Çekya, 2023 yılına kadar Çek Cumhuriyeti ismi ile yarışmıştır. İlk katıldığı 2007 yılından günümüze kadar Eurovision Şarkı Yarışması'na 12 kez katılmıştır. 2009 yarışması'nın yarı finalinde sıfır puan sonucu ve yarışmaya olan düşük ilgiden dolayı Česká televize (ČT) yarışmadan çekilme karar almıştır. 2015 yılına kadar yarışmaya katılmamıştır.
İnga ve Anuş Arşakyan ya da Arşakyan Kardeşler, 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Can Can" adlı şarkıyla Ermenistan'ı temsil eden Ermeni halk müziği şarkıcısı ve besteci kız kardeşlerdir.
"Fairytale", 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Belarus doğumlu Norveçli Alexander Rybak'ın Norveç adına seslendirdiği şarkıdır. Rybak'ın ilk albümü Fairytales'in ilk teklisi (single) olan şarkı, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nın da birincisidir.
"Always", 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan'ın temsilcileri İran asıllı İsveçli şarkıcı Arash ve Azerbaycanlı şarkıcı Aysel Teymurzade tarafından seslendirilen İngilizce şarkıdır. İctimai Televizyon ve Radyo Yayımları Şirketi (İTV) tarafından Eurovision'da yarışması için seçilen şarkı, 14 Mayıs 2009'daki ikinci yarı finalde ilk ona girerek finale çıkmaya hak kazandı. Şarkı finalde on birinci sırada yarıştı.
İtalya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez katıldığı 1956 yılından bu yana 51 kez katılmış ve ilk yarışmaya katılan yedi ülkeden biri olmuştur. İtalya, 1980 tarihine kadar kesintisiz olarak yarışmaya katıldı ve 1980'ler ve 1990'lar boyunca birçok kez yarışmadan çekildi. 1998 yılında başlayan 13 yıllık aradan sonra ülke, 2011 yılında yarışmaya geri döndü. İtalya yarışmayı üç kez kazandı ve ek olarak 16 kez ilk beşte yer aldı. İtalya yarışmaya Napoli (1965), Roma (1991) ve Torino (2022)'da ev sahipliği yaptı.
Azerbaycan'ı 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Aysel Teymurzade və Arash birlikte söyledikleri Always şarkısı ile temsil ettiler.
1956 yılında başladığından beri elli bir ülke en az bir kez Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Bunlardan, yirmi beş ülke yarışmayı kazanmıştır. Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından düzenlenen yarışma, birlik üyelerinin katılımıyla her yıl düzenlenmektedir. Farklı ülkelerden yayıncılar yarışma için şarkı gönderirler ve en sevilen şarkı oylarla belirlenir.
2013 Eurovision Şarkı Yarışması, 58. kez gerçekleştirilen geleneksel Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Loreen'in "Euphoria" şarkısıyla 2012 yarışmasını kazanması üzerine İsveç'in Malmö şehrinde düzenlendi. Bu yarışmayla birlikte İsveç, sonuncusu 2000 yılında olmak üzere yarışmaya beşinci kez ev sahipliği yaptı. Sveriges Television (SVT), mekân olarak İsveç'teki çeşitli adaylar arasından Malmö Arena'yı seçti. Petra Mede yarışmanın sunuculuğunu tek başına yaptı. En son 2011 yarışmasında yer alan Ermenistan dahil olmak üzere otuz dokuz ülke yarışmaya katıldı. Bosna-Hersek, Portekiz, Slovakya ve Türkiye 2013 yılında yarışmaya dahil olmaktan vazgeçti.
2016 Eurovision Şarkı Yarışması, 61. kez gerçekleşen geleneksel Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsveç adına yarışan Måns Zelmerlöw'un "Heroes" şarkısıyla 2015 yarışmasını kazanması üzerine yarışma İsveç'in başkenti Stockholm'a taşındı. 1975 ve 2000 yarışmalarından sonra Stockholm bu yıl üçüncü, Ericsson Globe'de ise ikinci ev sahipliğini yapacaktır. Son katılım sayısına bağlı olarak ülkeler, 2008 yılından bu yana iki yarı final ve bir finalden oluşan bölümlere ayrılacaktır. Mart 2015 tarihinde EBU tarafından referans grubu toplantısında yarışmanın yarı finallerinin 10 ve 12 Mayıs, finalinin ise 14 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı kararlaştırılmıştır. Yarışmanın sunuculuğunu Måns Zelmerlöw ve Petra Mede üstlenmiştir.
