Türkiye taşıt plaka kodu, Türkiye'de taşıtlarda bulunan plaka kodlarıdır. Plakalarda coğrafi bilgi ile ilişkili bir numaralama sistemi kullanılmaktadır. Türkiye'de plakalar yetkili özel atölyeler tarafından yapılmaktadır.

Vize, bir ülkeye girmek veya bir ülkeden çıkmak için yetkili makamlardan alınması gereken izin.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul'un 2. havalimanı. Havalimanı ismini, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den almıştır. Havalimanının temeli Şubat 1998 tarihinde atılmış, Ocak 2001 tarihinde bitirilen havalimanı toplam 550 milyon dolara mal olmuştur.

Tokat Havalimanı 1987 yılında yapımına başlanılan ilk olarak 1995 yılında Tokat'ta hizmete açılan, 2018 yılında eski havalimanının kuzeydoğusunda inşası başlanarak 25 Mart 2022 tarihinde tekrar hizmete açılan bir havalimanıdır.

Havalimanı terminali, bir hava limanında yer alan ve yolcuların hava limanına gelişleri ile en son kalkmadan önce uçağa binişlerini sağlamak amacıyla yapılmış olan ve çeşitli bölümlerden oluşan bir binadır.

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı 1997 yılında hizmete girmiştir. Isparta'nın Keçiborlu ve Gönen ilçeleri arasında, Burdur il sınırına yakın bir yerde bulunur. Isparta ve Burdur illeriyle Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine hizmet vermektedir.

Hasan Polatkan Havalimanı, eski adıyla Anadolu Havalimanı, Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'ne ait olan havalimanı. Eskişehir Teknik Üniversitesi İki Eylül Kampüsü'nde bulunmaktadır.

Samsun Çarşamba Havalimanı Samsun'un Çarşamba ilçesinde yer alan sivil kategorideki havalimanıdır. 1994-1998 yılları arasında inşa edilip, 15 Aralık 1998'de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Mesut Yılmaz tarafından resmi açılışı yapılmıştır. Havalimanındaki ilk seferler ise 11 Ocak 1999 tarihinde düzenlenmiştir. Havalimanının pisti beton olup, uzunluğu 3.000 metredir.

Erkilet Havalimanı, Kayseri ilinin Kocasinan ilçesinin Erkilet semtinde bulunan havalimanı. IATA kodu ASR, ICAO kodu LTAU'dur. 1998 yılında sivil hava trafiğine açılmıştır.

Bursa Yenişehir Havalimanı, 1944'te bir askeri üs olarak kurulan tesis, askeri havaalanına yapılan ilave tesislerle birlikte sivil hava ulaşımına hazır hale getirilerek Bursa Havaalanı adıyla, 3 Kasım 2000 tarihinde hizmete girdi. Sivil-askeri amaçla kurulan Hava Meydanının Bursa il merkezine uzaklığı 50 km olup 3000x45 ve 3000x30 metre boyutlarında iki adet beton kaplama pisti bulunmaktadır.

Erzurum Havalimanı, sivil kategoride olup, Erzurum ili Aziziye ilçesi sınırları içindedir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi yönetimindedir.

Larnaka Uluslararası Havalimanı, Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki Larnaka kentinin 4 kilometre güneybatısında yer alan bir havaalanıdır. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ana giriş kapısıdır ve ülkenin iki ticari havaalanından büyük olanıdır. Havaalanının bir terminali bulunmaktadır. Gidiş yolcuları üst katta bekletilirken, geliş yolcuları alt kata verilir. Havaalanı tüm uçaklar için bir tane büyük apron barındırır.

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı ilinde bulunan sivil bir havalimanı.

Rostov-na-Donu Havalimanı Rusya'nın Rostov-na-Donu kentinde bulunan uluslararası bir havalimanıdır. Kente uzaklığı 9 km.dir. 2008 yılında 1,257,824 yolcu havalimanını kullanmıştır. Üç tane pisti bulunmaktadır. Pistin yüzeyinin bir tanesi beton olup, diğer ikisi çimdir. Havalimanı 1986 yılında uluslararası havalimanı olmuştur.

Zonguldak Havalimanı, Türkiye'nin Zonguldak iline hizmet veren havalimanıdır. 1999'da kurulduktan ve 2002'de kapatıldıktan sonra 2007'de tekrar hizmete girmiştir. Havalimanı 500.000 yolcu/yıl kapasiteli olup işleticisi Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.'dir. Havalimanında 1.430 metrekarelik terminal binası, 2131 x 45 metre ebatlarında ve 85 PCN mukavemetinde, beton (18/36) pisti; 60 x 18 metre ebatlarında taksi yolu ve 39 x 80 m ebatlarındaki 2 uçak kapasiteli apronu, 100 adet araç kapasiteli otoparkı bulunmaktadır.

Kahramanmaraş Uluslararası Havalimanı, Türkiye'nin Kahramanmaraş şehrinde hizmet veren havalimanıdır. 1996 yılında hizmete girmiştir. 22.300 m² Terminal binası ve 5 uçak kapasiteli aprona sahiptir. Kahramanmaraş Havalimanı 20.07.2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre, Kahramanmaraş Havalimanı uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak tespit edilmiştir. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanının pisti 07/25 2300x45 boyutlarında olup, 430 Araçlık genel, 33 araçlık VIP Otopark alanı hizmet vermektedir. Havalimanı, 2016 yılında inşasına başlanarak 2019 yılında yenilenmiştir. Şehre uzaklığı 5 KM'dir.

Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı, Iğdır ili sınırları içinde bulunan Türkiye'nin en doğusundaki havalimanı. Iğdır şehir merkezine 16 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Andorraya gelen yabancı ziyaretçilerin sadece pasaport ya da ülkeye giriş için Avrupa Birliği ülkesinden birine ait ulusal kimlik kartı ibraz etmeleri gerekmektedir. Ancak Andorra'ya Schengen ülkeleri olan İspanya veya Fransa üzerinden erişilebilindiği için, giriş, ilk Schengen alanına girmeden mümkün değildir ve bu nedenle de Schengen vizesi kuralları uygulanır. Andorra, Schengen alanının parçası olmadığı için, çoklu giriş vizesi sahibi ülke vatandaşı, Andorra'dan çıkarken Schengen alanına yeniden girmesi gerekmektedir.
Boraldai Havalimanı Kazakistan'ın eski başkenti olan Almati şehrinin 5 km (3,1 mi) batısındadır. Her türlü helikoperin inişi için elverişlidir, örnek olarak Mi-2, Mi-6, Mi-8, Mi-10, Ka-32 ve light aircraft verilebilir, aynı zamanda An-24, An-26, An-30, An-72 ve An-74 içinde uygundur. Havalimanının alanı ise 705.000 m2 (7.590.000 ft2)dir.

Blue Apron Inc., yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren bir Amerikan malzeme ve tarif içeren yemek seti hizmeti. Haftalık olarak gönderilen paketlerin müşterilerin önceden sipariş ettiği malzemelerin yanı sıra tavsiye edilen yemek tarifleri de bulunur ve müşterilerin yemekleri gelen malzemeleri kullanarak pişirmesi gerekir.