İçeriğe atla

Arif Dülger

Arif Dülger
Türkiye Kamu Denetçiliği Kurumu Ombudsmanı
Görevde
Makama geliş
11 Kasım 2020
Kişisel bilgiler
Doğum 15 Ağustos 1963
Kırklareli, Türkiye
Bitirdiği okul Marmara Üniversitesi İktisadî ve İdari Bilimler Fakültesi
Mesleği Yazar, şair ve bürokrat

Arif Dülger (d. 15 Ağustos 1963, Kırklareli) Türk bürokrat, şair ve yazardır. T.C. Kamu Denetçiliği Kurumu'nda Kamu Denetçisi olarak görev yapmaktadır.

Hayatı ve kariyeri

15 Ağustos 1963 tarihinde Kırklareli’de doğdu. Eserlerinde Hikmet Gündoğan ve Kerim Ceylan mahlaslarını kullandı. Çiftçilik yapan bir ailenin çocuğudur. İlköğrenimini Pınarhisar'da bitirdi. 1981 senesinde Zincirlikuyu İnşaat Teknik Lisesinden mezun oldu. 1985 senesinde ise Marmara Üniversitesi İktisadî ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 1980 yılında az bir dönem Hacı Nimet Özden Vakfında görev aldı. Ardından 1984 senesindeYeni Devir ve Millî Gazete’de redaktörlük görevini üstlendi. Çalıştığı gazetelerde sanat ve edebiyat sayfaları üzerinde çalışmalarını sürdürdü. Aylık Dergi’nin İstanbul temsilcisi olarak çalıştı. Yazıları ilk defa 1981'de Yeni Devir'de yayımlandı. İlk şiirleri de temsilcisi olduğu Aylık Dergi'de yayımlandı. Millî Gazete, Zaman, Vakit, Akit gazetelerinde de eserlerine yer verildi. Eserlerinde İslami duygular ön plandadır.[1]

Yazarlık kariyerine ek olarak lisans eğitimini aldığı alanda da çalışmaya başladı. 1987-1988 seneleri arasında TCDD Genel Müdürlüğünde çalıştı. 1988’den itibaren Vakıflar Genel Müdürlüğünde müfettişlik yaptı. 2004’te Vakıflar Genel Müdürlüğünde Meclisi üyesi olarak seçildi. Türkiye Yazarlar Birliği mensubudur. T.C. Kamu Denetçiliği Kurumunda Kamu Denetçiliği yapmaktadır.[2] Evlidir ve iki çocuğu vardır.

Ödülleri

Kaynakça

  1. ^ Sözlüğü, Türk Edebiyatı İsimler. "Arif Dülger". teis.yesevi.edu.tr. 24 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2024. 
  2. ^ "T.C. Kamu Denetçiliği Kurumu - Arif Dülger". 23 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2024. 
  3. ^ "2009 Yılı "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülü"". Türkiye Yazarlar Birliği. 1 Mayıs 2010. 1 Ağustos 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2024. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ahmet Hamdi Tanpınar</span> Türk şair, romancı, deneme yazarı, edebiyat tarihçisi, siyasetçii

Ahmet Hamdi Tanpınar ; Türk şair, romancı, deneme yazarı, edebiyat tarihçisi, siyasetçi ve akademisyendir.

<span class="mw-page-title-main">Hilmi Yavuz</span> Türk yazar, şair ve akademisyen

Hilmi Yavuz Türk yazar, şair ve akademisyen.

<span class="mw-page-title-main">Orhan Seyfi Orhon</span> Türk şair, gazeteci, yazar, yayımcı, siyaset adamı

Orhan Seyfettin Orhon, Türk şair, gazeteci, yazar, yayımcı, siyaset adamı.

Ahmet Oktay asıl adı ile Ahmet Aktay Börtecene Türk şair, yazar, gazeteci.

Beşir Ayvazoğlu, edebiyatçı, şair, yazar, gazeteci.

Varlık, 15 Temmuz 1933'te Yaşar Nabi Nayır tarafından yayımlanmaya başlanan aylık sanat ve edebiyat dergisidir.

Töre 1969-1985 yılları arasında Türkiye'de yayımlanmış aylık fikir ve sanat dergisidir.

<span class="mw-page-title-main">Ahmed Arif</span> Türk şair ve gazeteci

Ahmed Arif, Türk şair ve gazetecidir.

M. Sunullah Arısoy, Türk şair ve yazar.

<span class="mw-page-title-main">Azerbaycan edebiyatı</span>

Azerbaycan edebiyatı Azerbaycan dilinde yazılan edebiyatı veya Azerbaycanlı yazarların, şairlerin veya Azerbaycanlı muhacirlerin yazdığı edebiyatı ifade eder.

<span class="mw-page-title-main">Vasfi Mahir Kocatürk</span>

Vasfi Mahir Kocatürk. Türk şair, oyun yazarı, öğretmen, edebiyat araştırmacısı, politikacı.

<span class="mw-page-title-main">Ruşen Eşref Ünaydın</span> Türk gazeteci, siyasetçi ve diplomat

Mehmet Ruşen Ünaydın, Türk gazeteci, yazar, siyasetçi ve diplomat. Türk Dil Kurumu ve Galatasaray'ın kurucularından biridir.

Necmettin Halil Onan, Türk şair, öğretmen, akademisyen ve edebiyat tarihçisidir. Türk edebiyatının artık klasikleşmiş eseri olan ve Türk ordusunun Çanakkale Savaşı'ndaki savunmasını anan "Bir Yolcuya" şiirini kaleme alan şairdir.

Temel İskit, Türk emekli büyükelçi, gazeteci ve yazar.

Salih Zeki Aktay, Türk öğretmen, şair ve yazar.

Ali Rıza Akdemir, Türk bürokrat ve şair.

Yeditepe Dergisi, 1950-1984 yılları arasında İstanbul'da yayınlanmış bir edebiyat dergisidir. Hüsamettin Bozok yönetiminde çıkarılan dergi genç sanatçılara destek olması, İkinci Yeni hareketine sayfalarını açması, Yeditepe Şiir Armağanı'nı dağıtması ile kültür hayatına katkıda bulunmuş bir yayın organıdır.

Mehmet Atilla Maraş, Türk şair, yazar ve milletvekili.

İbrahim Tenekeci, Türk şair.

Yenilik, 15 Aralık 1952 - Aralık 1957 tarihleri arasında çıkan aylık kültür sanat dergisi. Derginin kurucusu ve yöneticisi Naim Tirali idi. 62 sayı olarak çıkan dergi ilk olarak gazete formatında yayımlandı. İlk yılında 8 sayfadan oluşan “Aylık Fikir ve Sanat Gazetesi” ibaresi geçerli oldu. Ocak 1954 sonrasında ise “Aylık Fikir ve Sanat Dergisi” şeklini aldı, sayfa sayısı da artmaya başladı. Derginin logosu mavi bir zemin içinde beyaz bir yazıdan oluşmaktaydı. Dergide kitap ve dergi reklamları dışında banka ve içki reklamları da bazı dönemlerde görüldü. 5 yıllık yayın hayatında satış ücreti 25 kuruştan 50 kuruşa kadar yükselmiştir.