
Yahyalı, İç Anadolu Bölgesi'nde Kayseri iline bağlı ilçedir.

Niagara Şelaleleri, Kuzey Amerika'nın doğusunda, ABD ile Kanada sınırı arasında, Niagara Nehri'nin üzerinde bulunur. 3 büyük şelaleden oluşur. Horseshoe bunların en büyükleridir. American Falls ve Bridal Veils Fall diğer iki küçük şelalelerdir.

Çır Şelalesi, Bingöl'ün Ilıcalar Bucağında Uzundere köyündedir. Köyün adını aldığı derenin, Büyük Çır Taşı adı verilen 100 m yükseklikteki kayalığın ortasından geçen bir şelaledir. Su 50 m yükseklikte alt tarafı kayalık olan dere yatağına düşerken güzel bir görünüm arz etmektedir.

Iguazú Şelalesi, 1.320 km uzunluğunda Güney Amerika'da bir nehir. İsmi Yguazu kelimesinden gelir.

Yerköprü Şelalesi, Konya'nın Hadim ilçesinde, Konya merkezine 110 km uzaklıkta, Göksu Nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelaledir. Şelalenin küçük bir elektrik santrali de bulunmaktadır.

Tarsus Şelalesi, Mersin'e bağlı Tarsus ilçesinin kuzeyinde Berdan Çayı (Kydnos) üzerindeki bir şelaledir. Berdan Çayı’nın 4–5 m yükseklikten dökülmesi ile meydana gelmiştir. Şelalenin bulunduğu alan jeolojik olarak konalemera yapısına sahip olduğundan buradaki kayalar kolayca oyulmaktadır.

Tomara Şelalesi, Gümüşhane ili, Şiran ilçesi sınırlarında bulunan şelaledir. Kelkit Çayının kolu olan Tomara Çayının vadisinde yer alır. Adını çevrede yetişen tek yıllık Tomara (kaldirik) bitkisinden alır.
Taşlıdere, Askoroz Deresi veya Engindere, Rize ilinin merkez ilçesinde bulunan ve Karadenize akan bir nehirdir. Rize il merkezinin 5 kilometre doğusunda kalmaktadır.

Altıparmak Tabiat Parkı, Artvin ili sınırlarında 11.07.2013 tarihinde, 2.110,92 ha alanda ilan edilen tabiat parkıdır. Kaçkar Dağları'nın doğu bölümü olan Altıparmak Dağları yamaçlarındadır. Yakınlarında Altıparmak köyü bulunur.

Paslakum Şelalesi, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir şelaledir. Denizden 990 metre yükseklikte konumlanmış olan şelale Fırtına Deresi'ne karışmaktadır. Şelalenin Çamlıhemşin ilçe merkezine uzaklığı 18 kilometredir.

Lakubar Şelalesi, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir şelaledir. Denizden 1628 metre yükseklikte konumlanmış olan şelalenin Çamlıhemşin ilçe merkezine uzaklığı 33 kilometredir. Yeşilliklerden dolayı şelalenin kaynağı olan dere görünmemektedir.

Çopuni Şelalesi veya Marselavat Şelalesi, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir şelaledir. Şelalenin kaynağı Durak Dere'dir.

Akyamaç Şelalesi veya Tecina Şelalesi, Rize ilinin Hemşin ilçesine 4 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir şelaledir. 414 metre rakımlı şelalenin kaynağı Tecina Deresi'dir.

Karakaş Şelalesi, Rize ilinin Çayeli ilçesinde bulunan bir şelaledir. Çayeli ilçe merkezine uzaklığı 29 km olan şelalenin kaynağı Necinçor ve Tekinçöl dereleridir. Şelale Çayeli ilçe merkezine 29 kilometre uzaklıktadır.

Rüzgarlı Şelalesi, Rize ilinin İkizdere ilçesinde bulunan bir şelaledir. İlçe merkezine 9 kilometre uzaklıkta olan şelaleden akan sular Daim Deresi'ne akmaktadır.

Eğvane Şelalesi veya Hostaval Şelalesi, Rize ilinin İkizdere ilçesinde bulunan bir şelaledir. İlçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta olan şelaleden akan sular Cimil Deresi'ne akmaktadır. Yöre halkının "çift başlı" olarak nitelendirdiği şelalenin rakımı 1050 metredir.
Sudüşen Şelalesi, Rize ilinin İkizdere ilçesinde bulunan bir şelaledir. İlçe merkezine 23 kilometre uzaklıkta olan şelaleden akan sular Küçükkıran Deresi'ne akmaktadır. Şelalenin rakımı 1864 metredir.

Gürdere Şelalesi, Rize ilinin İkizdere ilçesinde bulunan bir şelaledir. İkizdere ilçe merkezine 5 km uzaklıkta olan şelalenin kaynağı Haremi Dağı'ndan doğan bir akarsudur. Şelalenin yanında tarihi bir su değirmeni bulunmaktadır.

Değirmendere Şelalesi, Rize ilinin Merkez ilçesinde bulunan bir şelaledir. Rize'ye 28 km uzaklıkta olan şelalenin rakımı 632 metredir. Şelalenin altında bir gölet bulunmaktadır.

Köprülü Şelalesi, Rize ilinin Merkez ilçesinde bulunan bir şelaledir. Rakımı 195 metre olan şelalenin üzerinde 1957'de selle yıkılan "Çifte Köprü" bulunmaktaydı. Kaynağı Haytanın Deresi olan şelale Faso Deresi'ne akmaktadır.