İçeriğe atla

Arvind Krishna

Arvind Krishna
Şirket Başkanı, IBM
Görevde
Makama geliş
2020
Yerine geldiğiVirginia M. Rometty
Kişisel bilgiler
Doğum 1962 (61-62 yaşında)
Batı Godavari, Andhra Pradesh, India
Bitirdiği okul Stanes Anglo Indian School
St Joseph's Academy

Arvind Krishna (తెలుగు - అరవింద్ కృష్ణ) Hint-Amerikalı, 2020 yılında beri IBM CEO'sudur ve Ocak 2021'den beri Başkan görevindedir.[1][2] Krishna IBM'deki kariyerine 1990'da, IBM'nin Thomas J. Watson Araştırma Merkezin'de başladı,[3] ve 2015 yılında Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak atandı, IBM Bulut ve Bilişsel Yazılım ve IBM Araştırma bölümlerini yönetti. Şirketin tarihindeki en yüksek miktarla Red Hat alınırken yönetici mimardı.[4][5]

Kaynaklar

  1. ^ "Arvind Krishna Elected IBM Chairman". 16 Aralık 2020. 22 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2021. 
  2. ^ "IBM names Indian-origin Arvind Krishna as CEO". Deccan Chronicle. Asian News International. 31 Ocak 2020. 5 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2020. 
  3. ^ "IBM's 'surprise' CEO: Arvind Krishna to take over from Ginni Rometty". Reuters. 31 Ocak 2020. 15 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ekim 2020. 
  4. ^ "Arvind Krishna". LinkedIn. 14 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2020. 
  5. ^ Morris, David Z. (3 Şubat 2020). "What you need to know about new IBM CEO Arvind Krishna". Fortune. 5 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2020. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Bill Gates</span> Amerikalı iş insanı ve hayırsever

William Henry Gates III, bilinen adıyla Bill Gates, Amerikalı bir iş insanı, yazılım geliştirici, yatırımcı, yazar ve hayırseverdir. Çocukluk arkadaşı Paul Allen ile birlikte Microsoft'un kurucu ortaklarındandır. Gates, Microsoft'taki kariyeri boyunca yönetim kurulu başkanlığı, icra kurulu başkanlığı (CEO), başkanlık ve baş yazılım mimarlığı görevlerinde bulunmuş, aynı zamanda Mayıs 2014'e kadar Microsoft'un en büyük bireysel hissedarı olmuştur. 1970'ler ve 1980'lerdeki mikrobilgisayar devriminin önemli girişimcilerinden biriydi.

2008 (MMVIII) salı günü başlayan yıl. 21. yüzyılın ve 3. milenyumun 8. yılı.

<span class="mw-page-title-main">Intel</span> ABD merkezli teknoloji şirketi

Intel, merkezi Santa Clara, Kaliforniya'daki Silikon Vadisi'nde bulunan Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir teknoloji şirketidir. Gelire dayalı, dünyanın en büyük ve en değerli yarı iletken yonga üreticisidir. Çoğu kişisel bilgisayarda bulunan işlemciler olan X86 serisi mikroişlemcilerin mucididir. Intel, toplam gelirine göre en büyük ABD şirketleri arasında 2018 Fortune 500 listesinde 46. sırada yer aldı. 2024-2025 sezonundan itibaren UEFA ile 3 yıllık sözleşme imzalayarak Dünyada ilk kez Futbol ile İnovasyonun birleşimi için büyük bir adım attı.

<span class="mw-page-title-main">TÜBİTAK</span> Bilim ve teknoloji alanında çalışan devlet kurumu ve türkiyenin en büyük şirketlerinden birisidir

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu veya kısaca TÜBİTAK, Türkiye'de bilim ve teknolojiyi teşvik etme, yönlendirme ve popülerleştirmeyi amaçlayan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşlarından olup özel hukuk hükümlerine tabidir.

