
Buteo ya da yaygın adıyla Şahin, Accipitridae (atmacagiller) familyasına bağlı bir yırtıcı kuş cinsidir.

Afrika yaban köpeği, köpekgiller (Canidae) familyasından Afrika'da yaşayan vahşi bir köpek türü.

Felis margarita Felis cinsine bağlı bir kedi türüdür. Kuzey Afrika, Güneybatı Asya ve Orta Asya'da yaşar ve az rastlanan yaban kedisidir.

IUCN Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi ve bitki ve hayvan türlerinin dünyadaki en kapsamlı Küresel Koruma durumu envanteridir. IUCN Kırmızı Listesi Uluslararası Doğal Hayatı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından sürdürülmektedir.
Dünya Doğayı Koruma Birliği veya tam adıyla Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği doğal kaynakların korunması amacı ile kurulmuş uluslararası bir organizasyondur. Merkezi Gland, İsviçre'de bulunur. IUCN dünya çapında 160 ülkeden 1.400'ün üzerinde devlet kuruluşu ve sivil toplum örgütünü aynı çatı altında toplamaktadır.

Bitkiler, ağırlıklı olarak fotosentetik ökaryot canlılardır. Tarihsel olarak bitkiler alemi, algler ve mantarlar da dahil olmak üzere hayvan olmayan tüm canlıları kapsarken, günümüzde mevcut tüm tanımlamalar prokaryotları, mantarları ve bazı algleri hariç tutar. Tanımlamalardan birine göre: Çiçekli bitkiler, kozalaklı bitkiler ve diğer açık tohumlular, eğrelti otları ve benzerleri, boynuz otları, ciğer otları, kara yosunları ve yeşil algler hep birlikte Viridiplantae adı verilen kladı oluştururlar. Buna kırmızı ve esmer algler dahil değildir.

Peru çöl tilkisi, Sekura tilkisi olarak da bilinir, köpekgiller (Canidae) familyasının Canini oymağına ait bir tilki türü.

Kara sırtlı çakal, Afrika'nın savanalarında yaşayan, köpekgiller familyasından bir tür ve burada en sık rastlanan çakaldır. Gümüş sırtlı çakal olarak da bilinir.

Çizgili çakal, köpekgiller (Canidae) familyasından sadece Afrika kıtasında bulunan bir çakal türü.

Kritik tehlikedeki türler (CR), neslinin tükenme riski had safhada olan türlerdir.

Asgari endişe (LC), IUCN kırmızı listesinde nesli tehlikede olmayan türleri içine alan bir kategoridir. Yaygın bulunan türlerin çoğunluğu asgari endişe altında olarak sınıflandırılmıştır.
Alyssum artvinense, Alyssum cinsine bağlı Türkiye'ye endemik çok yıllık otsu bir bitki türüdür. Erzurum ve Artvin yöresinde, 700–1200 m arasındaki yüksekliklerde, kayalık, taşlı, çakıllı, kurak yamaçlarda doğal olarak yetişir. Mayıs-Haziran aylarında çiçeklenir.

Crocodylus cataphractus, Mecistops cinsine bağlı bir timsah türüdür. Afrika kıtasının batı ve orta kesimlerinde yaşayan bu timsahların ortalama bireyleri 3–4 m uzunluğundadır. Balıklar, amfibiler ve kabuklular gibi hayvanlar ana menüsünü oluşturur. Üreme dönemleri yağmurlu mevsimlere denk gelir. Yavrular 110 günde yumurtadan çıkar.

Karakulak, Kedigiller familyasının Küçük kediler altfamilyasına ait bir cinstir. Daha önce, yalnızca tip türlerinden oluşan monotipik bir cins olarak kabul edilmekteydi. Caracal caracal, genellikle karakulak olarak adlandırılmaktadır.

Leylak-taçlı amazon (amazona finschi), Meksika'nın Pasifik eteklerinde yaşayan ve bu bölgelere endemik bir papağan türüdür. Finsch'in amazonu olarak da bilinir. Yeşil tüyleri, bordo alnı ve menekşe mavisi taç ve boynu ile karakterizedir.
Benekli baykuş, Meksika'dan Brezilya ve Arjantin'e kadar uzanan bir coğrafyada, Orta ve Güney Amerika'da bulunan orta boy bir baykuş türüdür. Baş ve sırtında kahverengi benekler vardır ve alt kısımları beyazımsıdır, göğüs ve boğazında dikey çubuklar vardır. Gözleri kara, kafası yuvarlak ve kulak tutamları yoktur. Bölgeseldirler. Kuru ormanlarda, deniz seviyesinin 2,500 m (8,200 ft) üstünde bulunurlar.
Asperula pontica, Rubiaceae familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Tür ilk kez Pierre Edmond Boissier tarafından tanımlanmıştır. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Gürcistan'da görülmüştür. 1500 ila 2650 metre yükseklikteki Alpin turf çayırlıkları, kireçtaşı yamaçları, çağıllıklar ve kaya çatlaklarında yetişmektedir. Temmuz veya ağustos ayında çiçek açar.

Alburnoides fasciatus veya Türkçede bilinen adıyla noktalı inci balığı, sazangiller familyasından bir tatlı su balığı türüdür. Batı Güney Kafkasya ve Türkiye'nin Karadeniz'e akan akarsularında yaşar. Batıda Kızılırmak Nehri'ne kadar görülen türün İyidere Deresi, Bolaman Irmağı, Güneysu Deresi, Sabuncular Deresi, Çoruh, Hopa Deresi, Fırtına Deresi, Arılı Deresi ve Çağlayan Deresi'nde yaşadığı tespit edilmiştir. Kaya, iri çakıl veya ince çakıl zeminli, hızlı akan sığ akarsuları tercih eder. Bilinen en büyük örneğin uzunluğu 13.8 cm, ağırlığı ise 32 gram olarak ölçülmüştür.

Turcinoemacheilus kosswigi, Dicle-Fırat havzasına endemik olan, nehir kenarlarında, hatta küçük akarsularda, daha hızlı akıntılarda bulunabilen ve genellikle oluklar ve akanaklarda görülen bir taş çoprabalığı türüdür. Spesifik isim, bu türün tip örneğini Türkiye'de topladığı diğer türlerden toplayan zoolog ve genetikçi Curt Kosswig'e (1903-1982) aittir.
Astragalus acmophylloides veya Türkçe adıyla bayır geveni, Türkiye'nin Artvin ve Erzurum illerine endemik bir Astragalus türüdür. Çam ormanı kenarlarında yaklaşık 1.700 m yükseklikte bulunur. Baraj inşaatı ve aşırı otlatma nedeniyle kritik tehdit altındadır.