2014 Eurovision Şarkı Yarışması, 59. defa gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Danimarka adına yarışan Emmelie de Forest'ın "Only Teardrops" şarkısıyla 2013 yarışmasını kazanması üzerine yarışma Kopenhag, Danimarka'ya taşındı. Böylece Danimarka, en sonuncusu 2001 yılında olmak üzere yarışmaya üçüncü kez ev sahipliği yapmış oldu. Yarışmanın yarı finalleri 6 ve 8 Mayıs 2014 tarihlerinde, finali 10 Mayıs 2014'te gerçekleştirildi. Yarışma, yayın kuruluşu DR tarafından çeşitli adaylar arasından seçilen B&W Hallerne'de yapıldı. Sunuculuğunu Lise Rønne, Nikolaj Koppel ve Pilou Asbæk üstlendi.
2015 Eurovision Şarkı Yarışması, 60. kez gerçekleştirilen geleneksel Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Conchita Wurst'un "Rise Like a Phoenix" şarkısıyla 2014 yarışmasını kazanması üzerine Avusturya'nın Viyana şehrinde düzenlendi. Böylece Avusturya 1967 yarışmasından sonra ikinci kez ev sahipliği yaptı. Yarışmanın ilk olarak yarı finallerinin 12 ve 14, finalinin ise 16 Mayıs 2015 akşamı gerçekleştirileceği 2014 yılında delegasyon başkanı tarafından açıklanmıştı. Daha sonra ise bu tarihler yarı finaller için 19 ve 21, final için ise 23 Mayıs 2015 olarak değiştirilmiştir. Sunuculuğunu Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler ve Arabella Kiesbauer üstlenmiştir.
Aylar Dianati Lie, daha çok Norveçli DJ Basshunter'ın müzik videolarında oynamasıyla bilinen İran asıllı Norveçli oyuncu, model ve şarkıcıdır. Halen müzik sektöründe şarkıcılık ve oyunculuk yapmaktadır. Norveç'te yapılan "Big Brother" programına katıldıktan sonra ünlü oldu. Akıcı bir şekilde Norveççe, Farsça ve İngilizce konuşuyor.
İveta Mukuçyan, Alman-Ermeni pop şarkıcısı ve model.
Ahmet Serhat Hacıpaşalıoğlu veya tanınan adıyla Serhat, Türk şarkıcı, yapımcı ve sunucudur.
Macaristan, 2017 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılacak. Macaristan'ın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Duna TV tarafından A Dal 2017 adlı Ulusal final yöntemi doğrultusunda Ukrayna'da Macaristan'ı temsil eden kişi belirlenmiştir. Macaristan'ı "Origo" adlı şarkıyla Joci Pápai temsil edecek.
2018 Eurovision Şarkı Yarışması, 63. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yapılan 2017 Eurovision Şarkı Yarışması'nı "Amar Pelos Dois" adlı şarkısıyla Salvador Sobral kazanmasından dolayı Portekiz'in başkenti Lizbon'da bulunan Altice Arena'da yapılmıştır. Yarışmanın yarı finalleri 8 ve 10 Mayıs 2018 ve final ise 12 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşmiştir. Üç canlı gösterinin sunuculuğunu Filomena Cautela, Sílvia Alberto, Daniela Ruah ve Catarina Furtado üstlenmiştir.
San Marino, 2018 Eurovision Şarkı Yarışması 'na Mathias Strasser, Zoë Straub, Christof Straub ve Lorenzo Salvatori'nin yazdığı "Who We Are" adlı şarkıyla katılmıştır. Şarkıyı Jessika feat. Jenifer Brening seslendirmiştir. San Marinolu yayıncı Radiotelevisione della Repubblica di San Marino (SMTV) tarafından Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılan 2018 yarışması'nda San Marino'yu temsil eden kişiyi 1in360 yarışması'nda seçmiştir.
2019 Eurovision Şarkı Yarışması, 64. kez düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma, "Toy" adlı şarkıyla bir önceki yılın kazananı İsrail'de, ülkenin Tel Aviv şehrinde gerçekleştirilmiştir. Tel Aviv Kongre Merkezi'nde düzenlenen yarışmanın yarı finalleri 14 ve 16 Mayıs, finali ise 18 Mayıs 2019 tarihinde yapılmıştır.
Ireen Sheer, Alman-İngiliz şarkıcıdır.
2021 Eurovision Şarkı Yarışması, 65. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. 2020 yarışması'nın Avrupa Yayın Birliği tarafından iptal edilmesinden sonra 2020 yarışması'na ev sahipliği yapması planlanan Hollanda'nın Rotterdam şehrinde bulunan Ahoy Rotterdam'in ev sahipliği yapacağı açıklanmıştır. Hollanda son ev sahipliğini 1980 yarışması'nda yapmıştı.