
At, atgiller (Equidae) ailesine (familya) ait otobur bir toynaklı memeli. Evcil olan bu at alt türü, Altay dağlarının her iki yanındaki açık arazilerde yaşayan ve “Prezewalski” denen yaban atlarıyla ve Amerikan bozkırlarında yaşayan, esasen evcil atların sonradan yabanileşmesiyle ortaya çıkan "Mustang" atlarıyla yakın akrabadır. En meşhur at ırkları Arap, İngiliz, Ahal Teke, Rahvan (Türk) ve Midillidir.

Zebra (Hippotigris), Afrika'da bulunan ve atgiller (Equidae) familyasında sınıflandırılan gövdelerinin tamamını kaplayan ayırt edici siyah ve beyaz çizgilere sahip birkaç canlı türünün ortak adıdır. Tüm zebraların çizgilerinin yapısı ve sayısı birbirinden farklıdır. Genellikle sosyal hayvanlar olan zebralar küçük haremler ya da büyük sürüler hâlinde yaşarlar. En yakın akrabaları atlar ve eşeklerin aksine zebralar hiçbir zaman tam olarak evcilleştirilememişlerdir.

Katır erkek eşek ile dişi atın (kısrak) çiftleşmesiyle meydana gelen ve çoğu kez kısır olan melez hayvan. Erkek at (aygır) ile dişi eşek çiftleşirse bardo veya ester denen, at görünümünde ama eşek iriliğinde bir melez ortaya çıkar. Bardo, attan çok katıra benzer ancak eşeğin bütün zayıflıklarını taşır. Bardo, katırdan daha az dayanıklı olduğu için seyrek olarak yetiştirilir.

Eşek, atgiller (Equidae) familyasının evcilleştirilmiş türlerinden biridir. Eşekler, ilk kez MÖ 3000 civarında Mezopotamya veya Mısır'da evcilleştirilmiş ve dünyaya yayılmıştır.

Atgiller (Equidae), at ve benzeri memelileri içeren, Tek toynaklılar takımına ait bir familyadır. Familyaya ait tek mevcut cins Equus olmasına rağmen, familya, Eosen'den bu zamana yaşamış birçok cinsi barındırır.

Katır geyiği geyikgiller (Cervidae) familyasından bir geyik türüdür. Kuzey Amerika'nın batı yarısında yaşar. Adını büyük kulaklarının katır kulaklarına benzemesinden alır. En yakın akrabası, aynı bölgede yaşadığı kara kuruklu geyiktir. Sıklıkla birbirleriyle karıştırılırlar. İki geyik türü arasında en dikkat çekici ayrım kuyruklarının rengi ve boynuzlarıdır. Katır geyiğinin kuyruğunun yalnızca ucu siyahtır. Katır geyiğinin boynuzları büyüdükçe ileri doğru genişleyeceğine çatallaşır. Her yıl erkek geyiğin boynuzları ocak ortasından nisan ortasına kadar çiftleşme mevsimi sonrasında dökülür ve ilkbaharda tekrar çıkmaya başlar. Katır geyiğinin erkek bireyleri özellikle soğuk iklimlerde ak kuyruklu geyiklerin erkek bireylerinden biraz daha büyük olur. Kulakları da biraz daha belirgindir. Katır geyiği koşmak yerine zıplayıp dört ayağının üstüne aynı anda düştüğü adımlarla hareket eder.

Bayağı zebra, atgiller (Equidae) familyasını oluşturan tek cins Equus'un zebraları içeren Hippotigris alt cinsinde sınıflanan bir türdür.

Tek toynaklılar ya da tek parmaklılar, memeliler (Mammalia) sınıfından otobur hayvanları barındıran bir takımdır. Ayaklarında genelde tek sayıda toynağı bulunan bu takımdaki hayvanlar büyük ve çok büyük hayvanlar olarak nitelenebilir. Çift toynaklılar takımının geviş getiren hayvanlarının aksine tek toynaklılar bitki selülozunu midede değil bağırsaklarda sindirir. Atgiller, gergedanlar ve tapirler mevcut tek toynaklılardır.

Heck atı, nesli tükenmiş yabani at olan tarpana benzeyen bir at ırkı.

Tibet atı veya diğer bir adıyla Equus kiang, vahşi bir türdür. Hindistan'da, Ladakh'da, Tibet Platosu'nda, Tibet sınırında ve Nepal ve dağlarında bulunmaktadır. 4000 m - 7000 m yüksekliğindeki dağ ve otlaklarda bulunur.
Kulan Arslan Türkiye Selçuklu Sultanı Kutalmışoğlu Süleyman Şah'ın oğlu, Selçuklu ilhanı.

Transbaykal, Trans-Baykal, Transbaykalia ya da Dauriya Rusya'da Baykal Gölü'nün doğusunda ya da "ötesinde" (trans-) dağlık bir bölgesidir
Aleiodes gaga, Braconidae familyasında bulunan parazit yaban arısı türü. İlk kez Donald Quicke ve Buntika Butcher tarafından Tayland'daki Chae Son Millî Parkı'nda keşfedildikten sonra 2012'de tanımlandı. Tür, adını Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'dan almaktadır.

Bu, popülasyona göre yarasaları listeler.

Batız Devlet Tabiatı Koruma Alanı, Güneybatı Türkmenistan'ın Merv ve Ahal illerinde yer alan ve 1941 yılında kurulmuş olan, 877 kilometrekare (339 sq mi) alan kaplayan bir koruma alanıdır (zapovednik). Karakum Çölü'nün güneyinde yer alır ve Hari Nehri batı sınırını oluşturur.
Çemenebit Barınağı, Türkmenistan'da yer alan bir koruma alanıdır (zakaznik).
Şasenem Barınağı Türkmenistan'da yer alan bir koruma alanıdır (zakaznik).

Equinae, Erken Miyosen'in Hemingfordiyen aşamasından itibaren dünya çapında yaşamış olan Equidae familyasının bir alt familyasıdır. Monofiletik bir gruplaşma oldukları düşünülmektedir. Alt familyanın üyelerine equineler denir; günümüze ulaşan tek equineler, Equus cinsinin atları, eşekleri ve zebralarıdır.

Varanidae, Autarchoglossa alttakımına bağlı bir kertenkele familyasıdır. Etçil ve meyvecildir. Mevcut Varanus cinsini ve bir dizi soyu tükenmiş cinsi içerir. Yaşayan en yakın akrabaları, anguid ve helodermatid kertenkelelerdir.

Petralona mağarası, ayrıca Kızıl Taşlar Mağarası olarak da bilinir, Yunanistan'ın Halkidiki yarımadasındaki Selanik şehrinin yaklaşık 35 kilometre (22 mi) güney doğusunda, Petralona köyünün yaklaşık 1 kilometre (0,62 mi) doğusunda, Katsika Dağı'nın batı eteğinde deniz seviyesinden 300 m (984 ft) yükseklikte yer alan bir karstik oluşumdur. 1960 yılında fosilleşmiş bir arkaik insan kafatası bulunduğunda bölge halkın dikkatini çekti. Mağara, erozyon nedeniyle kayada yarıklar oluşmasından sadece bir yıl önce (1959) tesadüfen keşfedilmişti. Etkileyici sarkıt ve dikit oluşumlarıyla dikkat çeken ve yoğun miktarda fosil barındıran mağara kısa sürede jeologları ve paleontologları kendisine çekti. Onlarca yıl süren kazılardan sonra mağara halka açıldı ve bilimsel çalışmalara ait belgeler bitişikteki bir arkeoloji müzesinde sunulmaya başlandı.