<span class="mw-page-title-main">Red Hat</span>

Red Hat, Inc., firmalara açık kaynak kodlu yazılım çözümleri sunan bir IBM bilişim alt şirketidir. 1993'te kurulan Red Hat'in merkezi Raleigh, Kuzey Karolina'dadır ve dünya çapında ofisleri vardır. Şirketin Türkiye'deki ofisi 9 Nisan 2014'te açılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">École Polytechnique Fédérale de Lausanne</span> Lozandaki İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü

École polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL), İsviçre'nin Lozan şehrinde bulunan, doğa bilimleri ve mühendislikte uzmanlaşmış bir araştırma enstitüsü ve üniversitedir. İsviçre'de bulunan iki Federal Teknoloji Enstitüsünden biridir. Eğitim, araştırma ve teknoloji transferi, EPFL'nin misyonlarıdır.

<span class="mw-page-title-main">Çengdu</span>

Çengdu (Çince: 成都; pinyin: Chéngdū; Wade-Giles: Ch'eng-tu,

<span class="mw-page-title-main">Tesla (şirket)</span> Amerikan otomotiv ve enerji şirketi

Tesla, Inc. veya kısaca Tesla, elektrikli araç tasarlayan, üreten ve satan Austin, Teksas merkezli bir Amerikan şirketi. Şirket aynı zamanda yenilenebilir/yeşil enerji ürünleri üreten kardeş şirketi olan SolarCity aracılığıyla evlere güneş paneli veya solar kiremit satarak araçları evde dahi temiz pil enerjisi depolanmasını sağlamaktadır. TSLA ismi ile NASDAQ borsasında işlem gören halka açık şirkettir. Tarihinde ilk defa 2013 birinci çeyreğinde hissedarlarına kar payı dağıtmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Lenovo</span> Çin merkezli çok uluslu teknoloji şirketi

Lenovo, Çin merkezli uluslararası bilgisayar ve akıllı telefon üreticisi. Tüketici elektroniği, kişisel bilgisayarlar ve ilgili hizmetler tasarlama, üretme ve pazarlama konusunda uzmanlaşmış bir Çinli çok uluslu teknoloji şirketidir. Şirket tarafından üretilen ürünler arasında masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, tablet bilgisayarlar, akıllı telefonlar, iş istasyonları, sunucular, süper bilgisayarlar, elektronik veri kayıt ortamı cihazları, BT yönetim yazılımları ve Smart TV'ler yer almaktadır. En iyi bilinen markaları arasında IBM'in ThinkPad laptop iş kolu, IdeaPad, Lenovo Yoga ve Lenovo Legion tüketici dizüstü bilgisayar serileri, IdeaCentre ve ThinkCentre masaüstü bilgisayar serileri yer alır. Ocak 2021 itibarıyla Lenovo, birim satışlara göre dünyanın en büyük kişisel bilgisayar satıcısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Tim Cook</span> Amerikalı iş insanı

Timothy Donald "Tim" Cook, Steve Jobs'un 24 Ağustos 2011 tarihinde Apple'ın CEO'luğundan ayrılmasının ardından Apple'ın yeni CEO'su olmuştur. Cook, Apple'a Mart 1998'de katılmıştır.

Alphabet Inc., Google ve Google'a ait diğer şirketleri bir çatı altına almak amacıyla 2015 yılında kurulan çok uluslu konglomerattır. Merkezi Kaliforniya'da Mountain View'de bulunan şirketin başında Google kurucuları Larry Page ve Sergey Brin bulunmaktadır. 2016 yılı itibarı ile Alphabet şirketinin CEO görevini Page, başkanlık görevini ise Brin üstlenmektedir. Google'ın, Alphabet çatısı altında yeniden örgütlenmesi 2 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşti. Alphabet ağırlıklı olarak teknoloji, araştırma, fen bilimleri, yatırım sermayesi üzerine odaklanmaktadır. Yan kuruluşları arasında Google, Calico, GV, CapitalG, X Development, Google Fiber, Google Nest, Deep Mind, Intrinsic, Isomorphic Labs, Verily, Waymo ve Wing bulunmaktadır. Google eski CEO'su Larry Page, Alphabet'in CEO'su olunca yerine Sundar Pichai yeni Google CEO'su oldu.

<span class="mw-page-title-main">Virginia Rometty</span> Amerikalı iş insanı

Virginia Marie "Ginni" Rometty, Amerikalı şirket yöneticisi. 2012-2020 arası IBM'in başkanlığını ve CEO'luğunu yapmıştır. Şirketin ilk kadın CEOsu ve başkanıdır. Ocak 2012'de başkan ve CEO olmadan önce, IBM'de satış, pazarlama ve strateji için kıdemli başkan yardımcısı ve grup yöneticisi görevlerini yürüttü. 1981'de IBM'in Detroit ofisinde bir sistem mühendisi olarak şirkete girdi.

