İçeriğe atla

Apron

  • Apron (Havacılık)
  • Apron (Tiyatro)

İlgili Araştırma Makaleleri

Türkiye taşıt plaka kodu, Türkiye'de taşıtlarda bulunan plaka kodlarıdır. Plakalarda coğrafi bilgi ile ilişkili bir numaralama sistemi kullanılmaktadır. Türkiye'de plakalar yetkili özel atölyeler tarafından yapılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Apron (havacılık)</span>

Apron, havaalanlarında uçakların park pozisyonlarını aldıkları, yakıt aldıkları ve uçaklara yüklemenin yapıldığı alanlardır. Apronlar halka açık alanlar değillerdir. Giriş özel izin gerektirmektedir. Türkiye'de bu izinler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Apronda sigara içmek, alev alabilecek ya da kıvılcım çıkarabilecek materyal taşımak, izinsiz giriş yapmak ve reflektörlü yelek gibi gerekli önlemleri almadan dolaşmak yasaktır.

<span class="mw-page-title-main">Isparta Süleyman Demirel Havalimanı</span>

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı 1997 yılında hizmete girmiştir. Isparta'nın Keçiborlu ve Gönen ilçeleri arasında, Burdur il sınırına yakın bir yerde bulunur. Isparta ve Burdur illeriyle Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine hizmet vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Hasan Polatkan Havalimanı</span> Türkiyede havalimanı

Hasan Polatkan Havalimanı, eski adıyla Anadolu Havalimanı, Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'ne ait olan havalimanı. Eskişehir Teknik Üniversitesi İki Eylül Kampüsü'nde bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Nevşehir Kapadokya Havalimanı</span>

Nevşehir Kapadokya Havalimanı 1998 yılında hizmete girmiş olan havalimanı.

<span class="mw-page-title-main">Ercan Uluslararası Havalimanı</span> Kuzey Kıbrıstaki bir havalimanı

Ercan Uluslararası Havalimanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'ya 23 km, Gazimağusa'ya 29 km uzaklıkta bulunan uluslararası havalimanıdır. Adını 1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı'nda hayatını kaybeden Pilot Binbaşı Fehmi Ercan'ın soyadından almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Erkilet Havalimanı</span> Kayseride havaalanı

Erkilet Havalimanı, Kayseri ilinin Kocasinan ilçesinin Erkilet semtinde bulunan havalimanı. IATA kodu ASR, ICAO kodu LTAU'dur. 1998 yılında sivil hava trafiğine açılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Şanlıurfa GAP Havalimanı</span>

Şanlıurfa GAP Havalimanı, Türkiye'nin Şanlıurfa iline hizmet veren havalimanıdır. 17 Haziran 2007 tarihinde hizmete açılmıştır. Şehir merkezine uzaklığı 35 km'dir. Apron kapasitesi 8 uçak olup 12.000 m2'lik terminal binası ile hizmet vermektedir. Yapımı 10 yılda tamamlanmıştır. Şanlıurfa GAP Havalimanı, DHMİ tarafından işletilmektedir. Havalimana D-885 ve D-390 karayolları ile taksi, özel araba veya otobüs ile ulaşmak mümkündür. Terminalin önünde yaklaşık 500 araçlık bir otopark vardır. GAP Havalimanın'ndan Hac için Suudi Arabistan'a seferler düzenlemektedir.

<span class="mw-page-title-main">Larnaka Uluslararası Havalimanı</span>

Larnaka Uluslararası Havalimanı, Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki Larnaka kentinin 4 kilometre güneybatısında yer alan bir havaalanıdır. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ana giriş kapısıdır ve ülkenin iki ticari havaalanından büyük olanıdır. Havaalanının bir terminali bulunmaktadır. Gidiş yolcuları üst katta bekletilirken, geliş yolcuları alt kata verilir. Havaalanı tüm uçaklar için bir tane büyük apron barındırır.

<span class="mw-page-title-main">Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı</span>

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı ilinde bulunan sivil bir havalimanı.

