Dominika, resmî adıyla Dominika Topluluğu, Karayipler'de bir ada ülkesidir. Başkenti Roseau adanın batı kıyısındadır. Coğrafi olarak Küçük Antiller'in güneyini oluşturan Rüzgârüstü Adaları'nda bulunur. Kuzeyinde Guadeloupe, güneyinde Martinik bulunur. Dominika'nın yüzölçümü 750 km², en yüksek noktası 1447 m'lik Morne Diablotins'tir. 2011 verilerine göre adada 71.293 kişi yaşamaktadır.
Baykuşgiller (Strigidae), tüm baykuşların sınıflandığı Strigiformes takımını oluşturan familyalardan biridir ve tipik baykuş türlerini içerir.
Rallidae, Gruiformes takımına bağlı bir kuş familyasıdır.
Coereba flaveola, Coereba cinsine bağlı bir kuş türüdür.
Coereba, Thraupidae familyasına bağlı bir kuş cinsidir.
Arini oymağı neotropikal papağanların altıda macaw ve parakelerin monofilik kladıdır. Renkli tüyleri ve uzun, konik kuyrukları ayırt edici özellikleridir. Meksika, Orta ve Güney Amerika'da görülürler. Eskiden Karayip Adaları ve Kuzey Amerika'da da görülürdü. Bir cinsinin ve birden fazla türün nesli tükenmiştir; bir başka cinsin nesli doğada tükenmiştir. İki cinsin varlığı sadece fosil kalıntılarıyla kanıtlanmıştır. Karayipler bölgesi yerlisi yaklaşık on tane türün neslinin tükendiği varsayılmaktadır ancak bu türlerin varlığı ile ilgili bir kanıt bulunmamaktadır. Arini oymağındaki kuşlar dünyada en nadir görülen kuşlar arasındadır. Örneğin Spix macaw'ın nesli doğada tükenmiştir ve kafeste yaşayanların sayısı 100'den azdır. Ayrıca en dünyanın uzun tüylü papağanı Anodorhynchus hyacinthinus bu oymaktandır.
Martinik amazonu, Psittacidae ailesinden varsayımsal olarak nesli tükenmiş Karayip papağan türüdür. Herhangi bir kalıntısına ulaşılamamış olmakla birlikte, Martinik'in kuzeyinde yer alan Dominika'daki kırmızı boyunlu amazona'ya benzediği söylenmektedir. Yerlilerin Antiller arasında büyük ölçüde papağan ticareti yaptıkları, bu nedenle Martinik popülasyonunun bir şekilde A. arausiaca ile akraba olduğu, belki de aynı soydan geldiği ifade edilmektedir.
Caninde makavı veya Wagler'in makavı olarak da bilinen mavi boğazlı makav, Los Llanos de Moxos olarak bilinen kuzey-orta Bolivya'nın küçük bir bölgesine endemik bir Amerika papağanıdır. 2014 yılında yasayla İspanyolcada "mavi sakal" anlamına gelen barba azul olarak bilinen Bolivya'nın doğal mirası olarak belirlenmiştir. 2010 yılına kadar, yerliler tarafından "machetero" ritüel danslarında kullanılan tüylü "Moxeño" başlıklar yapmak için avlandı.
Scarlet makav ya da kızıl ara, sarı büyük kırmızı ve mavi Orta ve Güney Amerika olan papağanı neotropikal papağan makavların bir üyesi olan papağandır. Tropikal Orta ve Güney Amerika'nın nemli yaprak dökmeyen ormanlarına endemiktir. Yayılma aralığı Güneydoğu Meksika'dan Peru Amazonu, Ekvador, Kolombiya, Bolivya, Venezuela ve Brezilya'ya, 500 metreden 1000 metreye kadar olan ovalarda ve Pasifik adası Coiba'ya kadar uzanmaktadır. Eskiden kuzeyde güney Tamaulipas'a kadar uzanmaktaydı. Bazı bölgelerde, habitat tahribatı veya papağan ticareti için ele geçirilmesi nedeniyle yerel olarak nesli tükenmiştir, ancak diğer alanlarda oldukça yaygın olmaya devam etmektedir. Honduras'ın ulusal kuşudur. Akrabası olan mavi-sarı ara gibi, scarlet papağanlar, çarpıcı tüyleri nedeniyle kuş yetiştiriciliğinde popülerdir.
Küba makavı ya da Küba kırmızı makavı, 19. yüzyılın sonlarında soyu tükenmiş olan Küba'nın ana adasına ve yakındaki Isla de la Juventud'a endemik bir makav türüydü. Kendi cinsindeki diğer makavlarla olan akrabalıkları uzun süre belirsiz kaldı, ancak görünüşü açısından scarlet makav ile yakın akraba olduğu düşünülüyordu. Ayrıca, varsayımsal Jamaika kırmızı makavı ile yakın akraba veya özdeş olabilir. 2018'de yapılan bir DNA araştırması, iki kırmızı ve iki yeşil türdeki mevcut makav türünün kardeş tür olduğunu ortaya koydu.
