İçeriğe atla

Armin Afşin Far

Armin Afşin Far
Kişisel bilgileri
Tam adıArmin Afşin Far
Doğum10 Mart 1998 (26 yaşında)
Tahran, Iran
Boy1,91 m (6 ft 3 in)
Kilo92 kg (203 lb)
Voleybol bilgileri
Smaç yüksekliği3.45 m
Blok yüksekliği3.35 m
PozisyonDış Vurucu
Mevcut kulübüCizre Belediyespor
Numarası7

Armin Afşin Far (Farsçaآرمین افشین فر, 10 April 1998, Tahran'da doğdu), Cizre Belediyespor[1] ve İran erkek milli voleybol takımında oynayan İranlı bir voleybol oyuncusu.[2][3][4][5][6]

Kariyer

Ayrıca Peykan Tahran takımında da yer aldı.[7][8]

Kaynakça

  1. ^ "رونمایی از جدیدترین لژیونر والیبال ایران در ترکیه". Varzesh 3 (Farsça). Erişim tarihi: 21 Temmuz 2023. 
  2. ^ "داورزنی: این قضیه را پیگیری حقوقی می‌کنیم". Varzesh 3 (Farsça). Erişim tarihi: 21 Temmuz 2020. 
  3. ^ "کارشکنی آمریکایی‌ها در ندادن ویزا به والیبالیست‌ها همچنان ادامه دارد". Fars News Agency (Farsça). 1 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2023. 
  4. ^ "کادر فنی تیم والیبال جوانان معرفی شدند". Tasnim News Agency (Farsça). 10 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2023. 
  5. ^ "۵ بازیکن جدید به اردوی تیم ملی والیبال در آلمان اضافه شدند". Islamic Republic News Agency (Farsça). 10 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2023. 
  6. ^ "IRI M: Iranian Federation Announces 31-Player Roster for 2023 National Team Season". WorldOfVolley (İngilizce). 16 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2023. 
  7. ^ "سبقت گیری پیکان از گیتی پسند از ست دوم". Borna News Agency (Farsça). 14 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2023. 
  8. ^ "آغاز رقابت حساس پیکان در والیبال جام باشگاه‌های جهان". Iranian Students' News Agency (Farsça). 13 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2023. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ali Dayi</span>

Ali Dayi, İranlı futbolcu, teknik direktör ve iş insanı. Dünya genelinde millî takımlar düzeyinde en fazla gol atan ikinci oyuncudur. 1993-2006 yılları arasında İran millî takımı ile 149 maçta attığı 109 golle uluslararası futbol tarihinde dünyanın tüm zamanların önde gelen golcülerinden birisidir. Başarısı Guinness Dünya Rekorları'nda listelenmiştir. Oyun kariyeri boyunca Daei, 2001 yılında UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak atandı. İran için son maçını 2006'da Haziran 2007'den 2013'e kadar oynayan Daei, FIFA Futbol Komitesi'nin bir üyesiydi.

<span class="mw-page-title-main">1988 İran siyasi suçlu idamları</span>

1988 İran siyasi suçlu idamları: 19 Temmuz 1988 tarihinde başlayıp 5 ay süren ve binlerce siyasi suçlunun İran hükûmetince sosyalist örgütlere ve İran'da faaliyet gösteren çeşitli komünist parti mensuplarına sistematik bir şekilde antikomünizm kaynaklı infaz edilmelerini anlatan terim. Ana hedef İran'daki Halkın Mücahitleri Örgütü üyeleri idi ancak buna rağmen daha az sayıda da olsa diğer sosyalist ve komünist grupları kapsayacak şekilde üyeleri de idamlara dâhil edildi.

<span class="mw-page-title-main">Kerim Bakıri</span>

Kerim Bakiri, İranlı eski futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Aparat</span>

Aparat, YouTube'un İran'da yasaklanmasının ardından geçici olarak Şubat 2011'de başlatılan ve iki ay sonra resmî olarak 13 Nisan 2011'de başlayan İranlı bir video paylaşım hizmetidir. 2020 yılında, Aparat kullanıcılarından birinin, CEO'sunun faaliyeti nedeniyle on yıl hapis cezasına çarptırıldı. On yılın ardından serbest bırakıldı. Aparat'ın yanı sıra Cloob ve Mihanblog web siteleri de Saba Idea Tech Company tarafından başlatıldı ve Mohammad Javad Shakouri Moghhadam tarafından yönetiliyor. 2011'de Aparat, 2011 yılının en iyi film sitesi seçildi.

<span class="mw-page-title-main">Hasan Firuzabadi</span> İranlı asker ve eski İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı

Seyyid Hasan Firuzabadi, İranlı asker ve eski İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı. 28 Haziran 2016 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı görevinden ayrıldı ve yerine Genelkurmay Başkan Yardımcısı Muhammed Bakıri atandı. Emekli olduktan sonra Muhammed Bakıri'nin başdanışmanı olarak atandı.

