviride Cassivellaunus'un adı "Fişençipos" olarak çevrilmiştir. Albümün animasyon uyarlamasında da yer almıştır.

<i>Asteriks Gladyatör</i>

Asteriks Gladyatör, Fransız René Goscinny'nin metnini yazdığı, yine Fransız Albert Uderzo'nun resimlediği Asterix çizgi roman albümlerinin dördüncüsüdür.

<i>Asteriks Şefler Savaşı</i>

René Goscinny ve Albert Uderzo'nun kitabıdır. 1988'de Asteriks Kahin'le birleştirilip Asteriks Büyük Savaş adıyla animasyon olarak sinemaya uyarlandı.

<i>Asteriks Britanyada</i>

Asteriks Britanya'da René Goscinny ve Albert Uderzo'in kitabıdır. 1986'da animasyon olarak sinemaya uyarlandı. 2012'deyse Asteriks ve Normanlar albümüyle birleştirilip Asteriks ve Oburiks Gizli Görevde adıyla canlı çekim olarak sinemaya uyarlandı.

<i>Asteriks Lejyoner</i>

René Goscinny ve Albert Uderzo'nun kitabıdır. 1986'da Asteriks Gladyatör'le birleştirilip Asteriks Versus Caesar adıyla animasyon olarak sinemaya uyarlandı.

<i>Asteriks Galya Kalkanı</i>

Asteriks Galya Kalkanı, René Goscinny ve Albert Uderzo'nun kitabıdır.

<i>Asteriks Olimpiyatlarda</i>

Asteriks Olimpiyatlarda, René Goscinny ve Albert Uderzo'nun kitabıdır.

<i>Asteriks: Roma Sitesi</i>

Asteriks Roma Sitesi 2015 yapımı Asteriks'in çekilen ilk 3D animasyon filmidir. Asteriks Tanrılar Sitesi adlı albümden uyarlanmıştır. Filmin yönetmenliğini Louis Clichy ve Alexandre Astier üstlenmiştir.

Asteriks (Asterix) filmlerinin listesidir.

<i>Asteriks ve Oburiks Gizli Görevde</i>

Asteriks ve Oburiks Gizli Görevde, Laurent Tirard tarafından yönetilmiş, 2012 yılı yapımı sinema filmi. Asteriks Britanya'da ve Asteriks ve Normanlar albümlerinden uyarlanmıştır.

<i>Asteriks Büyük Savaş</i> (film)

Asteriks Büyük Savaş 1989 tarihli, Fransız-Alman ortak yapımı animasyon filmi. Asteriks'in Asteriks Şefler Savaşı ve Asteriks Kahin maceralarından uyarlanmıştır.

<i>Asteriks Amerikayı Fethediyor</i>

Asteriks Amerikayı fethediyor 1994 tarihli Fransız-Alman-Amerikan ortak yapımı, animasyon filmi. Asteriks'in Asteriks Büyük Yolculuk macerası temel alınmıştır. Almanya'da yapımı tamamlanan film, Fransa dışında üretilen ilk Asteriks filmi olma özelliğini taşımaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Büyüfiks</span>

Büyüfiks Asteriks'in Kasabası'nnın saygın büyücüsüdür. Topladığı otlarla sihirli iksirler yapar. Bunların arasında en önemlisi, içene insanüstü güç veren Deve gücü tazı hızı şerbeti yani Sihirli İksir'dir. Eski çevirilerde adı Hokuspokus'tur.Asteriks'in Oburiks'le beraber en iyi dostlarındandır.Asteriks ve Gotlar ile Asteriks Kahin maceralarında,Karnutes ormanındaki yılın büyücüsü yarışmasında iki kere birinci olmuştur

<span class="mw-page-title-main">Asteriks ve Piktler</span> Çizgi roman

Asteriks ve Piktler Asteriks serisinden çıkan, metnini Jean Yves Ferri'nin yazıp çizimlerini Didier Conrad'ın çizdiği, 2013 tarihli albüm René Goscinny ve Albert Uderzo tarafından yazılmamış ilk Asteriks albümüdür.Daha önceleri Uderzo'nun asistanlığını yapmış olan Ferri ve Conrad, bu albümü onun denetiminde hazırlamış ve albümün kapağını da Uderzo çizmiştir.Bu macera ayrıca Asteriks ve Oburiks'in Asteriks Britanya'da albümünden sonra Britanya'ya ikinci seyahatleridir.

<span class="mw-page-title-main">Asteriks Sezar'ın Tacı</span>

Sezar'ın Tacı, Asteriks serisinde bir kitap.

<span class="mw-page-title-main">Asteriks: Sihirli İksirin Sırrı</span>

Asteriks: Sihirli İksirinin Sırrı, Alexandre Astier ve Louis Clichy'nin birlikte yönettiği, 2018 Fransız bilgisayar animasyonu olan bir fantastik, macera ve komedi filmi. Astier'in senaryosu, René Goscinny ve Albert Uderzo tarafından oluşturulan Asteriks çizgi roman karakterlerine dayanıyor.