Tokyo, resmî adıyla Tokyo Metropolü, Japonya'nın başkenti ve prefektörlüklerinden biridir. 13,453 km2 olup, 38.505.000 milyon nüfuslu megapol bir bölge olan Tokyo dünyanın en büyük kentidir. Son yapılan araştırmalara göre yaşamın en pahalı olduğu kentlerinden birisi olarak gösterilen Tokyo, 2022 yılında dünyanın en pahalı 9. kentiydi. Honşu'nun orta kesiminde, Büyük Okyanus'un bir girintisi olan Tokyo Körfezi'nin kıyısında, Sumida Nehri'nin ağzında yer alır.
Osaka Japonya'da Honshū'nun Kansai bölgesi'nde belirlenmiş şehirdir. Osaka Eyaleti'nin başkenti ve en kalabalık şehridir ve Japonya'da Tokyo ve Yokohama'dan sonra üçüncü en kalabalık şehirdir. 2020 nüfus sayımında 2.7 milyonluk nüfusuyla, aynı zamanda Keihanshin Metropolitan Bölgesi'nin en büyük bileşenidir, Japonya'daki en büyük ikinci metropol alanı ve 19 milyondan fazla nüfusuyla dünyanın 10. en büyük kentsel alanıdır.
Kyoto, Japonya'nın Kyoto prefektörlüğünün merkezi ve en büyük şehridir. Şehrin nüfusu yaklaşık 1,5 milyondur. 794-1868 yılları arasında ülkenin başkenti olup bin yıllık başkent olarak anılmaktadır. Kyoto, Osaka ve Kobe ile birlikte Keihanshin metropolitan alanını oluşturur. Ayrıca Kyoto protokolü de ismini bu şehirden almaktadır.
Yokohama, Japonya'nın Kanagawa prefektörlüğünün merkezi ve en büyük şehridir. Şehir Tokyo Körfezi'nin batısında ve Tokyo'nun yaklaşık 30 km güneyinde yer almaktadır.
Nagoya Chūbu bölgesi'nin en büyük şehri, en çok nüfuslu dördüncü şehri ve 2020'de 2.3 milyonluk nüfusuyla Japonya'nın en kalabalık üçüncü kentsel bölgesidir. Ülkenin en büyük adası Honshū'adasının orta-güney kesiminde ve Pasifik Okyanusunun kıyısındadır. Nagoya, Aichi Eyaleti'nin başkenti ve en kalabalık şehridir. Şehir, Tokyo, Osaka, Kobe, Yokohama ve Chiba ve Hakata birlikte Japonya'nın en önemli liman şehirlerinden biridir. Nagoya, 2020'deki 10.11 milyon nüfuslu Japonya'nın en kalabalık üçüncü metropolitan alanı Chūkyō metropolitan alanının ana şehridir.
Şibuya, Japonya'nın başkenti Tokyo'nun 23 özel semtinden biridir. Yüzölçümü 15.11 km² olan semtin nüfusu 1 Mayıs 2016 tarihi itibarı ile 221,801'dir.
Tokyo metrosu, Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan bir metro ağıdır. Tokyo metrosu 30 Aralık 1927 tarihinde açılmış olup Asya'nın ilk metro sistemidir. Sistem 304,1 km uzunlukta olup 13 hat ve 285 istasyona sahiptir. Tokyo Metro ile Toei metrosu olmak üzere iki şirket tarafından işletilmektedir.
Shinjuku, Japonya'nın başkenti Tokyo'nun 23 özel semtinden biri ve Tokyo'nun yönetim merkezidir. Yüzölçümü 18.23 km² olan semtin nüfusu 1 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla 334,978'dir.
Chiyoda, Japonya'nın başkenti Tokyo'nun 23 özel semtinden biridir. Yüzölçümü 11.66 km² olan semtin nüfusu 1 Mayıs 2015 tarihi itibarı ile 54,462'dir.
Ichikawa, Japonya'nın Chiba prefektörlüğünde bulunan bir şehirdir. Şehir, prefektörlüğün batısında Tokyo'nun yaklaşık 20 kilometre uzağında yer almaktadır. Yüzölçümü 57.45 km² olan şehrin nüfusu Şubat 2016 tarihi itibarı ile 481,790'dır.
