İçki ya da alkollü içecek, etanol içeren bir içecektir. Likör, viski, cin, votka, rom, tekila, şarap, bira, vermut; dünyada yaygın olarak tüketilen içkilerdendir. Alkollü içeceklerin tarihi'nin Neolitik dönemli erken bir tarihe kadar uzanması düşünülmektedir. Alkollü içeceklerin tüketimi, birçok kültürde önemli bir sosyal rol oynar. Çoğu ülkede alkollü içeceklerin üretimini, satışını ve tüketimini düzenleyen yasalar vardır. Düzenlemeler, yüzde alkol içeriğinin etiketlenmesini ve bir uyarı etiketinin kullanılmasını gerektirebilir. Yasal içki içme yaşı dünya genelinde 15 ile 21 yaş arasında değişir. Bazı ülkeler bu tür faaliyetleri tamamen yasaklıyor, ancak alkollü içecekler dünyanın birçok yerinde yasaldır. Alkolün sağlık üzerindeki olumsuz etkileri birçok ülkelerde önemli sorun hâline gelmiştir.
Likör aromatik tatlandırıcılarla tatlandırılmış, şekerli, meyve ya da türlü bitkilerden veya bunların brandy, cin, rom, votka, viski gibi içkilerle harmanlanmasıyla yapılan alkollü içeceklerin genel adıdır. Likörlü çikolata yapımında çeşitli likörler kullanılır.
Barmen, barlarda içkileri hazırlayan ve servis eden görevlidir. Müşterilerin istediği içkileri doğrudan doğruya bar tezgâhı üzerinde ikram eder. Bazı barmenler, kokteyl denen aperitif, alkol, likör, meyve suyu, süt vs. karışımı içkileri hazırlamakta ustadırlar. Kokteyl bardağa dökülmeden önce shaker (şeykır) yani karıştırıcı denen özel bir kapta sallanıp karıştırılır.
Vermut, alkolle takviye edilerek güzel kokulu bitki ve baharatlarla "aromatize" edilmiş bir tür şaraba verilen addır. Şarabın 'alkolle takviyesi'nden kasıt içerisine brandy veya benzeri bir distile (damıtık) alkollü içecek ilave edilmesidir. Popüler aromalı şarap ve fortifiye şarap türü sayılır. Vermutun aromatizasyonu ise genelde tarçın, kakule, pelin otu ve mercanköşk gibi aromatik bitkilerle yapılmakla beraber birçok vermut üreticisi işlemde kullandığı bitkilerin reçetesini ticari bir sır olarak saklamaktadırlar. Aromatizasyon işlemi geçmişte, vermut yapımında kullanılan ucuz ve kalitesiz beyaz şarabın tadını düzeltmek için yapılmıştı. Bugün dahi vermut yapımında özelliği olmayan ucuz beyaz şaraplar kullanılmaktadır. Vermutun ortalama alkol oranı %17-18'dir.
Kraliyet mavisi, azur mavisinin hem koyu hem açık tonlarını tanımlamak için kullanılan renk. Geleneksel olarak mavinin koyu olarak tanımlanan renk, bir web rengi olarak daha açık renktedir
Hurricane , genellikle 400-600 mililitre hacme sahip ayaklı bir bardak çeşididir. Çoğunlukla kokteylleri ve bazı karışımları servis etmek için kullanılır. Bunlardan en bilineniyse kuşkusuz bardağa da adını veren Hurricane kokteylidir. Ayrıca Singapure Sling, June Bug, Piña Colada ve Blue Hawaii gibi kokteyller de hurricane bardağıyla servis edilir.
Safir, mavinin doymuş bir tonudur ve adını aynı adı taşıyan safir taşından alır. Safir taşı, çoğu farklı tonda olmasına rağmen mavi renkten oluşur. Renk olan safirin varyasyonlarının diğer isimleri aşağıda gösterilen mavi safir veya safir mavisidir.
