
Kimya mühendisliği, kimya, matematik, fizik, biyoloji, mikrobiyoloji, biyokimya,ve ekonomi bilimlerini, ham maddelerin ya da kimyasalların daha kullanışlı ve değerli biçimlere dönüştürüldüğü proseslere uygulayan mühendislik dalıdır. Kimya mühendislerinin çalışma alanı nanoteknolojinin ve nanomalzemelerin laboratuvarda kullanımından, kimyasalları, ham maddeleri, canlı hücreleri, mikroorganizmaları ve enerjiyi kullanışlı ürünlere dönüştüren büyük ölçekli endüstriyel işlemlere kadar değişebilir.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, 1992 yılında İzmir'de kurulan, özellikle teknoloji alanlarında yüksek düzeyde araştırma, eğitim-öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapan bir devlet üniversitesidir. İYTE'deki tüm bölümlerde eğitim dili %100 İngilizcedir. 2017 yılında ilk defa Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan araştırma üniversiteleri programına dahil olarak Türkiye'deki 10 araştırma üniversitesinden biri olarak belirlenmiştir.

Biyomühendislik veya biyoloji mühendisliği, kullanılabilir, somut ve ekonomik olarak uygulanabilir ürünler yaratmak için biyoloji ilkelerinin ve mühendislik araçlarının kullanımıdır. Biyolojik yapıların mühendislik bakış açısıyla birleştirilip sağlık, çevre, gıda ve tarım gibi birçok alanda yaşanan problemlere çözüm arar. Biyomühendislik, kütle ve ısı aktarımı, kimyasal kinetik, biyokatalizörler, biyomekanik, biyoenformatik, ayırma ve saflaştırma süreçleri, biyoreaktör tasarımı, yüzey bilimi, akışkanlar mekaniği, termodinamik ve polimer bilimi gibi bir dizi kuramsal ve uygulamalı bilim dalının bilgisini ve uzmanlığını kullanır. Tıbbi cihazlar, teşhis aletleri, biyouyumlu malzemeler ve kataliz tasarımında, yenilenebilir enerji, ekoloji mühendisliği, ziraat mühendisliği, proses mühendisliğinde ve toplumların yaşam standartlarını iyileştiren diğer alanlarda biyomühendislik uygulamaları kullanılmaktadır.
Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstanbul'da eğitime başlamış olan bir vakıf üniversitesidir. Faaliyetlerine 400 öğretim üyesi ve yaklaşık 6900 öğrenciyle devam etmektedir. Üniversite; İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk, Tıp ve Hemşirelik Fakülteleri'nde 22 lisans, 32 yüksek lisans ve 26 doktora programı ile eğitim vermektedir.

Sakarya Üniversitesi, 3 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı kanun ile Türkiye'nin Sakarya ilinde kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Resmi olarak 1992 tarihi kuruluş tarihi olarak kabul edilse de geleneksel olarak Sakarya Üniversitesinin kuruluş tarihi 1970 yılındaki Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu'nun kuruluş tarihi olan 1970 yılı olarak görülmektedir.

Yakın Doğu Üniversitesi, 1988 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Başkenti Lefkoşa’da kurulan bir üniversitedir.

Kadir Has Üniversitesi, 1997 yılında iş insanı Kadir Has'ın öncülüğünde İstanbul'da kurulmuş üniversite. Bugün İstanbul'un çeşitli noktalarındaki kampüslerinde beş fakülte, üç yüksekokul ve iki akademiye sahiptir.

Sinop Üniversitesi, 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Sinop ilinde bulunmaktadır.

Samuel Chao Chung Ting; "yeni bir tür temel ağır parçacığın keşfindeki öncü çalışmaları için" Burton Richter ile birlikte 1977 Nobel Fizik Ödülü'nü kazanan Çin kökenli Amerikalı fizikçidir.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ),1955 yılında Trabzon'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir.

Hitit Üniversitesi, 17 Mart 2006 tarihli ve 5467 sayılı yasayla, Çorum'da kurulmuş bir devlet üniversitesi. Kurucu rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç olan üniversitenin şu andaki rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk'tür.

Camborne Madencilik Okulu veya kısaca CSM, Exeter Üniversitesi'nin bir bölümüdür. Temel uzmanlaşma alanı, madenlerin ve ilgili kaynakların üretilmesi, işlenmesi, kontrolüdür. 1888'de kurulan okul, verdiği lisans, yüksek lisans ve araştırma eğitimleri ile madencilik, çevre ve enerji alanında oldukça büyük üne sahiptir. Okul Exeter Üniversitesi'nin Cornwall Kampüsünde bulunmaktadır.

Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü (KIT), Almanya'nın en büyük ve en prestijli araştırma ve eğitim kurumlarından birisidir. Bu kurum 1 Ekim 2009'da Karlsruhe Üniversitesi'nin ve Karlsruhe Araştırma Merkezi'nin birleşmesiyle oluşmuştur.
Halil Güven, 1956 Kıbrıs doğumludur. Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği 1978 mezunudur. Yüksek Lisansını Missisipi Üniversitesi'nde, Doktorasını ise Houston Üniversitesi'nde tamamlamıştır. 1999-2003 yıllarında Bahçeşehir Üniversitesi'nde ve 2003-2007 yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde rektörlük görevlerinde bulunmuş, 2009-2011 yillari arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi rektörlüğü görevini yürütmüştür 20'den fazla bilimsel makalesi bulunan Prof. Dr. Güven, Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde "Rektörlük" eğitimi almıştır. Prof. Dr. Güven'in makine mühendisliği ve enerji sistemleri dışında diğer araştırma ilgi alanları arasında küreselleşme, liderlik, medeniyetler çatışması ve eğitim sayılabilir. Prof. Dr. Güven Türkçe, İngilizce ve orta seviyelerde İspanyolca ve Yunanca konuşmaktadır. Prof. Dr. Güven San Diego Eyalet Üniversitesi'nde (SDSU) yardımcı doçent (1984-88), doçent (1988-94) ve profesör (1994-2002) olarak görev yapmıştır. San Diego Eyalet Üniversitesi'nde bulunduğu dönemde Prof. Dr. Güven, Uluslararası Gelişim direktörlüğü görevini üstlenmiştir. San Diego Eyalet Üniversitesi'nde görev yaptığı dönemde Prof. Dr. Güven iki önemli merkezin kuruculuğunu ve direktörlüğünü üstlenmiştir; sanayi kuruluşları için uygulamalı enerji alanında araştırma ve geliştirme çalışmaları yürüten Enerji Mühendisliği Enstitüsü ile ABD Enerji Bakanlığı'nın mali desteğiyle kurulan küçük ve orta ölçekli imalatçılara enerji konusunda denetim ve sanayi konusunda değerlendirmeler yapan Sanayi Değerlendirme Merkezi. Enerji Mühendisliği Enstitüsü, 1987-88 yıllarında ABD Enerji Bakanlığı'nın Enerji Buluş Ödülü'ne layık görülmüştür. Enerji Mühendisliği Birliği San Diego Bölgesi 1993-94 dönem başkanlığına ve önceki yıllarda da iki dönem başkan yardımcılığına seçilen Prof. Dr. Güven, enerji alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalardan dolayı AEE Uluslararası Gelişim Ödülü, SAE Yılın Eğitimcisi Ödülü, SDES Mükemmel Mühendislik Eğitimcisi Ödülleri gibi, 20'ye yakın burs ve ödüle layık görülmüştür.

Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanlığı, ABD federal hükûmetinin nükleer enerji ve nükleer enerjinin güvenli kullanımı konularında politikalarını yürüten kurumudur.

Bilim ve Eğitim Merkezi "Tefekkür" Üniversitesi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan bir özel üniversitedir. Üniversite 1995'te kuruldu.
RETScreen Temiz Enerji Yönetim Yazılımı Kanada hükûmeti tarafından geliştirilmiş ücretsiz bir yazılım paketidir. RETScreen Expert San Francisco'da yapılan, toplantısında 2016 Clean Energy Ministerial vurgulanmıştır. Yazılım, Türkçe de dâhil olmak üzere 36 dilde kullanılabilir.

Barry W. Boehm, Amerikalı bir yazılım mühendisi, bilgisayar bilimi, endüstri ve sistem mühendisliği alanında seçkin profesör, TRW Yazılım Mühendisliği Profesörü; Güney Kaliforniya Üniversitesi Sistem ve Yazılım Mühendisliği Merkezi'nin kurucu direktörüdür. Yazılım mühendisliği alanına yaptığı birçok katkı ile tanınmaktadır.
Irakly Shanidze Gürcü yönetmen ve fotoğrafçıdır.
Kristin Shrader-Frechette, Notre Dame Üniversitesi'nde O'Neill Ailesi Profesörü, Biyolojik Bilimler Bölümü ve Felsefe Bölümü'dür. Daha önce Kaliforniya Üniversitesi ve Florida Üniversitesi'nde kıdemli profesörlük yaptı. Shrader-Frechette'in araştırma çalışmalarının çoğu, risk değerlendirmesi, halk sağlığı veya çevresel adalet alanındaki etik sorunları - özellikle radyolojik, ekolojik ve enerji ile ilgili risklerle ilgili olanları - analiz eder. Shrader-Frechette Küresel Vatandaşlık Ödülü'nü aldı ve Catholic Digest onu 12 "ABD ve Dünya Kahramanı"ndan biri olarak seçti.