<span class="mw-page-title-main">Zonguldak Havalimanı</span>

Zonguldak Havalimanı, Türkiye'nin Zonguldak iline hizmet veren havalimanıdır. 1999'da kurulduktan ve 2002'de kapatıldıktan sonra 2007'de tekrar hizmete girmiştir. Havalimanı 500.000 yolcu/yıl kapasiteli olup işleticisi Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.'dir. Havalimanında 1.430 metrekarelik terminal binası, 2131 x 45 metre ebatlarında ve 85 PCN mukavemetinde, beton (18/36) pisti; 60 x 18 metre ebatlarında taksi yolu ve 39 x 80 m ebatlarındaki 2 uçak kapasiteli apronu, 100 adet araç kapasiteli otoparkı bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Batman Havalimanı</span>

Batman Havalimanı, Türkiye'nin Batman iline hizmet veren havalimanıdır. 1998 yılında hizmete başlamıştır. Şehir merkezine 7 km mesafede bulunan Batman Havalimanı'nda 20.741 m²'lik terminal binası, 1.120 m² alana sahip VIP binası, 1.200 m² büyüklüğünde itfaiye binası, 120×162 m boyutlarında apron, 424×24 m boyutlarında taksirut, 13.000 m² ve 350 araçlık otopark bulunmaktadır. 30 Ağustos 2010 tarihinden beri DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından işletilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Kahramanmaraş Havalimanı</span>

Kahramanmaraş Uluslararası Havalimanı, Türkiye'nin Kahramanmaraş şehrinde hizmet veren havalimanıdır. 1996 yılında hizmete girmiştir. 22.300 m² Terminal binası ve 5 uçak kapasiteli aprona sahiptir. Kahramanmaraş Havalimanı 20.07.2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre, Kahramanmaraş Havalimanı uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak tespit edilmiştir. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanının pisti 07/25 2300x45 boyutlarında olup, 430 Araçlık genel, 33 araçlık VIP Otopark alanı hizmet vermektedir. Havalimanı, 2016 yılında inşasına başlanarak 2019 yılında yenilenmiştir. Şehre uzaklığı 5 KM'dir.

<span class="mw-page-title-main">Saraybosna Uluslararası Havalimanı</span>

Saraybosna Uluslararası Havalimanı ve aynı zamanda Butmir Havalimanı olarak da bilinen Bosna-Hersek'teki en büyük havalimanlarındandır. Havalimanı Saraybosna şehri yakınlarındadır ve şehrin güneybatısındadır. Aynı zamanda şehre düzenlenen kısa geziler için de popülerdir. Yugoslavya döneminde 1966'da yapımına başlanmış, 2 Haziran 1969'da hizmete açılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">David O. Russell</span> Amerikalı film yapımcısı ve yönetmeni; senarist

David Owen Russell, Amerikalı film yönetmeni ve senarist.

<span class="mw-page-title-main">BMC Neoport</span>

BMC Neoport, BMC tarafından 2018 yılından bu yana üretilen apron otobüsüdür. İlk olarak 2017 Transist İstanbul fuarında tanıtılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Önlük</span>

Önlük, diğer giysilerin üzerine giyilen ve esas olarak vücudun önünü kaplayan bir giysidir. Birkaç farklı amaçta kullanılabilir ve bugün belki de en çok kişinin kıyafetlerini ve cildini lekelerden ve izlerden koruyan işlevsel bir aksesuar olarak bilinir. Bununla birlikte, hijyenik nedenlerle, bir üniformanın parçası olarak veya asit, alerjenler veya aşırı ısı gibi belirli tehlikelerden korunmak için çeşitli tipteki önlükler aksesuar olarak giyilebilir. Ekstra alet ve parçaları tutmak veya tozdan korunmak için bazı iş istasyonlarında da kullanılabilir.

<span class="mw-page-title-main">Blue Apron</span>

Blue Apron Inc., yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren bir Amerikan malzeme ve tarif içeren yemek seti hizmeti. Haftalık olarak gönderilen paketlerin müşterilerin önceden sipariş ettiği malzemelerin yanı sıra tavsiye edilen yemek tarifleri de bulunur ve müşterilerin yemekleri gelen malzemeleri kullanarak pişirmesi gerekir.

<span class="mw-page-title-main">Yemek aboneliği</span>

Yemek aboneliği, bir şirketin müşterilere önceden porsiyonlanmış ve bazen kısmen hazırlanmış gıda malzemeleri ve tarifleri ev yapımı yemekler hazırlamak için gönderdiği bir abonelik hizmetidir. Pişirilmiş yemek gönderen hizmetlere yemek dağıtım hizmetleri denir. Bu abonelik modeli, giderek daha yaygın ve daha popüler hale gelen yiyecek ve içecek endüstrisinin kişiselleştirilmesine bir örnek olarak gösterildi.

HelloFresh SE; Berlin, Almanya merkezli halka açık bir yemek şirketidir.