St. Croix makavı veya Porto Riko makavı, kalıntıları Karayip adalarındaki St. Croix ve Porto Riko'da bulunan soyu tükenmiş bir Amerika papağanı türüydü. 1937'de, St. Croix'de Kolomb öncesi bir bölgede bir mutfaktan ortaya çıkarılan bir tibiotarsus bacak kemiğine dayanılarak tanımlandı. Porto Riko'daki benzer bir bölgedenelde edilen çeşitli kemiklerden oluşan ikinci bir örnek 2008'de tanımlanmışken, Montserrat'ta elde edilen bir korakoid St. Croix makavına veya başka bir soyu tükenmiş Amerika papağanı türüne ait olabilir. St. Croix makavı, Karayip adalarında yaşadığı öne sürülen nesli tükenmiş 13 Amerika papağanı türünden biridir. Amerika papağanları, tarih öncesi ve tarihi zamanlarda insanlar tarafından sık sık uzun mesafelere taşınırdı, bu nedenle yalnızca kemiklerden elde edilen kalıntıların bilinen yerli türlere ait olup olmadığını bilmek mümkün değildir.
Küçük Antiller makavı veya Guadeloupe makavı, Guadeloupe'nin Küçük Antiller ada bölgesine endemik olduğu düşünülen, soyu tükenmiş varsayımsal bir Amerika papağanı türüydü. Korunan örneklerin noksanlığına rağmen, Küçük Antiller makavı hakkındaki birçok ayrıntı, birkaç çağdaş anlatımdan bilinmektedir ve kuş, bazı resimlerin konusu olmuştur. Austin Hobart Clark, 1905'te bazı hesaplamalara dayanarak türü tanımladı. Fiziksel kalıntıların bulunmaması ve Güney Amerika anakarasında Amerika papağanının görülme olasılığının düşük olması nedeniyle, bu türün varlığı hakkında şüpheler ortaya çıktı. Marie-Galante adasından bir falanks kemiği, insanların gelişinden önce bölgede yaşayan benzer büyüklükte bir Amerika papağanının varlığını doğruladı ve bu örnek 2015'te Küçük Antiller makavı ile ilişkilendirildi. O yılın ilerleyen günlerinde, Guadeloupe'nin kırmızı papağanı ile anakaradaki kızıl papağanı birbirinden ayıran tarihi kaynaklar tespit edildi.
Mavi başlı makav ya da Coulon'un makavı, doğu Peru, kuzeybatı Bolivya ve uzak batı Brezilya'ya endemik bir Güney Amerika papağanı, makavlar olarak bilinen büyük Neotropikal papağan grubunun bir üyesidir. Yaklaşık 41 santimetre uzunluğa ulaşabilir, bu, türü bazen toplam uzunluğu 50 cm'yi geçmeyen herhangi bir makav türünü ifade etmek için kullanılan mini-makav olarak bilinen daha küçük makav grubunun bir üyesi haline getirir. Tüm makavlarda olduğu gibi kuyruğu uzun ve sivri, gagası iri ve ağırdır.
Kırmızı başlı makav ya da Jamaika yeşil-sarı makavı, Jamaika'da yaşadığı varsayılan Psittacidae ailesinden bir papağan türüdür.
Jamaika kırmızı makavı, Jamaika'da yaşadığı varsayılan Psittacidae ailesinden bir papağan türüdür.
Accipitriformes, atmaca, şahin, kartal, akbaba ve çaylak da dahil olmak üzere gündüzcül çoğu yırtıcı kuşu içinde barındıran bir kuş takımıdır. Ancak doğanlar (Falconidae) bu gruba dahil değildir.
Dromaius novaehollandiae minor ya da yaygın adlandırmasıyla Kral Adası Emusu soyu tükenmiş endemik bir emu alt türüdür. D. n. minor sadece Avusturalya anakarası ile Tasmanya adası arasındaki Bass boğazında bulunan King Island'da yaşamıştır. Genetik olarak en yakın akrabası Tasmanya emusu olarak bilinen soyu tükenmiş D. n. diemenensis alt türüdür. İki grup Tasmanya ve King Island adalarının birbirine bağlı olduğu 14.000 yıl önceki dönemde tek bir popülasyon olarak yaşardı. Adalar ayrıldıktan sonra D. n. minor olarak sınıflandırılan Kral Adası emusu zaman içinde boyut olarak küçülmüş ve ada cüceleşmesine örnek olmuştur. Boyutları açısından D. n. minor, tüm emu alt türleri içerisinde en küçüğüdür ve tüy rengi Avustralya anakarasındaki emulardan çok daha koyuydu.
Struthio chersonensis, Struthio cinsine bağlı soyu tükenmiş bir hayvan türüdür. Kuzey yarımkürede yaşamıştır.
Hesperornithes, modern kuşların atalarıyla yakından ilişkili, soyu tükenmiş ve son derece uzmanlaşmış bir su kuşları grubudur. Kuzey Yarımküre'de hem deniz hem de tatlı su habitatlarında yaşadılar ve hepsi güçlü yüzen, yırtıcı dalgıçlar olan Hesperornis, Parahesperornis, Baptornis, Enaliornis ve Potamornis gibi cinsleri içerir. Yüzmek için en özelleşmiş türlerin çoğu tamamen uçamayanlardı. Bilinen en büyük hesperornithean, Canadaga arctica, maksimum yetişkin uzunluğuna 1,5 metreden (4,9 ft) fazla ulaşmış olabilir.
Pittidae, Asya, Avustralasya ve Afrika'da yaşayan kuşlardan oluşan bir kuş familyasıdır. Passeriformes takımı içinde sınıflandırılan bu kuşların genel görünüşleri ve alışkanlıkları birbirine benzer 40'tan fazla tür olduğu düşünülmektedir. Yaşayan kuşlar arasında en yakın akrabaları Smithornis ve Calyptomena cinsi kuşlardır. Önceleri tek bir cins içinde sınıflandırılan türler, 2009 yılı itibarıyla üç cinse ayrılmıştır: Pitta, Erythropitta ve Hydrornis.