
Kurtuluş Parkı, Ankara'nın merkezinde, Cumhuriyet döneminin ilk yeşil alanlarından birisi olarak kent halkına 1930'lardan itibaren hizmet veren bir alandır.

Güneysu, Erzurum ilinin Pazaryolu ilçesine bağlı bir kırsal mahalledir.

Millî Park veya Ulusal Park, doğa koruma amaçlı kullanılan park. Genellikle, egemen bir devletin sahibi olduğu doğal, yarı-doğal veya gelişmiş bir arazi üzerine kurulur. Her devlet kendi millî parklarını farklı şekilde belirlese de, ortak fikir "vahşi doğanın" gelecek nesil için korunması ve ulusal gururu sembolü olarak betimlenmesidir. Millî Park kavramı ve uygulaması dünyada ilk kez, 1872 yılında ABD'nde 899100 hektar büyüklüğündeki Yellowstone Millî Parkı ilanını sağlayan özel bir kanunla başlatılmıştır.

Maşukiye, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinin bir mahallesi.

Seğmenler Parkı, Ankara'da 1983'te açılan bir park.

Altıeylül, Balıkesir ilinin bir ilçesidir.

Güllük Dağı (Termessos) Millî Parkı, Antalya ilinde 1970 yılında, 6.702 hektarlık alan üzerinde kurulan mili park. Toros dağlarının eteklerinde, Korkuteli ilçe sınırlarında yer alır.

Ilgaz Dağı Millî Parkı, Batı Karadeniz bölümünde Kastamonu ve Çankırı illerinde, Ilgaz Dağları üzerinde 1976 yılında kurulmuş millî park.

Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Millî Parkı, Sakarya Meydan Muharebesi'nin yapıldığı alanda kurulan millî park. Ankara ili Polatlı ve Haymana ilçe sınırlarındadır. 08.02.2015 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan kararla 13.850 hektarlık alanda kurulmuştur.

Gölcük Gölü, Bolu il merkezinin 13 km güneyinde bulunan yapay göl. Alanı 4,5 hektar, çevresi 1.300, yükseltisi 1.217 metredir. Göl ve çevresi tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alınmıştır. Göl kıyısındaki yapı, Orman Bakanlığına ait devlet konukevidir.

Gökçetepe Tabiat Parkı,, Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan bir tabiat parkı.
75. Yıl, Mersin'in Mezitli ilçesinin 40 mahallesinden birisidir. Davultepe semtinde bulunmaktadır. 2018 sayımı itibarıyla nüfusu 6.570'tir. Doğusunda Akdeniz Mahallesi, batısında Davultepe Mahallesi bulunmaktadır. 75. Yıl Mahallesi'nin Akdeniz Mahallesi ile sınırını Kandak Deresi oluşturmaktadır. Mahalledeki yerleşimler daha çok Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nın etrafında yer almaktadır. Daha kuzey kesimlerde tarlalar bulunmaktadır. Bölgede genellikle limon yetiştirilmektedir.

Suuçtu Tabiat Parkı, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi sınırları içinde yer alan tabiat parkıdır.
"Tavşan Tepesi Tabiat Parkı", Türkiye'nin Artvin ilinin Şavşat ilçesinin sınırları içerisinde yer alan bir tabiat parkıdır. Park, Tavşantepe olarak da adlandırılmaktadır ve Şavşat ilçe merkezine 2 km'lik mesafede bulunmaktadır. Park, 24 saat açıktır.
Görnek Tabiat Parkı, Türkiye'nin Trabzon ilinin Çaykara ilçesinde bulunan bir tabiat parkıdır. Park, 11 Temmuz 2011 tarihinde tabiat parkı ilan edilmiştir. Tabiat parkı, 24 saat boyunca açıktır. Parkın işletmesi, Çaykara Orman İşletme Müdürlüğü'ne aittir.
Kayabaşı Tabiat Parkı, Türkiye'nin Trabzon ilinin Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde yer alan bir tabiat parkıdır. 11 Temmuz 2011 tarihinde tabiat parkı ilan edilen park, Akçaabat'ın Işıklar mahallesi civarındadır. Tabiat parkı, 24 saat boyunca açıktır.

Mesir Tabiat Parkı, Manisa ilinin Yunusemre ilçesinde yer alan tabiat parkıdır.

Darıdere Tabiat Parkı, Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan bir tabiat parkıdır. İlçe merkezine uzaklığı yaklaşık 50 km civarıdır. Altınoluk'ta İzmir- Çanakkale yolundan Narlı köyüne giden yola dönülür, köyden geçen yol takip edilerek ulaşılabilir. Ana caddeden 3–4 km sonrası Narlı köyüne, köyden yaklaşık 17 km sonrası da Darıdere Tabiat Parkına çıkmaktadır. Mesire yeri iken 11 Temmuz 2011 tarihinde tabiat parkı ilan edilmiştir. Gelişme Revizyon Planı 13 Mart 2014 tarihinde onaylanmıştır. 104,6 dekarlık alana yayılmıştır. Ayı, çakal, tilki, yılan, bukalemun, karaca, sansar, sincap, fare, kirpi, domuz, porsuk, yarasa, balık, yengeç gibi hayvan çeşitlerini barındırmaktadır. Şahin, doğan, ağaçkakan, atmaca gibi kuş türlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Çeşitli çam ve meşe ağacı türlerine rastlanabilir. Ayrıca ıhlamur, kestane, akçaağaç, kızıl ağaç, çınar, ceviz, elma, fındık, ısırgan, defne, kekik, adaçayı, mantar ve benzeri türler de bulunmaktadır.

Kapıçam Tabiat Parkı, Kahramanmaraş'ta bulunan park Türkiye'nin 30. Tabiat Parkı olarak ilan edilen bölgesidir. İl merkezine yaklaşık 10 km mesafede, Gaziantep ile Kahramanmaraş'ı birbirine bağlayan yol üzerinde bulunan Kapıçam Tabiat Parkı, merkezden Gaziantep istikametine giderken sol tarafta kalmaktadır. Aynı zamanda tabiat parkının hemen yanında mesire alanı olarak kullanılan ayrı bir alan daha vardır. Kapıçam Tabiat Parkı'nda Botanik Bahçesi de bulunmaktadır. Parkın 5 hektarlık bir alanını kapsayan Botanik Bahçesi 425 adet nadir, endemik, otsu ve odunsu bitkiyi barındırmaktadır. Botanik Bahçesi'nde 3 adet suni gölet de vardır.

Vezirsuyu Tabiat Parkı ya da Vezirsuyu Rekreasyon Alanı Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan tabiat parkı.