<span class="mw-page-title-main">Katherine Maher</span> eski Wikimedia Vakfının icra kurulu başkanı ve genel müdürü

Katherine Roberts Maher, eski Wikimedia Vakfı'nın genel müdürü ve icra kurulu başkanıdır. 2016 yılında göreve başladı ve 2019'dan Nisan 2021'e kadar genel müdür ve icra kurulu başkanlığı görevini yürüttü. Bilişim ve iletişim teknolojileri konusunda uzmanlaşan Maher, insan hakları ve uluslararası kalkınmayı güçlendirmeyi amaçlayan projelerde yer aldı. 2007-2010 yılları arasında UNICEF'te inovasyon ve iletişim konusunda çalışmalarda bulundu.

<span class="mw-page-title-main">John W. Thompson</span> Amerikalı iş insanı

John Wendell Thompson, Microsoft'un Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan bir Amerikan işletme yöneticisi. Virtual Instruments'ın CEO'su, IBM'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Symantec'in CEO'su olarak görev yapmıştır. Thompson daha sonra Microsoft Yönetim Kurulunda bağımsız direktör oldu ve 4 Şubat 2014'te Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Microsoft'un bir sonraki CEO'sunu aramaya öncülük etti; sonuç olarak, Satya Nadella seçildi.

<span class="mw-page-title-main">Stellar (ödeme yöntemi)</span>

Stellar, herhangi bir para birimi çifti arasında sınır ötesi işlemlere izin veren itibari para transferleri için dijital para birimi için açık kaynaklı, merkezi olmayan bir protokoldür. Stellar protokolü, 501(c)3 kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Stellar Development Foundation tarafından desteklenmektedir.

Munchery Inc., San Francisco, Seattle ve New York City'nin bazı bölgelerine hizmet veren bir çevrimiçi yemek siparişi ve yemek teslimatı hizmetiydi. Değeri 300 milyon dolar olan şirket 21 Ocak 2019'da aniden kapandı. Web sitesinin bulunduğu adres sadece yemek tarifleri içeren bir web sitesi olarak yeniden yayına alındı.

<span class="mw-page-title-main">SUSE</span>

SUSE Almanya merkezli, çok uluslu, açık kaynak yazılım geliştiren ve bunların dağıtımını üstlenen bir şirket. 1992 yılında kurulan şirket, ticari olarak Linux tabanlı bir işletim sistemi geliştiren ilk şirkettir. SUSE Linux Enterprise'ın geliştiricisi ve openSUSE Linux dağıtımını geliştiren topluluk destekli openSUSE Projesinin ana destekçisidir. OpenSUSE Tumbleweed, kararlılık odaklı ''Leap'' sürümüne; Leap sürümü ise SUSE Linux Enterprise Server ve SUSE Linux Enterprise Desktop gibi ticari ürünlere taban oluşturur ve bu dağıtımlar için bir test ortamı olarak görev yapar.

<span class="mw-page-title-main">Bob Iger</span> Amerikalı iş insanı

Robert A. Iger, The Walt Disney Company'nin yönetim kurulu başkanı ve eski CEO'su (2005-2020) olan Amerikalı bir iş insanıdır. Daha önce 1994'ten 1995'e kadar ABC Televizyonunun başkanı ve 1995'ten 1996'da Disney tarafından satın alınana kadar Capital Cities/ABC'nin başkanı/COO'su olarak çalıştı. Iger, 2000 yılında Disney'in başkanı/COO'su seçildi ve 2005'te CEO olarak Michael Eisner'in yerini aldı.

<span class="mw-page-title-main">Paul Cormier (mühendis)</span>

Paul J. Cormier, 6 Nisan 2020'den beri Red Hat'in başkanı ve CEO'sudur.

<span class="mw-page-title-main">Samuel J. Palmisano</span> Amerikalı iş insanı

Samuel J. "Sam" Palmisano eski IBM başkanı ve 8. CEO'su. 1 Ekim 2012 tarihine kadar da Başkan olarak hizmet etmiştir.