Marmara Üniversitesi, İstanbul'da bulunan bir devlet üniversitesidir. Türkiye'nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biridir. Üniversite bünyesinde 18 fakülte, 12 enstitü, 4 yüksekokul ve 4 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Akademik birimlerinde Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça olmak üzere beş dilde eğitim verilmektedir, bu özelliği ile Türkiye'de beş dilde eğitim veren tek üniversitedir.
Türkiye'deki tüm üniversitelerin listesidir. Toplamda 208 üniversite vardır. 129 devlet üniversitesi, 75 vakıf üniversitesi ve 4 vakıf meslek yüksekokulu bulunmaktadır.
Başkent Üniversitesi, 13 Ocak 1994 tarihinde Ankara'da Türkiye Organ Nakli ve Yanık Tedavi Vakfı ile Haberal Eğitim Vakfı tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Başkent Üniversitesi Türkiye'de kurulan üçüncü vakıf üniversitesidir, kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal'dır.
Gazi Üniversitesi, Ankara'da bulunan köklü bir devlet üniversitesidir. 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile Ankara'da temelleri atılan Gazi Üniversitesi, cumhuriyetin ilk üniversitesi olma ünvanını da elinde bulundurur.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ya da kısaca DPÜ, Türkiye'nin Kütahya ilinde bulunan devlet üniversitesi.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı kanun hükmünde kararname ile kurulmuştur.
Jack Szostak Amerikalı biyolog, Harvard Tıp Fakültesi Genetik Profesörü ve Boston'daki Massachusetts Genel Hastanesi'nde araştırmacı. 2009 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü, Elizabeth Blackburn ve Carol W. Greider ile birlikte Telomerler tarafından kromozomların nasıl korunduğunu keşfetmeleri sebebiyle almaya hak kazanmıştır.
Zagreb Üniversitesi, eğitim vermeye devam eden en eski Hırvat üniversitesidir. Üniversite Zagreb, Hırvatistan'da bulunmaktadır. Ayrıca güneydoğu Avrupa'daki en eski üniversitedir. Üniversite 1669 yılında resmi olarak kurulmuştur. Bir kamu üniversitesidir ve okulda 52.500 öğrenci eğitim görmektedir.
Gazi Üniversitesi Maltepe Kampüsü Gazi Üniversitesi'nin Ankara, Maltepe'de kurulu olan kampüslerinden biridir. Kampüsün temelini 1966 yılında kurulan Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi şimdi adıyla 2009 yılında ayrılan Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi oluşturur. Kampüs uydu yerleşke özelliği taşır. Kampüs 21,184 m² alan üzerine kurulmuştur.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ), 2010 yılında kurulan ve İstanbul'un Anadolu Yakası'nda konuşlanan bir devlet üniversitesidir.
Ankara'daki kütüphaneler listesi, bu bir Ankara'daki kütüphaneler listesidir. Listede kütüphaneler türlerine göre ayrılmıştır.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi, İstanbul'da kurulan bir devlet üniversitesidir. 15 Nisan 2015 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun gereğince kurulmuştur. Üniversite bünyesinde Tıp Fakültesi, Uluslararası Tıp Fakültesi, Ankara Gülhane Eczacılık Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Yaşam Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü bulunmaktadır. Ayrıca, Sağlık Bilimleri Üniversitesinin; İzmir, Trabzon ve Bursa'da da tıp fakülteleri kuracağı Haziran 2020 yılında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile duyurulmuştur.
Arnavutluk Bilimler Akademisi, 1972 yılında kurulan Arnavutluk'taki en önemli bilimsel kurumdur. Kurum, Arnavutluk'un içinde ve dışında bulunan araştırma merkezlerinde ve diğer organizmalarda yer alan "akademisyenler" olarak da adlandırılan en seçkin bilim insanlarını içermektedir. Akademi 28 üye, 11 ilişkili üye ve 26 onur üyesine sahiptir. Akademi iki bölümden oluşmaktadır:
- Arnavutluk Sosyal Bilimler Bölümü
- Doğa ve Teknik Bilimler Bölümü
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, tüm idari ve akademik birimleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde bulunan iktisadi ve idari bilimler fakültesidir.
Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kütüphanesi; Hacettepe Üniversitesi'nin Beytepe Kampüsü'nde bulunan bir kütüphanedir. 1975 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kütüphanesi'nden ayrılarak geçici bir binada hizmet vermeye başlamış; 22 Ağustos 1977 tarihinde ise şimdiki binasına taşınmıştır.
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Kütüphanesi; Hacettepe Üniversitesi'nin Sıhhiye Kampüsü'nde bulunan bir kütüphanedir. İlk olarak 1958 yılında, Çocuk Hastanesi bünyesinde kurulan kütüphane; 1967 yılında, Hacettepe Üniversitesi'nin kurulması ile Hacettepe Üniversitesi Kütüphanesi adını almıştır. 1977 yılında Beytepe Kütüphanesi'nin açılmasının ardından Tıp Fakültesi Kütüphanesi olarak yeniden adlandırılmış ve 2003 yılı itibarıyla şimdiki binasına taşınmıştır.
Tarsus Üniversitesi, 18 Mayıs 2018 tarihinde Mersin Üniversitesi’ne bağlı olan akademik birimler ile yeni akademik birimlerin oluşturulmasıyla Tarsus'ta kurulmuştur.
Vilnius Üniversitesi, Baltık ülkelerindeki en eski üniversitesi. Bu anlamda Prag, Kraków'da Pécs, Budapeşte, Bratislava ve Königsberg'in üniversitelerinden önce kurulmuştur. 16. yüzyılda "dünyanın en doğusunda kurulan üniversite" sıfatındaydı. Bugün Litvanya'nın en kapsamlı üniversitesidir.
Rockefeller Üniversitesi, New York'ta bulunan özel bir yüksek lisans üniversitesidir. Öğretimde öncelik biyoloji ve tıbbi bilimlerdedir. Ayrıca üniversite, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en eski biyo-medikal, araştırma enstitüsüdür. 2018 itibarıyla, 37 Ulusal Bilimler Akademisi üyesini, 17 Ulusal Tıp Akademisi üyesini, 7 Lasker Ödülü sahibini ve 5 Nobel ödülü sahibini bünyesinde bulundurur. Ekim 2019 itibarıyla, toplam 36 Nobel ödülü sahibi kişi, Rockefeller Üniversitesi'nden öğrenim görmüş.
Krzysztof "Kris" Matyjaszewski Polonya doğumlu, ABD vatandaşı kimyager. Carnegie Mellon Üniversitesi'nde Doğa Bilimleri Profesörü.