İmparator Ankan, Japonya'nın geleneksel veraset düzenine göre 27. imparatorudur. İmparatorun yaşamı ve saltanatı hakkında fazla bilgi bulunmamasına karşın saltanatının MS 531'den 536 yılında ölümüne kadar sürdüğü düşünülmektedir.
Ashikaga Yoshinori, Ashikaga şogunluğunun altıncı şogunudur. İktidarı 1429'dan 1441'e kadar sürmüştür. Yoshinori Ashikaga Yoshimitsu'nun üçüncü oğluydu.
Ashikaga Yoshikatsu, Ashikaga şogunluğunun yedinci şogunudur. İktidarı 1442'dan 1443'e kadar sürmüştür. 16 Ağustos 1443 tarihinde attan düşerek ağır yaralanması sonucu öldü. Yoshinori Ashikaga Yoshinori'nin altıncı oğluydu.
Ashikaga Yoshimasa, Ashikaga şogunluğunun sekizinci şogunudur. İktidarı 1449'dan 1473'e kadar sürmüştür. Yoshimasa Ashikaga Yoshinori'nin oğluydu.
Ashikaga Yoshihisa, Ashikaga şogunluğunun dokuzuncu şogunudur. İktidarı 1473'ten 1489'a kadar sürmüştür. Yoshihisa Ashikaga Yoshimasa'nın oğluydu.
Ashikaga Yoshiharu, Ashikaga şogunluğunun 12. şogunudur. İktidarı 1521'den 1546'ya kadar sürmüştür. Yoshiharu Ashikaga Yoshizumi'nin oğluydu.
Tenna, Japonya tarihinde Eylül 1681-Şubat 1684 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Enpō'dan sonra gelmekte olup Jōkyō'ya kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Reigen idi.
Ashikaga Yoshiakira, Ashikaga şogunluğunun ikinci şogunudur. İktidarı 1358'den 1367'ye kadar sürmüştür. Ashikaga şogunluğunun kurucusu olan Ashikaga Takauji'nin oğludur.
Ashikaga Yoshimochi, Ashikaga şogunluğunun ikinci şogunudur. İktidarı 1394'ten 1423'e kadar sürmüştür.
Ashikaga Yoshikazu, Ashikaga şogunluğunun beşinci şogunudur. İktidarı 1423'ten 1425'e kadar sürmüştür. 1425 yılında genç yaşta ölmüştür.
Ashikaga Yoshizumi, Ashikaga şogunluğunun 11. şogunudur. İktidarı 1494'ten 1508'e kadar sürmüştür.
Ashikaga Yoshihide, Ashikaga şogunluğunun 14. şogunudur. İktidarı 1568 yılında yalnızca birkaç ay sürmüştür.
Gokishichidō, Japonya'da Asuka döneminde eski idari bölümlerin adıydı. Bu bölümler Çin'den ödünç alınan yasal ve hükümet sisteminin bir parçası olup Muromachi döneminden sonra idari yapılar olarak kalmasalar da, 19. yüzyıla kadar önemli coğrafi varlıklar olarak kaldılar. Gokishichidō, Kinai veya başkent bölgesindeki beş vilayetin yanı sıra her biri kendi vilayetlerini içeren yedi bölgeden oluşuyordu.
Tōkaidō, Japonya'da Gokishichidō sistemi bölgelerinden biriydi. Bölge, Honshū adasının orta güney kısmını kapsamaktaydı.
Tōsandō, Japonya'da Gokishichidō sistemi bölgelerinden biriydi. Bölge, Honshū adasının orta kısmını ve Tōhoku bölgesini kapsamaktaydı.
Hokurikudō, Japonya'da Gokishichidō sistemi bölgelerinden biriydi. Bölge, Honshū adasının orta kuzey kısmını günümüz Hokuriku alt bölgesini kapsamaktaydı.
Nankaidō, Japonya'da Gokishichidō sistemi bölgelerinden biriydi. Bölge, Shikoku adası ile Kii Yarımadası'nı kapsamaktaydı.
Saikaidō, Japonya'da Gokishichidō sistemi bölgelerinden biriydi. Bölge, günümüz Kyūshū bölgesini kapsamaktaydı.
San'indō, Japonya'da Gokishichidō sistemi bölgelerinden biriydi. Bölge, günümüz Chūgoku bölgesi ve Hyōgo prefektörlüğünün kuzeyini kapsamaktaydı.
San'yōdō, Japonya'da Gokishichidō sistemi bölgelerinden biriydi. Bölge, günümüz Chūgoku bölgesi ve Hyōgo prefektörlüğünün güneyini kapsamaktaydı.