Toz mavisi mavinin solgun bir tonudur. Çoğu renkte olduğu gibi, kesin tonunun mutlak bir tanımı yoktur, ancak adının çamaşır yıkamada kullanılan toz halindeki smalt için kullanılan "toz mavisi"nden geldiği bilinmektedir ve 1894'ten itibaren bir renk adı olarak kullanılmaktadır.
Monster Beverage Corporation, Monster Energy, Blue Sky, Relentless ve Burn gibi enerji içecekleri üreten bir Amerikan içecek şirketidir. Şirket, aslen meyve suyu ürünleri satan, 1935 yılında Güney Kaliforniya'da Hansen olarak kuruldu. 2012 yılında kendisini Monster Beverage olarak yeniden adlandırdı ve ardından Hansen'in meyve suları ve sodalarını ve diğer enerji dışı içecek markalarını 2015 yılında The Coca-Cola Company'ye sattı.
İçecek karışımları, karışık içecek ve kokteylleri içeren alkolsüz maddelerdir. Karışımlar içeceği seyrelterek içindeki alkolü hacimce düşürür. Karışımlar bourbon viski, bira, şarap, votka, brendi, viski, rom, tekila gibi içecekler ile karıştırılabilir. Lezzetleri değiştirirler, geliştirirler, daha tatlı, daha ekşi veya daha lezzetli hale getirebilirler. Bazı karıştırıcılar içeceğin dokusunu veya kıvamını değiştirerek onu daha kalın veya sulu hale getirir. İçecek karışımları, içeceğin rengini veya görünümünü değiştirerek dekoratif amaçlı da yapabilir. Ayrıca, daha uzun süre dayanması için bir içeceğin hacmini de artırır.
Kokteyl çeşitli içkilerin veya meyve sularının karıştırılmasindan oluşturulan karışık içecek ve içecek karışımı'dır. Özellikle likör, viski, cin, votka, rom, tekila gibi içkilerin kendine has kokteyleri bulunur. Bira kokteyli ve şarap kokteyli türleri popüler kokteyl çeşitleridir.
Blue Hawaii; rom, votka, mavi Curaçao ve ananas suyundan yapılan, maviye çalan yeşil renkli bir kokteyldir.
7 and 7 bir highball kokteylidir. Seagram's Seven Crown ve 7 Up içeren karışık bir alkollü içecekdir. Genellikle buzla servis edilir. 1970'lerde Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en popüler içeceklerden biriydi.
Long Island iced tea veya Long Island ice tea; genellikle votka, tekila, rom, cin, portakal likörü ve kola karışımıyla oluşturulan ve renginin soğuk çaya benzemesinden ötürü "iced tea" olarak adlandırılan bir kokteyl türüdür. Pek çok farklı içki türünün karışımından oluşması ve eklenen alkolsüz malzemelerin miktarının az olmasından dolayı yaklaşık yüzde 22 ile pek çok kokteyl çeşidine göre nispeten yüksek bir alkol oranına sahiptir.
Ward 8 ya da Ward Eight 1898'de Boston, Yaldızlı Çağ restoranı Locke-Ober'in barında ortaya çıkan bir kokteyldir.
Alexander, konyak, kakao likörü ve kremadan oluşan bir kokteyldir.
White Russian votka, kahve likörü ve krema ile yapılan ve old fashioned bardakta buzla birlikte servis edilen bir kokteyl türüdür.
French Connection, eşit miktarda konyak ve amaretto likörü ile yapılan bir kokteyldir. Kokteylin adı, İngilizcede aynı adı taşıyan Gene Hackman filminden gelir.
Paradise, bir UBB resmi kokteylidir ve "akşam yemeği öncesi" bir içecek, bir aperatif olarak sınıflandırılır.
Bellini, İtalyan beyaz şarabı Prosecco ve şeftali püresi veya şeftali nektarının karışımıyla yapılan bir kokteyl çeşididir. İtalya'nın Venedik şehrinde ortaya çıkmıştır.