Odaiba veya bazen Daiba, Tokyo Körfezi'nde yer alan büyük bir yapay adadır. İdari olarak Minato, Kōtō ile Shinagawa özel semtleri sınırları içerisinde bulunmaktadır.
Takeda Pharmaceutical Company Ltd, Japonya merkezli bir ilaç şirketidir. Şirket dünyanın en büyük 15 ilaç şirketinden biri olup 70'ten fazla ülkede faaliyet göstermekte ve yaklaşık 100 ülkede ürünleri satılmaktadır. Şirketin merkezi Osaka'nın Chūō semtinde yer almakta olup Tokyo'nun Chūō semtinde de bir ofisi bulunmaktadır.
Japonya'da İslam, Japonya'nın İslam ile ilgilenmesi 19. yüzyılın ikinci yarısında başlamıştır. Kur'an'ın Avrupa dillerinden Japoncaya tercümesi 19. yüzyılın sonlarında başladı. 20. yüzyılın 2. yarısında ise Kur'an Arapça orijinalinden Japoncaya tercüme edildi. 1980'ler ve 1990'larda ise iki önemli hadis kitabı Japoncaya çevrildi.
Meiji Tapınağı, Japonya'nın başkenti Tokyo'nun Shibuya semtinde bulunan bir Şinto tapınağıdır. Tapınak İmparator Meiji ile İmparatoriçe Shōken'ın ruhlarına adanmıştır. Tapınak imparatorun mezarı olmayıp mezar Kyoto'nun güneyindeki Fushimi semtinde yer almaktadır.
Tokyo İstasyonu, Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan bir tren istasyonudur. İstasyon Chiyoda semtinde Marunouchi ticaret bölgesinde İmparatorluk Sarayı ve Ginza ticaret bölgesi yakınlarında yer almaktadır.
Ellora, dünyanın en büyük kaya-oyma-manastır-tapınak mağaraları komplekslerinden biridir ve Hindistan'ın Maharashtra kentinde yer alan bir UNESCO Dünya Mirası'dır. Sit alanı M.S. 600-1000 dönemine ait Budizm, Hinduizm ve Jainizm anıtlarını ve kaya resimlerini barındırmaktadır. Ellora'daki 16 numaralı mağara, dünyadaki en büyük monolitik kaya kazısı özelliğini göstermektedir. Buradaki Kailaşa Tapınağı, Şiva'ya adanmış araba biçimli bir anıt özelliğindedir. Kailasha Tapınağı kazısında iki büyük Hint destanı olan Vaishnavizm, Shaktizm destanlarını özetleyen tanrı, tanrıçalar ve mitolojik çizimleri de barındırmaktadır.
Omotesandō, Tokyo'nun Shibuya ve Minato semtlerinde bulunan bir caddedir. Cadde Meiji Tapınağı'nın girişinden Aoyama-dori'ye uzanmakta olup her iki yanında zelkova ağaçları bulunmaktadır. Semt, çevresinde birçok kafe, alışveriş merkezi, galeri ve mağaza ile önemli bir alışveriş bölgesi olup bazen "Tokyo'nun Champs-Élysées'i" olarak da bilinmektedir.
Sensō-ji, Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan bir Budist tapınağıdır. Tapınak, Asakusa'da yer almakta olup Tokyo'nun en eski tapınağıdır. Eskiden Budizmin Tendai mezhebi ile ilişkiliyken II. Dünya Savaşı'ndan sonra bağımsız hale geldi.
Asakusa Hattı, Tokyo metrosunun hatlarından biridir. Hat, 4 Aralık 1960 tarihinde açılmıştır. Hattın uzunluğu 18.4 km olup 20 istasyona sahiptir ve Tokyo Metropolitan Ulaşım Bürosu tarafından işletilmektedir.
Tsurumi, Japonya'nın Yokohama kentinin 18 semtinden biridir. Semt, kentin kuzeydoğusunda yer almaktadır. Yüzölçümü 33,23 km² olan semtin nüfusu Şubat 2010 tarihi itibarı ile 270.433'tür.