İçeriğe atla

Arıcan

Arıcan şu anlamlara gelebilir:

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Cihat Arman</span> Türk kaleci ve teknik direktör

Cihat Arman, Fenerbahçe'nin ve Türkiye millî futbol takımının kalecilerindendir. Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin gelmiş geçmiş en iyi kalecilerinden biri olarak görülmektedir. İstisnasız her maçta giyindiği sarı kazağıyla uzun yıllar taraftarlarca “Uçan Kaleci” ve “Sarı Kanarya” olarak adlandırılmasıyla Fenerbahçe’nin de Sarı Kanarya sembolü almasını sağlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Yazarlar Birliği</span>

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), yazarlar arasındaki mesleki dayanışmayı geliştirmek ve Türkiye'nin kültür hayatına yazarların katılımını sağlamak amacıyla 7 Ağustos 1978’de “Yazarlar Birliği” adıyla kuruldu. 1985'te Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Yazarlar Birliği adını aldı. 1991’de ise “Kamu yararına çalışan kuruluş” sayıldı.

<span class="mw-page-title-main">Fikret Arıcan</span> Türk futbolcu

Fikret Arıcan, Türk eski millî futbolcu, teknik direktör ve 1984-1986 Dönemi Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı.

<span class="mw-page-title-main">Bedii Yazıcı</span>

Bedii Yazıcı, Türk futbolcu ve spor yöneticisi.

Osman Göktan, Türk millî futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Ferhat Arıcan</span> Türk jimnastikçi

Ferhat Arıcan, Türk jimnastikçi.

<span class="mw-page-title-main">Paralel bar</span>

Paralel bar, bir artistik jimnastik aleti ve disiplinidir.

Fenerbahçe Voleybol Takımı 1989-90 sezonunda Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etmiştir.

Fenerbahçe Voleybol Takımı 1987-88 sezonunda Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Arıcan, Akçakale</span>

Arıcan, Şanlıurfa ilinin Akçakale ilçesine bağlı bir mahalledir.

Tevfik Nazif Arıcan, Türk siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Başbakanlık Kupası şampiyonluğu kazanan teknik direktörler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1944-1998 yılları arasında düzenlenen Başbakanlık Kupası'nda, farklı yıllarda farklı turnuva veya ligleri şampiyon ya da ikinci tamamlayan takımlar karşılaşıyordu. Millî Küme ile Türkiye Futbol Şampiyonası şampiyonlarının karşılaştığı 1944'teki ilk müsabakada Beşiktaş, Refik Osman Top'un teknik direktörlüğünde şampiyon oldu. İlk 4 maç sonunda verilen iki sezonluk aranın ardından 1950'de bir kez daha düzenlenen organizasyona, 15 yıllık bir ara verildi. 1950 Başbakanlık Kupası'nda Peter Molloy, müsabaka tarihinde şampiyonluk yaşayan ilk Türk olmayan teknik direktör oldu. Ara sonrasında, Türkiye 2. Futbol Ligi ve Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası şampiyonlarının karşılaştığı 1966 Başbakanlık Kupası'nda Abdullah Matay'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Eskişehirspor şampiyonluğa ulaştı. 1971'deki maçla birlikte sistem bir kez daha değiştirilerek Türkiye 1. Futbol Ligi ile Türkiye Kupası ikincilerinin mücadelesine sahne olmaya başladı. Yeni formattaki ilk maçta Bursaspor, Tomislav Kaloperović'in teknik direktörlüğünde şampiyon olan takımdı. 1981'de organizasyona bir kez daha ara verilirken Türkiye 2. Futbol Ligi şampiyonu ile Türkiye Kupası ikincisinin karşılaştığı 1985'teki maçta İlyas Akçay'ın çalıştırdığı Trabzonspor şampiyon oldu. 1986 Başbakanlık Kupası ile birlikte sistem son kez değiştirildi ve Türkiye 1. Futbol Ligi ile Türkiye Kupası ikincileri, Başbakanlık Kupası için karşılaşmaya başladı. Galatasaray'ın başındayken bu son sistemdeki ilk şampiyonluğu Jupp Derwall elde ederken 1998'deki son organizasyonda Cemşir Muratoğlu'nun teknik direktörlüğündeki Fenerbahçe şampiyonluğa ulaştı.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi</span> Ankarada bulunan bir devlet üniversitesi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), Ankara'nın altıncı devlet üniversitesi olarak 5 fakülte ve 5 enstitü ile kurulan bir devlet üniversitesidir.

1938-39 sezonu, İstanbul Futbol Ligi'nin 14. sezonuydu.

<span class="mw-page-title-main">Yaşa Fenerbahçe</span>

Yaşa Fenerbahçe, sözleri Fenerbahçe'nin eski kalecisi Fecri Ebcioğlu tarafından yazılan, müziği ise "Eviva España" şarkısından uyarlanan, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sözlü marşıdır. Fenerbahçe 1973-74 kadrosu ile birlikte Nesrin Sipahi'nin söylediği marş günümüzde dahi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda çalmaktadır. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda her maçta İstiklâl Marşı okunmadan önce, takımların sahaya çıkması ile birlikte Fenerbahçe Marşı çalmaktadır. Bu zamanla gelenek halini almıştır.

Fenerbahçe 1955-56 sezonunda İstanbul Ligi'nde ikinci oldu.

<i>Baba Kartal</i> 1979 yapımı Türk filmi

Baba Kartal, yapımcısı Hürrem Erman, yönetmeni Cüneyt Arkın, senaryosu Safa Önal, başrolleri Cüneyt Arkın ve Bilal İnci olan, 1978 yapımı Türk filmi.

Musa Kazım Arıcan, Türk akademisyen.

<i>Arka Sokaklar</i> (17. sezon)

Arka Sokaklar dizisinin 17. sezon oyuncu listesi. 14 Ekim 2022 tarihinde 633. bölümüyle başlayan sezon, 18 Kasım 2022 tarihinde 638. bölümüyle sona erdi. Toplam 6 bölüm süren sezon, Arka Sokaklar'ın en kısa sezonu oldu.

<span class="mw-page-title-main">1984 Fenerbahçe SK olağanüstü seçimli genel kurulu</span>

1984 Fenerbahçe SK olağanüstü seçimli genel kurulu veya 65. Fenerbahçe SK Olağanüstü Kongresi, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Başkanını belirlemek için 24 Haziran 1984 tarihinde Fenerbahçe Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen olağanüstü seçimli kongredir. Kongre, Fenerbahçe Kongre Divan Kurulu Başkanı Osman Kavrakoğlu'nun başkanlığında yönetilmiştir. Yapılan seçim sonucunda Fikret Arıcan, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanı seçilmiştir.