<span class="mw-page-title-main">Peyam Niyazmend</span>

Seyid Peyam Niyazmend Sepahan takımında kaleci pozisyonunda görev yapan İranlı millî futbolcudur.

Seher Hüdayari veya bilinen adıyla Mavi Kız 2 Eylül 2019 tarihinde Tahran'da İslami Devrim Mahkemesi önünde kendisini ateşe vermesiyle bilinen İranlı kadın. Bu davranışıyla futbol maçı izlemek için stadyuma girmeye çalışmasından dolayı çarptırıldığı 6 aylık cezayı protesto ediyordu. Yaralanmasından bir hafta sonra öldü. Hüdayari'nin kendi kendini ateşe vermesi İran'da hükûmetin kadınlara yönelik kısıtlamaları hakkında çok fazla tartışma yarattı.

<span class="mw-page-title-main">Muhammed Kiyaveş</span>

Muhammed Alevi Taber, İranlı politikacı.

<span class="mw-page-title-main">Daryuş Şayegan</span>

Daryus Şayegan çağdaş İran ve Yakın Doğu'nun en önemli düşünürlerinden biriydi.

<span class="mw-page-title-main">Şehram Kaşani</span>

Şehram Kaşani, İranlı pop, dans müziği şarkıcısıdır.

Atabay Hadi Hicazifer tarafından yazılan ve Niki Kerimi tarafından yönetilen 2020 İran romantik drama filmidir. Film ilk kez 38. Fecr Film Festivali'nde gösterildi.

<span class="mw-page-title-main">Resul Caferiyan</span>

Resul Caferiyan (Farsça: رسول جعفریان ; Müslüman ruhbanı, İranlı tarihçi, yazar, İslam ve Şiilik tarih araştırmacısı, üniversite hocasıdır. Halen Tahran Üniversitesi'nin tarih bölümünde hocalık yapıyor. Ayrıca İslam ve İran tarihinin özel kütüphanesinin başkanıdır. Aynı zamanda Tahran Üniversitesi'nin Merkez Kütüphanesi müdürüdür. 2018 yılında İran Bilimler Akademisi'nin daimi üyesi oldu.

<span class="mw-page-title-main">Huşeng İbtihac</span>

Emir Huşeng İbtihac, mahlası: H. E. Saye, kısaca: Shadow); 25 Şubat 1928 - 10 Ağustos 2022), İranlı-Alman şair.

<span class="mw-page-title-main">Mehsa Emini protestoları</span> 2022de İran genelinde başlayan hükûmet karşıtı tepkiler

Mehsa Emini protestoları, 16 Eylül 2022'de İran'da başlayan ve 2023'e kadar devam eden sivil huzursuzluk ve protesto hareketleridir. Protestolar, 1979'daki İslam Devrimi'nden bu yana "ülkenin daha önce gördüğü hiçbir şeye benzemeyen", hükûmete karşı "en büyük meydan okuma" ve "en yaygın isyan" olarak tanımlandı.

Şahab Moradi, İranlı bir din adamı, vaiz ve üniversite öğretim görevlisidir. 2000 yılından beri İran İslam Cumhuriyeti Yayıncılığı üzerine farklı programlarda uzman olarak yer almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Rüstem Kasımi</span>

Rüstem Kasımi, İranlı asker ve siyasetçi. 3 Ağustos 2011'den 15 Ağustos 2013'e kadar Petrol Bakanı ve 25 Ağustos 2021'den 22 Kasım 2022'ye kadar Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı olarak görev yaptı.

Muhsin Şekari, 75 gün tutuklu kaldıktan sonra 8 Aralık 2022'de İslam Cumhuriyeti tarafından idam edilen Mehsa Emini protestolarının tutuklularından biriydi. İnfazı İran'da ve dünyada kamuoyunda öfke uyandırdı. Uluslararası Af Örgütü, Şekari'nin infazını "korkunç ve adaletsiz" olarak nitelendirdi. Bu, Mehsa Emini protestolarının protestocuları için idam edilen ilk ölüm cezasıydı.

<span class="mw-page-title-main">Ahmedrıza Ahmedi</span> İranlı şair ve senarist (1940-2023)

Ahmedrıza Ahmedi, İranlı şair ve senarist. İran'daki "Yeni Dalga şiir hareketi" 'nin önde gelen isimlerindendi.

<span class="mw-page-title-main">Nergis Muhammedi</span> İranlı insan hakları savunucusu

Nergis Safiye Muhammedi,, İran Azerisi insan hakları aktivisti ve gazeteci. Nobel Barış Ödülü sahibi Şirin Ebadi'nin başkanlığını yaptığı İnsan Hakları Savunucuları Merkezi'nin başkan yardımcısıdır.

Paykan Tahran Voleybol Kulübü, Tahran merkezli İranlı profesyonel voleybol takımı. İranlı otomobil üreticisi İran Hodro tarafından kurulan takım ve İran Voleybol Süper Ligi'nde mücadele etmektedir. Takım Asya Erkekler Voleybol Kulüp Şampiyonası'nı en çok kazanan takım konumundadır.